1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z moim x'em ;(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez benkox360, Listopad 18, 2010.

  1. benkox360

    benkox360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie, zakupiłem kilka dni temu Xboxa 360 z tylu pisze mi rok 2008 prawdopodobnie. Próbowałem nagrywać już na każdego wave .. Patch-owalem go xbox360wavepatcher 1.22, a nagrywałem ingburnem ( tak jak zalecali) .. Już nie mam pojęcia co mam robić, próbowałem patchowac grę na każdego z wavów i nic ... konsola mi nie czyta w ogolę tych nagranych gier, a te co dostałem od tego kolesia( te nagrane) wszystkie działają, przy niektórych wyskakuje żebym pobrał jakąś aktualizacje .. straciłem już cholernie dużo płyt i nerwów, możne ktoś by mógł mi pomoc? .. Proszę.. chodzi mi po głowie ze mogę coś mieć z napędem.

    Jestem z Bytomia, moze mi ktos pomoc? gg : 3831925. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    moze poprostu skontaktuj sie z kolesiem i zapytaj jaka masz przeróbke
    i na jaki wave masz patchowac gry - to chyba najprostsza droga

    możesz wiele błedów popelniac
    od zlych płyt poprzez złe nagranie płyty
    lub źle pobrany obraz ,złe ustawienie programu do nagrania błędny plik *.dvd
    itp.itd
    tu masz jak nagrac płytę >>> http://xboxforum.pl/iso-f31/nagrywanie-obrazow-iso-windows-4.html
    kup płyty DVD DL + 8,5GB Verbatim [zawsze z plusem]
    podczas nagrania nie baw sie kompem i powyłaczaj wszystkie programy w tle np.GG,******* itp....
     
  4. matheo

    matheo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    P-ń
    yhy, dobra rada. Zadzwoń do kolesia co ci sprzedał. Jakby co są serwisy konsolowe nie koniecznie MS więc możesz dryndnąć
     
  5. benkox360

    benkox360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hm, juz probowalem wszystkiego, co do skontaktowania sie lecz ten typek kieruje sie argumentem ze on sie na tym nie zna i nie ma pojecia co i jak, i ze gierki nagrywal mu kolega .. skontaktowalem sie z tym kolega, a on kieruje sie tym ze nie pamieta i ze nagrywal to u kolegi .. ;/

    Co do serwisu, to juz dzwonilem pytalem, lecz oni mowia ze mozna sprawdzic wava po podpieciu do jakiegos sprzetu i sprawdzenie jakie jest oprogramowanie.

    Co do nagrywania, te gry ktore ja nagrywalem u kolegi dzialaja ... a u mnie nie . probowalem nagrywac na praktycznie kazdego wava ... od 1 do 3 ... bo 4 napewno nie mam bo to x z 2008 roku. Wiec watpie.

    Pozdrawiam, ma ktos jeszcze jakies pomysly?
    P.S Nagrywalem gry bez AP 2.5 .. a mianowicie NFS Shifta, i nowego Pottera.
    Pozdrawiam.
     
  6. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Możesz te nagrane płyty te które działają przeskanować w ABGX i tam będzie pisać jaki ma Wave lub na jaki jest zamieniony
     
  7. benkox360

    benkox360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mogl bys mi pomoc jak to mam przeskanowac? Bo szukalem po googlach i nie widze nic ciekawego ;(.
    Bardzo prosze o pomoc... Juz pobralem abgx360 gui.

    Prosze o pomoc.
     
  8. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Jak uruchomisz abgx to w tym pierwszym okienku co wyskoczy na samej górze z lewej jest taka lista do rozwinięcia wybrane powinno być "files" jak rozwiniesz wybierz Burned DVD mając umieszczoną płytę w napędzie i na samym dole okienka wciśnij Launch i zobacz co ci wykryje
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a jaki komunikat ci wyskakuje jak wlozysz plyte?
     
  10. benkox360

    benkox360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No jesli chodzi o wykrywanie to tak.
    W konsoli, 0 jakich kolwiek objawow wczytywania tych gier co nagrywam ...
    A te gry co koles dal mi juz nagrane to w komputeze wykrywa mi jak bym mial jakis film i jak to wlacze to jak by sie rozpoczynal film a pozniej sa takie napisy w roznych jezykach .. czyli ten typowy obrazek wave'a.

    Wiec tak, wrzucilem do kompa gre Tekkena 6 i zrobilem tak jak mowiliscie tym abgx'em
    Tu daje screena, przetlymaczy mi ktos jaki to wave? : Imageshack - xboxwave.jpg

    Wydaje mi sie te wave 3 .. ale jak z kumplem patrzelismy jego gry z 3 to tez nie czytalo, moze ten kumpel mial ta gre akurat do ****.. no nie wiem w kazdym badz razie czekam na wasze sugestie ;) Prosze o pomoc, pozdrawiam serdecznie.
     
  11. benkox360

    benkox360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie przypominam o moim poście... Pomoze ktos?
    Słyszalem od kolegi ze istnieje takie cos jak ActivIso, i ze ponoc bardzo dobra rzecz.. ?
    Gdzie moge to znaleść?
    Prosze o pomoc.
     
  12. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    ixtreme activate iso - Download from megaupload.com - Filestube.com
    proszę tu masz do pobrania activ iso do xbox 360 pamiętaj ze musisz je nagrać na płyte DL+ i najlepiej verbatima
    a i jesli nie wiesz ja używać tej płyty to ci powiem ze należy wsadzić ja najpierw przed grą odpalić wyciągnąć wsadzić gre i grac i wcale wtedy nie musisz paczować obrazów gier i zmieniać im waw z tą płyta to nie potrzebne bawienie cie które zwiększa ryzyko dostania bana
     
  13. benkox360

    benkox360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, czyli wtedy nie zalezy na jakiego wave nagrana jest gra tak? To sie nagrywa normalnie tak jak gre imgBurnem?
    Dziekuje, za tego activa ; *


    P.S Gdzie pisze nazwa napędu?- Z tyłu na tej tabliczce znamionowej? hm ?
     
  14. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    tak jesli masz te płytę nie ważne jest wtedy jaki jest wave w grze jedyny minus tej płyty jest taki ze trzeba ja wkładać przed każdą grą . Alternatywnym rozwiązaniem dla aktiv iso jest nowy iextrim LT jak go sie ma nie jest wymagana płyta aktywacyjna gdyż przeróbka LT obsługuje wszystkie wave
     
  15. benkox360

    benkox360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mhm, rozumiem. Własnie rozglądałem się za tą nową przeróbką niedawno, a co do tego LT, czy on też będzie normalnie prądził z grą która posiada juz AP 2.5?
     
Wczytywanie...

Poleć forum