1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagraniem modern warfare 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mm120893, Grudzień 9, 2011.

  1. mm120893

    mm120893 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam. Na początku chciałem zaznaczyć, że posiadam bardzo mało informacji i nie mam możliwości ich zdobycia (log z img burn i typ nagrywarki) ponieważ sam mam netbooka a gry nagrywałem u kogoś. Wcześniej nagrałem już kilka gier- gta4+epizody, rdr, army of two, black ops, fight night champion i moh. Wszystko było ok 0 problemów gry nagrywałem za 1 razem. Dzisiaj postanowiłem nagrać grę z xgd3 a dokładniej modern warfare 3 gra sprawdzona. Zrobiłem wszystko ja w tutorialu sprawdziłem layerbreak i rozpocząłem nagrywanie zmarnowałem 2płyty ponieważ przy 45% wystąpił błąd który wygląda tak jak ten w linku pioneer.JPG | sallahadin | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl Nagrywałem na płytach philips i raczej to nie wina płyt ponieważ nigdy nie miałem z nimi problemu


    P.S zdjęcie nie jest moje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  4. mm120893

    mm120893 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Gta episodes from liberty city, medal of honor, black ops, army of two the 40th day, fight night champion i red dead redemption nagrałem na płytach philips i wszystko działa nie miałem żadnych problemów z nagrywaniem. Czy gry z xdg3 maja "większe wymagania" jeśli chodzi o płyty?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ja wg nie mam wpisanego LayerBreak`a tylko mam zaznaczone Calculate Optimal, wypalam 2,4x opcja TrunCate i narazie wszystko śmiga bez problemów... Płyty HAWK
     
  6. mm120893

    mm120893 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Mam dokładnie tak samo Calculate optimal i truncate wypalam 2,4x zawsze nagrywałem gry ze spatchowanym wavem (do dzisiaj mialem 1.6). Dzisiaj zrobiłem lt2.0 głownie własnie pod mw3 i **** błąd przy 45%
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Spróbuj restart kompa i jeszcze raz nagrać :) Ja kiedyś spieprzyłem dwie płyty, Uruchom ponownie i gra się nagrała... dziwne dla mnie, no ale tak było ;p
    Jak się nie nagra to może ten obraz jest jakiś trafiony... Przed chwilą nagrałem na płytce Emtec BF3 dla kolegi, na xboxa oczywiście :)
     
  8. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Niejednokrotnie to pisałem, ale napisze jeszcze raz. Niektórzy nagrywają na esperanzach, omegach, czy innych tanich płytach i im działa, bo mają dobre nagrywarki. Nie każda radzi sobie z takimi płytami. Moim zdaniem płyty philipsa, to też wątpliwa marka. Poza tym znam ten błąd, który podałeś - wielokrotnie widziałem go w postach innych użytkowników.
     
  9. mm120893

    mm120893 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Dzieki Robi772 dzisiaj nie mam jak nagrać postaram się jutro a co do obrazu to raczej jest ok wstawka była od pewnej osoby i komentarze były pozytywne. #Ciesiel91 Płyty Philips nie należą do najgorszych i tak jak mówiłem już nagrywałem na tych płytach i zawsze wszystko było ok.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Witam
    Nie chciałem zaśmiecać forum, więc pytam tutaj.

    Mam dziwny błąd z F1 2011
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    Nagrałem w najnowszym ImgBurnie z OPC i calculate optimal, ale to chyba nie ma znaczenia przy tej grze. .dvd zrobił abgx i było wszystko na zielono.
    Nie dawno nagrywałem Cod WaW, Gta 4 i far cry 2 na tych samych ustawieniach i wszystko chodzi.

    Proszę o odpowiedź co może być przyczyną

    Pozdrawiam
     
  11. mm120893

    mm120893 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Widze, że masz ten sam problem co ja :) Ile razy próbowałeś nagrywać i na jakich płytach?
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    2xEmtec, ale wszystkie oprócz XGD3 (bo nie nagrywałem) chodzą
     
  13. klos787

    klos787 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ja miałem podobny problem, wyskakiwał mi taki sam błąd, zmarnowałem pare płyt. Odznaczyłem tylko opcje OPC w imgburn i działa jak należy. Gry xgd3.
    Dodam, że ten błąd wywalał mi na nagrywarce liteon ihas124 b fm od c4va. A nagrywam na verbatimach. Zróbcie tak jak ja, może pomoże.
     
  14. mm120893

    mm120893 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Zaraz idę kupić płytki i próbuje nagrać ponownie mam 3 opcje i mam nadzieje, że starczy mi kasy na 3płyty :) 1.Nagrać imgburn bez opcji opc jak pisał klos787 2.Nagrać programem clonecd i 3.Nagrać z prędkością 1x (Podobno pomaga przy słabszych laserach) wieczorem dam znać czy się udało :) Mam jeszcze pytanie czy gry z xdg3 muszę instalować na dysku czy mogę grać z płyty?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Chodzi mi dokładnie o F1 2011, która nie ma ap 2.5 i xgd3. Dodam, że nagrywałem niedawno fc2, gta4 i Cod waw i wszystko normalnie chodziło (nagrywałem z OPC).
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    @up

    Problem rozwiązany, nagrałem CloneCd i chodzi.
     
  17. mm120893

    mm120893 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Ja właśnie biore się za nagrywanie mw3 programem img burn ale na innym pc zobaczymy co wyjdzie
     
  18. mm120893

    mm120893 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Nagrałem mw3 :) Za pierwszym razem wszystko było ok gra się uruchomiła ale po włączeniu single player w połowie ładowania pierwszej misji pojawił się błąd ''nie można odczytać płyty" Podczas instalacji na dysku przy 61% pojawił się błąd. Po 2 próbie nagrania przed uruchomieniem gry zainstalowałem ją na dysku wszystko ok i działa. Zastanawiam się tylko czy wszystkie gry z nowymi zabezpieczeniami muszę instalować na dysku czy po prostu za 1 razem coś nie wyszło. (2 płyty nagrywałem identycznie na tym samym pc i tych samych płytach) Aha gry nagrywałem z prędkością x3(wybralem 2,4 ale minimalna prędkość mojej nagrywarki to 3)
     
Wczytywanie...

Poleć forum