1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z nagraniem gierki /Power Calibration Error

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez monuai, Sierpień 27, 2013.

  1. monuai

    monuai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam, mam dość dziwny problem (wcześniej gierki nagrywały się ok)


    1) wypaliłem grid 2 na płytce, po wrzuceniu odpala się menu itd, ale w momencie wczytywania tego pierwszego filmu wyskakuje błąd "wyczysc plytke' czy cos takiego, i konsola sie resetuje. Probowalem odpalić gre okolo 10 razy, i czasem szybciej a czasem pozniej komunikat wyskakiwał, czasem nawet przy samym menu..

    2)wypaliłem kolejną płytkę, pokazał się komunikat raz, ale za drugim odpaleniem gry włączyło się normalnie. Ale po chwili jazdy samochodem (10-15sekund) wywaliło komunikat o plycie i wrocilo do menu

    3) ustawilem abgx oraz imgburn wedlug tego co pisali na forum, przeleciałem abgx'em obraz, i po wypaleniu plyty w ogole nie czyta

    mam LT3.0
    dashboard się zaaktualizował po wrzuceniu plyty z gierka


    4) kilka razy wyskoczył mi komunikat "optimum power calibration failed" i nie dało się nic nagrać


    o co tu chodzi?
    dodam że konfiguracje abgx oraz imgburn brałem z z tego forum
    wszystko wypalam na verbatimach DL+R

    konsola elite jasper
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagrywałeś imgburn? spróbuj clonem cd jak nie masz ihas.
     
  4. monuai

    monuai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak, imgburn, z predkoscia 2.4
    a nagrywarka zwykla jakas liteon DS8A4S (ktora juz wypalala gry, ktore działały)

    aktualnie robię ponownie obraz abgx'em - wszystko jest zielono i zolto, typology data is verifed rowniez na zielono

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    po pierwsze edytuj posty... po drugie do Grida potrzebny jest ihas bo ma zabezpieczenie civ
     
  6. monuai

    monuai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie widzialem opcji edycji (wylogowalo mnie)

    teraz nie rozumiem - wlasnie przejechałem wyścig 2 pierwsze kółka, był film, potem zaczal sie jakis znow wyscig, ledwo ruszyłem i wywalilo mi komunikat "nie mozna autoryzowac dysku" pomimo ze gry nie zainstalowalem na dysku...

    co wybrac w change book type?
    liteon itd DVD+R DL EEPROM??

    ///////////

    ok Panowie chyba juz wiem o co chodzi, jest autoryzacja plyty od 1-5min i wywala do dasha,
    da się to obejsc?
     
  7. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    grid 2 ma civ jak wyżej masz, musisz nagrać ihas z lt max lub programem paytools o ile twoja wyparka to obsługuje.
     
  8. monuai

    monuai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zobacz czy ci za działa z programem pay tools.
     
  10. monuai

    monuai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  11. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zrób weryfikacje po nagraniu może ci będzei działać.
     
  12. monuai

    monuai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    weryfikacji nigdy nie robię - Ona w sumie z tego co słyszałem polega na tym aby sprawdzić czy są błędy, dość długo trwa weryfikacja, dlatego wolę wrzucić i zobaczyć
     
  13. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    po tym wiadomo czy kopia czy będzie prawidłowo działać.Z 10min.
     
  14. monuai

    monuai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie działa,
    jest tylko "otwórz napęd" tak jak było to za pierwszym razem gdy zrobiłem DVD abgxem............
     
Wczytywanie...

Poleć forum