1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z monitorem + xbox 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez tw4rd3r, Listopad 23, 2009.

  1. tw4rd3r

    tw4rd3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,

    Mam następujący problem cały czas miałem podłączonego xboxa 360 do telewizora od starszych Samsunga 32 HD ready, i mogę powiedzieć że obraz był brzytwa / podłączony był za pomocą hdmi /. Niedawno kupiłem sobie 27 calowy monitoro + telewizor LG / Porównaj ceny LG M2794D monitor, LG M 2794D opinie / no i na dobry początek podłączyłem go kablem hdmi obraz nie jest zachwycający, troszkę rozmazany. Ostatnio kupiłem kabel dvi - - hdmi i obraz jest ostrzejszy ale gdy włączę wizualizacje z odtwarzacza muzycznego na moim xboxie nie jest on na pełnym ekranie a małe okienko podczas logowania u dołu ekranu / jest cale rozmazane a literki cale takie dziwne / . Nie wiem czy kupić oryginalny kabel VGA do Microsoftu.

    Bardzo prosze o szybka pomoc :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szkodnikPL

    szkodnikPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na kablu VGA masz mniejszą rozdzielczość, więc tym bardziej będzie gorzej. Postaraj się coś pozmieniać w opcjach rozdziałki w monitorze i w konsoli.
     
  4. lasek

    lasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Czytajac twoj post nachodzi mnie mysl ze tv jest zle dostrojony. ja mam samsunga + tv z hd ready i podpinajac kablem HDMI z makro za 20zl obraz jest idealny....

    albo masz szajs kabel,mozliwe tez ze zle podlaczony albooo zle strojony tv. wiecej nie umiem doradzic.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tv hd ready ma niższą rozdz. niż twój nowy który ma full hd - zwiększ rozdz. w ustawieniach xboxa - najlepsze połączenie to hdmi
     
  6. tw4rd3r

    tw4rd3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wiec mam ustawione na Xbox 1080p ale tak na oko patrząc wydaje mi się ze to nie jest ta rozdzielczość jest to gdzieś 720p. Jeśli dam info telewizora wyświetla 1080 x 1920 60hz.
    Nie mam pojęcia co to, obraz jest rozmazany. Ale gdy podłącze laptopa przez VGA do telewizora i dam full hd jest obraz ostry i idealny czyli wynika z tego ze coś z Xbox ;/

    Nie wiem może ktoś coś wymyśli może to ustawienia tego tępego interfejsu LG. ?
    Bo z ręką na sercu wiem że w Xbox jest wszystko ok.


    p.s Przypuszczam ze chodzi o to ze nie da się wymusić full hd na Xbox czy coś takiego ?
     
  7. tw4rd3r

    tw4rd3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. biedaq94

    biedaq94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Ustaw dobrze monitor poszukaj w necie
     
  9. tw4rd3r

    tw4rd3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hahaha. Mam poszukac w internecie ? ciekawe gdzie myslisz ze nie szukalem. :confused:
     
  10. Ohara

    Ohara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ustaw rodziałkę optymalną w menu konsoli i zobacz jak bedzię to wyglądać
     
Wczytywanie...

Poleć forum