1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Media Center

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez dein2, Marzec 5, 2009.

  1. dein2

    dein2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam .
    Mam pewien dylemat, poniewaz do tej pory gralem u siebie na Xboxie tylko w gry, i dzisiaj z nudow postanowilem podlaczyc sobie go do Laptopa zeby moc ogladac filmy, itp itd. przez Windows Media center.

    I problem jest w tym ze :
    wszystko idzie zgodnie z planem, W Media center klikam Add extender wpisuje kod z xboxa, ide dalej sa tam jeszcze jakies ustawienia wszystko ok, i po chwili tam jest prosze czekac szukamy i konfigurujemy extendera czyli x'a. az tu nagle wyskakuje
    -wystapil pewien problem i zeby go naprawic sprawdz czy:
    -extender jest wlaczony
    -ustawienia firewall sa poprawnie ustawione (sa . !)
    - i czy kod jest poprawnie wpisany (jest. ! wpisywalem 5 razy !)
    czyli w tym momencie wyglada na to ze nie moze mi znalesc xboxa ? i tu jest pytanie.

    Dlaczego ?????

    aha Ps. Mam modem ktory jest podlaczony do routera z ktorego idzie kabel ethernet do x'a i ma on(router) radiowke przez ktora odbieram neta w laptopie.

    NO i jak myslicie co jest nie tak, przeciez jest ta sama siec. !

    z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    sprawdz na poczatku czy znajdzie ci xboxsa w WMP11. jak nie to poszukaj ostatnio bylo pare watkow na ten temat (tzn udostepnianianie mediow przez WMP11)
    jak juz bedziesz mogl udostepniac przez w WMP11 to przez WMC tez ci pojdzie.

    PS obstawiam zamkniete porty wlacz obsluge UPNP powinny sie same urzadzenia dogadac jak nie to poczytaj na goolach jakie porty otworzyc.
     
  4. dein2

    dein2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wszystko jest okay, nie mam pojecia czemu nie chodzi,.
     
  5. dein2

    dein2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Juz chyba wiem czemu nie chce mi chodzic,
    problem jest chyba w tym ze mam wlaczony Norton 360 Firewall, ??
    i wie ktos moze jak go wylaczyc ?
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    poczytaj tu Problem z Firewallem
     
Wczytywanie...

Poleć forum