1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Mafią II

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RaF20B, Sierpień 10, 2011.

  1. RaF20B

    RaF20B Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opole
    Witam !,mam taki problem iż wczoraj mój kolega kupił sobie 6000 MSP w postaci konta i za te punkty kupił sobie Mafie II,ściągną ją sobie i zainstalował i wszystko ładnie mu chodzi więc podał mi dane do konta,ja odzyskałem konto na swojej konsoli udało mi się pobrać Mafie zainstalowałem na dysku i gdy chciałem otworzyć Mafie na swoim profilu wyskoczył komunikat "Nie można otworzyć Mafi II" (czy coś w tym stylu) a na koncie zakupionym przez kolegę mogę grać,a gdy sprawdzam pamięć konsoli to jest tam Mafia nawet zainstalowana.
    Proszę o pomoc,wiem że to na pewien sposób nie legalne ,ale koledze zapłacę,chociaż kogo to obchodzi,ok więc moje pytanie brzmi czy da się to jakoś naprawić i zrobić żeby na moim koncie to działało ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
  4. RaF20B

    RaF20B Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opole
    A to chyba nie da rady,bo wtedy kumpel nie będzie mógł grać w Mafie :|
     
  5. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    musisz być zalogowany na drugim padzie profilem na którym gra została pobrana.
     
  6. RaF20B

    RaF20B Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opole
    Podziałało dzięki wielkie przydatny post.Myślę że temat to zamknięcia,a i jeszcze jedno czy jak za każdym razem będę włączał grę będę musiał być drugim padem być zalogowany na tamtym profilu ?
     
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    jeżeli nie przeniesiesz licencji to tak - licencja jest przypisane do konta na którym została zakupiona i do pierwszej konsoli na której została pobrana dana zawartość. czyli jeżeli kolega ściągnął pierwszy raz mafię u siebie to może grać u siebie bez konieczności zalogowania kontem, bo ma przypisaną licencję do swojej konsoli. tobie pozostaje korzystać z licencji związanej z kontem, tak więc musisz być ciągle zalogowany na drugim padzie. jeżeli utracisz połączenie z XBL tym kontem w trakcie gry to możesz dalej grać przez 10 minut.
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Da rady. Jak przeniesiesz licencję na swoją konsolę będziesz mógł grać na swoim koncie bez logowania na profil na którym była zakupiona gra, kolega też będzie mógł grać bo on już ją pobrał :) więc nic nie szkodzi że przeniesiesz licencję :)
     
  9. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    nie wiem czy wiesz, ale nie każdy życzy sobie, żeby ktoś bez jego wiedzy przenosił sobie licencje. tak więc jeżeli już kolega RaF20B zechce skorzystać z twojej rady, to niech najpierw zapyta właścicela konta. poza tym twoje wyjaśnienia są nieścisłe:

    może przenieść licencję i obaj będą mogli korzystać bez konieczności logowania, ale w razie usunięcia przez właściciela gry z dysku, straci on (właściciel) taką możłiwość i przez kolejne 4 miesiące będzie musiał logować się na koncie żeby mieć możliwość grania (licencję można przenosić raz na 4 miesiące) - poza tym ta praktyka, o tyle o ile na razie działa, nie jest najpewniej zamierzonym działaniem M$, a co za tym idzie może to się zmienić wraz z natchodzącymi updateami
     
  10. RaF20B

    RaF20B Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opole
    Ach to już chyba i tak baz znaczenia bo jestem już na ostatniej misji i raczej nie będę już grał bo multi nie ma,ale chłopaki wielkie dzięki za to że mi pomogliście ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum