1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagraniem gry na płytę DVD+R DL Verbatim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sonasan, Luty 7, 2012.

  1. sonasan

    sonasan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Jak w tytule - zastosowałem się do porad dużego grona ludzi i zakupiłem płytę DVD+R DL 8,5GB x8 i zamierzam na nią nagrac grę Call of Duty Modern Warfare 3, która waży ok 8,5GB. Na wstępie zaznaczę, że moja nagrywarka obsługuje płyty DVD+R DL - może je odczytac i zapisac (sprawdziłem w programie Everest). Kupiłem tą płytę firmy Verbatim chcąc uniknąc kolejnego błędu jaki mi wyskakiwał przy 2 płytach innej firmy i kolejnej płycie jeszcze innej firmy. Wcześniej stosowałem się do porad zamieszczonych na tym forum, jak konfigurowac ImgBurn, aby poprawnie nagrał grę. Instruowałem się poradami stąd: Nagrywanie gier na xbox 360 • programosy.pl, a także stąd http://nickthegr33k.eu/XGD3burn.pdf, bo wiem, że nowsze gry na Xbox 360 wychodzą w "wersji" xdg3, a nie xdg2 (choc nie wiem co to jest :p). No więc wcześniej według w/w porad skonfigurowałem ImgBurn i załadowałem do niego plik *.dvd i zacząłem nagrywac. Jednak w trakcie nagrywania wyskakiwał mi błą i nagrywanie zostało przerwane nicszcząc mi płytę (mój napęd jej później nie "widział", tak jakby nie było w nim żadnej płyty), zaś na płycie od wewnętrznej strony widoczny jest taki jaśniejszy, jakby wypalony okrąg o grubości ok 1cm. ImgBurn mam najnowszą wersję, bo 2.5.6.0 i wcześniej próbowałem nagrac jeszcze inną grę, a mianowicie "Army of Two the 40th Day" i działo się identycznie. Mam nadzieję, że moje przypuszczenia są słuszne, że to przez inne firmy płyt nie udawał się zapis, ale gdyby jednak była inna wada, to proszę o jakąś radę, co robiłem nie tak. Powiedzcie, czy tak jak próbowałem nagrac poprzednie płyty, mogę tak samo nagrac zakupioną płytę tym razem firmy Verbatim bez obaw o ponowne zniszczenie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Zaglądnij do działu iso-artykuły. Tam jest wszystko opisane jak nagrać grę xgd3

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  4. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
  5. sonasan

    sonasan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i znowu to samo :( ja już nie wiem co mam robic.. nagrywałem właśnie według instrukcji, których mi dałeś w linku i znowu błąd... Nagrywałem z prędkością x2,4 w opcjach "Book Type" kliknąłem na zakładkę LITE ON i tam zaznaczyłem "Current Media (For DVD+RW Media)" i potem na dole "DVD-ROM" (gdy zaznaczę "Drive (For DVD+R DL Media)" to pod tym wyskakuje mi naki napis "Unknown (FAILED!) Reason: Invalid command operation code". Może coś nie tak z moją nagrywarką jest, ale czyta płyty DVD+R DL i może je też zapisywac no to nie wiem o co chodzi...
     
  6. fen4

    fen4 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Radlin
    A jaką masz nagrywarkę?? bo to są ustawienia do IHAS'y by wy wypalić XDG3
     
  7. sonasan

    sonasan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właściwości napędu dysków optycznych:
    Opis urządzenia: Stacja dysków CD-ROM
    Numer seryjny: SH-S162AFirmware
    Firmware Revision: TS02
    Rozmiar bufora: 2 MB

    Plus do tego:
    DVD-ROM: Read
    DVD+R9 Dual Layer: Read + Write

    Dobre dane podałem? Wiesz z tych danych co mogę zrobic, żeby się nagrało, a może mam za starą nagrywarkę?

    EDIT:
    Chyba odkryłem problem. Muszę zakupic nagrywarkę LITE-ON iHas, bo na mojej nie nagram chyba nic na xgd3, czyli puki co muszę się zadowolic starszymi grami, mam rację?
     
  8. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Normalną nagrywarką da się nagrywać gry XGD3. Sam tak robie.
    Tylko ja mam wyłączone OPC i nie zmieniam booktype.

    EDIT

    Znalazłem do twojej nagrywarki nową wersję firmware.
    Posiadasz TS02 a jest też TS03.

    Tu masz link, przechodzisz na zakładkę FIRMWARE i pobierasz TS03.
    http://www.samsung.com/us/support/s...=&language=&prd_mdl_cd=&prd_mdl_name=SH-S162A

    Później wypakowujesz ten folder i uruchamiasz z niego plik exe.
    Programik chyba sam sflaszuje napęd do nowej wersji.

    Podczas aktualizacji pamiętaj żeby nie było żadnej płyty w napędzie.

    Później najlepiej zrestartuj kompa i spróbuj nagrać płytkę tak jak napisałem.
     
    1 osoba to lubi.
  9. sonasan

    sonasan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdy klikam to nic się nie dzieje. Klikam "ZIP" i nic się nie dzieje. Ale dzięki, że podpowiedziałeś, to ściągnę firmware napędu skądś indziej i wtedy spróbuję nagrac.
     
  10. Szakal123

    Szakal123 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  11. lolodn

    lolodn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim juz wszystko wiem.
    Pozostaje jeszcze jedna kwestia dla mnie do zrozumienia:
    płyta DVD DL ma 8,5 Gb miejsca
    Obrazy iso niektórych gier maja nawet 8,7 Gb
    Jak zatem taki obraz wypalić na płycie?
     
  12. decees

    decees Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przy pomocy IHSa
     
  13. sonasan

    sonasan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    lolodn tu masz jak wypalić taki obraz ImgBurn' em http://nickthegr33k.eu/XGD3burn.pdf. Za to ja mam inny problem. Tak jak mi radziliście, ściągnąłem nowego biosa (firmware) nagrywarki, bo miałem LT02 a pobrałem LT03 i zainstalowałem i działało, ale później po restarcie komputera gdy uruchamiam internet to wczytuje się strona startowa i gdy chcę jakąkolwiek inną stronę uruchomic to pisze "wczytywanie" i taK GODZINĘ MOŻE SIĘ WCZYTYWAĆ I NIC. Nie wiem w czym problem :(
     
  14. maqo1234

    maqo1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam taki problem z wypaleniem gierki, mianowicie "Call of duty MW 3" sciagnalem i byla jak byc powinno dwa pliki jeden ISO a drugi .dvd wiec klikam PPM na dvd i otworz za pomoca IMGBURN, ale wyskakuje mi blad i pisze tak : " Invalid or unsuooirted image file format! Reason: First image file part less than 2048 bytes in size"

    Byl bym bardzo wdzieczny gdybyscie zdolali mi pomoc. :)
    Pozdrawiam . :)
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  16. maqo1234

    maqo1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I tak tego nie ogarniam . :( Kuurcze ... robilem to co jest na tych rysunkach ale jak wyskakuj ten bald to wogole mi do Imgburn tego pliku .dvd nie wciska wszedzie pisze : unknown
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź plik .dvd - FAQ poradnika.
     
Wczytywanie...

Poleć forum