1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagraniem gry. Proszę o pomoc.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kubqq, Sierpień 17, 2011.

  1. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, otóż w piątek przerobiłem xboxa, w sobotę nagrałem sobie grę Prince of Persia programem CloneCD i działa bez zarzutów. Wczoraj chciałem zgrać sobie NFS Hot Pursuit i niestety przy 38% komputer mi się cały zawiesił i nienagrało mi do końca gry, ale, że miałem drugą płytę, chciałem nagrać grę jeszcze raz, lecz przy 95% program przestał nagrywać grę, prędkość nagrywania i buforowania zniżyła się do zera i niestety znów się nie nagrało. Dzisiaj postanowiłem zgrać sobie FIFE, myśląc, że coś z plikiem ISO od NFS jest nie tak, lecz teraz ani w programie CloneCD ani w ImgBurn nie chcą sie nagrywać płyty, wszystko niby ok, ale w programach nic się nie dzieje. Postanowiłem pobrać sterownik, który podał mi jakiś użytkownik w mym poprzednim temacie:

    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f...est-pelno-z-rozszezeniem-rf-help-98978-2.html

    a link od niego: LiteOn SOHW-1653S - nagrywarka: dane techniczne i biosy - CDRinfo.pl


    niestety nadal nie działa, teraz nawet na napędzie nie wyświetla się czerwona dioda.

    Oto screen z programu NeroInfoTool

    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting


    Nie wiem, co robić, proszę o wszelkie porady, ponieważ jestem zielony w tych tematach.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. matsaw

    matsaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszów
    1) masz za stary/słaby napęd - u mnie paliło 6/10 płyt gry miałem starą nagrywarkę
    2) nagrywaj gry najlepiej Verbatimami ... nie oszczędzaj na dobrą płytę DL - jak kupowałem byle jakie to tez buffor mi się na cloniecd pod koniec nagrywania

    aktualizacja firmware napędu nic ci nie da, słaba nagrywarka i tak będzie słaba, a jeśli będziesz się tak bawił to napęd trafi szlak
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Problem może leżeć w złych płytach, nie wiem, bo nie raczyłeś napisać na jakie nagrywałeś. Albo nagrywarka padnięta.
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    wina moze być głównie w plytach ale mialem przypadek ze nagrywarka co nagrała troszke plyt tez zaczeła kłaść płyty i pomogla zmiana programu na Program ImgBurn. oczywiscie kupic płyty w miare dobre jakościowo
     
  6. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pierwszą grę nagrałem bez problemu na płycie firmy Vakoss, działa bez zarzutów, a gdy nagrywałem NFS użyłem płyty Verbatim, po czym przy 95% przestało nagrywać.

    Czy ma ktoś jakąś radę?

    I czy ma ktoś może sterowniki do mojego napędu? Ponieważ odinstalowałem sterownik poprzez Menadżer Urządzeń i nie wiem co zainstalować, by działało.

    Proszę o pomoc,
    pozdrawiam.


    PS: Może moja nagrywarka nagrywa tylko płyty gorszej jakości?
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    abxg360 sprawdzilłeś obraz? i sprobój nagrać Imgburn . jak ci padł verbatim wina może być nagrywarki raczej lub iso ma blędy.i jak masz laptopową to przewaznie tak jest. ale stawiam na iso
     
  8. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pierwszą grę nagrałem bez problemu na płycie firmy Vakoss, działa bez zarzutów, a gdy nagrywałem NFS użyłem płyty Verbatim, po czym przy 95% przestało nagrywać.

    Czy ma ktoś jakąś radę?

    I czy ma ktoś może sterowniki do mojego napędu? Ponieważ odinstalowałem sterownik poprzez Menadżer Urządzeń i nie wiem co zainstalować, by działało.

    Proszę o pomoc,
    pozdrawiam.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zrestartuj komputer to sie od nowa zainstaluje nagrywarka, aktualizacja firmware moze pomoc w strategi zapisu i identyfikacji nowych nosnikow ale nie licz na cuda ta nagrywarka miala premiere w 2004r.
     
  10. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    wina bedzie raczej lasera z nagrywarki ale firmaware tez moze byc dobrym pomyslem ale moze tez nic nie dac
     
  11. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przejżałem grę przez abgx360 wynik jest poprawny.


    Ale jak to możliwe, że coś źle z laserem jak 2dni wcześniej nagrałem sobie grę? Poza tym wydaje mi się, że to wina tego, że w trakcie nagrywania gry NFS za pierwszym razem, komputer mi się zaciął i musiałem go zrestartować i od tamtego czasu przestało działać.

    Mógłby ktoś podać jakiś link do dobrego firmware? Byłbym wdzięczny.
     
  12. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    najlepiej ze strony producenta:)
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Liteon rzadko dozywa konca gwarancji gdy jest nawet nie czesto uzywany, twoj to juz staruch jest po takim czasie kurz juz dostal sie na soczewke i sam laser, nie mowiac juz o samym zuzyciu lasera, firmware masz na cdrinfo
     
  14. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    tez mialem liteona wina lasera czyszczenie juz za duzo nie da. wgraj firmware i przeczysc laser jak to kup inna:)
     
  15. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A czy ktoś mógłby podać link do dobrego firmware do mojego napędu?
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Sam podales w swoim pierwszym poscie link do cdrinfo i tam sa firmware (biosy) do twojej nagrywarki bierz najnowszy, moze byc patched on dodaje m.in. kolorowa diode nagrywania i inne strategie zapisu
     
  17. kubqq

    kubqq Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pobrałem, zainstalowałem i nadal nic... tragedia - 2dni wcześniej napęd chodził jak należy i mogłem sobie wszystko ładnie zgrać, a teraz lipa ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum