1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z monitorem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez lukasz108min, Grudzień 13, 2010.

  1. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Chciałem podłaczyć monitor Samsung syncmaster 730Bf przez złącze Vga do komputera i się nie udało,przez złącze Dvi wszystko działą normalnie.

    Kupiłem rozdzielacz sygnałów na 2 monitory i czekam kiedy przyjdzie tyle zę tam są gniazda Vga a mój gefore 8600gt nie czyta vga o co chodzi prosze o pomoc

    Dodam że przejściówka Z dvi na vga nie dała nic

    Proszę o szybką pomoc

    Dziękuje za każdy pomocny post(klikam dziękuje)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    może wejdź w menu monitora i wybierz źródło syganłu z którego chcesz skorzystać :p
    zapoznaj się z instrukcją monitora zapewne wszystko jest tam opisane

    weź tez pod uwagę że Rozdzielczość maks. twojego monitora to 1280 x 1024 pikseli
     
  4. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    W menu monitora nic takeigo nie ma a instrukcji szukam
     
  5. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Przejściówka od karty oryginalna? Komp wykrywa monitor podpięty pod vga? Podłącz obok drugi i konfiguruj ten pierwszy. Musi zaskoczyć.
     
  6. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Tylko że ja mam jedne kabel zasilający do monitorów myślalem zeby tak zrobic

    Edit:
    Znalazlem kabel spróbuje
    Edit 2;
    nie znalazło monitora
     
  7. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    nie podłaczysz przez VGA skoro twoja karta ma tylko 2x DVI. VGA jest analogowe a DVI cyfrowe. to tak jak byś chciał podłączyć eurozłącze do HDMI. ewentualnie ratuje cię przęłacznik torów.
     
  9. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Ale złacze Vga w kompie mam WTF? Gdzie znajde taki przełaćznik możesz podać link?
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    patrzyłem na twoją kartę i tam raczej nie ma vga. jest tylko tv-out (chyba że to jest vga tak nazwane).

    a to złacze w kompie jest od karty graficznej?
     
  11. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    to vga mam bardziej u góry nad usb podasz link do tego przełącznika?
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  13. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    eee a można zrobić coś innego?
     
  14. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    chyba raczej nie. skoro przez vga nie idzie sygnał to wyjście jest raczej nie podłaczone bo twoja karta ma 2xDVI. ale możesz tak: Xbox->monitor przez chinch a komp->monitor dvi. inaczej chyba się nie da.
     
  15. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    a zwykła przejścióka z dvi na vga nie da rady?
     
  16. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    po mojemu nie da rady. DVI to cyfrowy przekaz a VGA to analogowy i taka przejściówka nie ma prawa istnieć.
     
  17. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
  18. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
    Sa rozne wersje DVI:
    * DVI-I - przesyła zarówno dane cyfrowe jak i analogowe. Po zastosowaniu właściwej przejściówki można je połączyć ze zwykłym złączem D-Sub karty graficznej
    * DVI-D - przesyła tylko dane cyfrowe; w najnowszych kartach graficznych jest w pełni kompatybilne z HDMI (przesyła również dane dźwiękowe)
    * DVI-A - przesyła tylko dane analogowe

    W starszych kartach graficznych ktore maja tylko wyjscia dvi (brak vga) stosowalo sie zazwyczaj DVI-I zeby za pomoca przejsciowki (DVI na VGA) podpiac sie po dsub'ie.

    Wpinasz w karte graficzna przejsciowke dvi-vga podpinasz kabel vga do przejsciowki i monitora - na monitorze naciskasz klawisz "enter/source" (u ciebie trzeci od prawej) i przelanczasz sie z sygnalu cyfrowego na analogowy - powinno dzialac. (jesli nie to sprawdz drugi port dvi na karcie)
     
  19. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Dzięki wypróbuje to :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum