1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z MK Armageddon na X360.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kazuyuki, Czerwiec 23, 2009.

  1. kazuyuki

    kazuyuki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam!

    Jestem posiadaczem Xbox'a 360 przerobionego wg tego co poprzedni właściciel pisał iXtreme 1.6.

    Ostatnio chciałem pograć w Mortal Kombat Armageddon, sciagnalem więc po chwili szukania z internetu wersje rzekomo przygotowaną pod iXtreme na konsole x360.

    Przy wrzucie były informacje:

    "NTSC/U
    GOOD KREON RIP
    IXTREME COMPATIBLE
    SS STEALTH PATCHED"

    Oczywiscie, problem wielki bo NTSC a konsole mam PAL :/ Ale chyba dałoby się to jakoś przerobić ? Nigdzie w necie nie mogę znaleźć wersji PAL bądź Region Free :(

    Drugi problem i to chyba ten ważniejszy, to taki, że pomimo zapewnień gra nie jest iXtreme Compatible. Po przepuszczeniu przez XDVD Mulleter'a wygląda to tak:

    [​IMG]

    Teraz moje pytanie: czy jest możliwość, że gra jest spatchowana pod iXtreme tylko mulleter nie wyświetla kompatybilności w przypadku gier ze starego Xbox'a ? Czy W OGÓLE do uruchamiania gier ze starego Xbox'a potrzebny jest ten stealth patch, czy wystarczy sam emulator i fakt, ze konsola jest przerobiona?

    Płyty nie próbowałem nawet wypalać i uruchamiać bo w takim wypadku jakoś wątpię, żeby się uruchomiła, a szkoda mi 6 zł za Verbatima DL wyrzucać na marne.

    Jakieś rady ? Próbowałem szukać stealth patch'a do tego Mortala ale nie mogę znaleźć. Może ktoś ma namiary na odpowiednio przygotowaną wersję pod X360 PAL tej gry, bądź wie co z nią zrobić, żeby zadziałała na PAL'owskiej konsoli przerobionej iXtreme ?

    Byłbym bardzo wdzięczny za wszelaką pomoc, odpowiedź. Bardzo mi zależy.

    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lex123

    lex123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic ci to nie da gra jest NTSC więc chodzi tylko na konsolach USA :) żąden patch nie pomożę :)
     
  4. cawalier

    cawalier Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. kazuyuki

    kazuyuki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki za odpowiedzi.

    Owszem, czytałem temat o konwertowaniu gier z NTSC na PAL / Region Free. Problem polega tylko na tym, że samo przebudowanie obrazu nic nie daje jeżeli użyje się plików stealth z wersji NTSC-U (a takie są niestety tylko dostępne). Potrzeba najwyraźniej plików do wersji PAL / Region Free a takie niestety nie istnieją bo jak wyczytałem wczoraj szukając informacji o tym przez pół nocy - wersja tego Mortala nie została wydana w PAL'u na Xbox'a :( Tylko na Wii oraz PS2. Jedyna wersja jaka jest to NTSC i to "zablokowana" w sensie nie jest region free.

    Nie wiem czy mogę podawać tutaj linki, więc powiem jak znaleźć ten obraz jakby ktoś chciał się pobawić :) Wystarczy w google wpisać mortal kombat armageddon ixtreme. Już na pierwszej stronie można znaleźć linki, a im dalej w google tym co raz więcej. To wersja bodajże [NTSC/ENG/DVD9].

    Wygląda na to, że jedyne co pozostaje to albo czekanie, aż będzie jakaś reedycja (w co wątpię bo raczej nie będzie się chciało wydawać im gry po tylu latach w PAL) albo jakaś metoda w niedalekiej przyszłości, która pozwoli uruchamiać gry w NTSC na konsolach PAL'owskich ... wszystko się może zdarzyć ;)

    Wiem, że w wypadku grania na Xbox1 ludzie omijali ten problem dzięki programowi Enigmah-X PAL-NTSC Video Selector. Wystarczyło zmienić na NTSC i gra się włączała (potwierdzone przez kilka osób na jakimś forum). Aczkolwiek ten program jest pod starego Xbox'a i jak mniemam nie da się tego uruchomić na X360 ...

    Pozdrawiam.
     
  6. Fynal

    Fynal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie mylcie NTSC/PAL z blokadą regionalną !! bo później ludzie się naczytają i gadają powtarzane głupoty... NTSC/PAL to są standardy nadawania obrazu !! Gra może być NTSC i przy tym być Region Free (np. GH:Metallica)...
    A blokad regionalnych się nie obejdzie, jedyne co zostaje czekania aż uda się złamać konsole a na to póki co się nie zapowiada
     
  7. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    MKA na konsole, regionalne z systemem PAL nie ma, gra wyszła tylko w trybie NTSC
    czytałem kiedyś o możliwości zdjęcia blokady z xboxa by czytała gry NTSC, ale raczej to zbyt karkołomne
     
  8. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    ty chyna jestes smieszny
    to co mi na starym x chodzilo a mialem konsole PAL ale to byla gra ntsc??????
    nie no chyba smieszny jestes
     
  9. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pewnie Mortal Kombat Deception ; )
     
  10. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    nie no teraz trzymam w reku armagedona i nie robcie jaj ze nie ma
    wrzuce go na serwer jakis i dam wam link
     
  11. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nigdy nie wyszedł Mortal Kombat Armagedon Region Free, więc konsola z europy jej nie odpali ; /
     
  12. zdechlak

    zdechlak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiem czy to jest możliwe, wpadłem na pomysł że może by można było region free w pliku wyciągnąc z MK Deception i spreparować MK Armagedon, ale nie wiem czy się tak da, bo ogólnie gry są zbudowane na podobnym silniku, ale może to nierealne
     
  13. Unn@med

    Unn@med Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radgoszcz
    heh zal..., Kolega ja mam MKvsDc i jest w palu..., iii :], nie wiem skąd bierzesz takie informacje, ale chyba nie jest to wiarygodne źródło:]
     
Wczytywanie...

Poleć forum