1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Media Serwer Zyxel

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xvacoo, Maj 4, 2010.

  1. xvacoo

    xvacoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem dysk sieciowy nsa210 (Zyxel).
    Jedną z funkcji jest Media Serwer, czyli udostepniam fotki, muzę, filmy i z xboksa podłączonego do tv puszczam co chce z dysku sieciowego.
    Działało pięknie.
    Po aktualizacji kwietniowej (tej z możliwościa podpinania dysków usb) przestało działać.
    Od teraz jedyny media serwer z jakim łączy sie x, to media player.

    Czyli moj Media Serwer ustracil swoja funkcjonalnosc.

    Dziękuje MS.

    Jakies pomysły na rozwiązanie tej historii?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Również posiadam serwer w domu, który umożliwia mi funkcję Media Server, jednak po update dashborda dalej działa. Sprawdź w konsoli połączenie z siecią. Może ustawienia sieci ci się zmieniły, albo coś na serwerku.
     
  4. xvacoo

    xvacoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To już mega dziwne.
    Koleś z infolinii MS powiedział, że po aktualizacji nie będzie działało.
    Od 3 tygodni katuje router, xboxa, zyxela zeby dzialalo jak trzeba.
    I nie działa.
    Wg mnie sprawdzilem juz wszystko. Nawet odeslalem Zyxela do serwisu (uwazaja ze wszystko sprawne) i nie mam powodu im nie wierzyc, tylko ze.... u mnie nie dziala.
    Jak to jest?
    Jaki masz Media Serwer w domu?
     
  5. xvacoo

    xvacoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie do Admina:
    czy możemy ten temat przeniesc do głównego forum (z pominieciem sekcji dla świeżaków)? Obiecuje zachowywać standardy.
    Wg mnie temat jest ważny, czy ostatnia poprawka MS uniemożliwia dostep do media serwerów innych niż WMC.
    Lub po prostu coś robię źle (ale zrobiłem już chyba wszystko), ergo większe forum = większa szansa na pomoc, a mi chopdzi o pomoc:)
    Dziękuje
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Ja mam serwer Synology DS107 który ma opcję Media Server i wszystko ładnie śmiga :). Ewentualnie możesz sobie zainstalować na kompie PS3 Media Server, dzięki któremu będziesz mógł oglądać filmy, obrazki czy słuchać muzyki które znajduję się na dysku twojego komputera. Mało tego dzięki temu programowi będziesz mógł oglądać film w rozszerzeniu *.rmvb czy *.mkv. Jednak musisz posiadać kompa z dobry prockiem. Ponieważ film jest konwertowany w locie i wysyłany do xboxa. Jedyna wada to, że musisz mieć włączony komputer :)
     
  7. xvacoo

    xvacoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie ja nie chće mieć włączonego kompa podczas oglądania filmów. Po to kupiłem nsa210:(
    Jestem zdziwiony.
    No to co jest?
    Jak masz skonfigurowana siec? Jaki router? Czy jakaś specjalna konfiguracja? Pootwierane porty? Coś szczegołnego w konfiguracji Synology?
    Brakuje mi pomyslow na dalsze badania...
     
  8. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    pozwolę sobie odpowiedzieć za Admina

    Dział świeżaków jest działem najbardziej obleganym przez użytkowników :) więc jeśli chcesz żeby ktoś Ci pomógł, to nie widzę takiej potrzeby żeby go przenosić :)

    przeniósłbym gdyby to był jakiś poradnik :)
     
  9. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Router D-Link, żadnych specjalnych konfiguracji, mam DMZ włączonego na serwer ale porty tu chyba nic nie znaczą ponieważ masz połączenie wewnętrzne. Na serwerku nic nie konfigurowałem :)
     
  10. xvacoo

    xvacoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to licho. Z dmz tez probowałem i nic. Działało i przestało. Co mam nie tak - nie wiem.
     
  11. xvacoo

    xvacoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Thomasho: Ok.

    Panowie, to co jest złego w mojej konfiguracji? Pomysły? Potzrebuje zewnętrznej stymulacji, nowych tropów, wątków do sprawdzenia.
    Proszę o trochę wysiłku:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum