1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z monitorem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez onielen, Listopad 25, 2010.

  1. onielen

    onielen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Siema

    Niedawno kupiłem monitor BenQ E2420HD, w czasie korzystania z komputera jest ok ale jak włącze xboxa(mam podłączonego kablem hdmi) to co jakiś czas(raz co chwilę a raz co kilkanaście minut, różnie) pojawia się przez kilka sekund czarny ekran a potem znowu normalnie gra się pokazuje. Strasznie wkurza podczas grania. Poniżej podaję moje opcje ekranu w xboxie.

    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

    Proszę o szybką pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jak masz możliwość sprawdź na innym monitorze/TV. bo to albo wina kabla (wątpliwe) albo gniazdo w konsoli. ewentualnie awaria GPU.

    ewentualnie jeżeli monitor jest HD to zmień w konsoli ustawienia z 1080i na 720i. może monitor nie daje rady z rozdzielczością HD. zmień odświerzanie monitora na 50 Hz
     
  4. onielen

    onielen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    gdzie zmienić na 50Hz?
    Nie mogę sprawdzić na innym monitorze :/
    A myślisz ,że problem leży w kablu,monitorze czy konsoli?
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    odp.1 w ustawieniach monitora (ewentualnie przez pc)
    odp.2 idź do kolegi podłacz się pod jakikolwiek TV
    odp.3 podłacz inny kabel (pożycz od kolegi) inny rodzaj połaczenia np. VGA.

    nie wiem. trzeba drogą eliminacji wykluczać, aż dojdzie się do tego co to powoduje.
     
  6. onielen

    onielen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    ok masz reputa, pokombinowałem i jest już ok.
     
Wczytywanie...

Poleć forum