1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagraniem? PISZ TUTAJ!

Temat na forum 'ISO' rozpoczęty przez Blood., Listopad 30, 2010.

  1. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tu pytamy się i opisujemy problemy podczas nagrywania obrazów gier.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Billy

    Billy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z programem ImgBurn. Moja nagrywarka to Optiarc DVD RW AD- 7580s. Problem polega na tym, że gdy chcę dać 'change book type' nie ma tam firmy mojej nagrywarki (czytałem, że to Sony). Przy każdej firmie którą wybieram pisze: Unknown, Reason: Invalid Command Operation Code. Jedynie przy Nu Tech wygląda jakby pasowało. Czy dam radę jakoś nagrać przez ten program moją nagrywarką, czy może jest jakiś inny program, w którym mi się uda?
     
  4. virtual2

    virtual2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ostatnio moja nagrywarka nie nagrywa już tak szybko jak wcześniej ustawiam prędkość na x2.4 a nagrywa x0.8 nie chodzi tu tylko o płyty DVD+r dl ale nawet normalne DVD
    w imgburn wyskakuje mi taki komunikat
    W 19:39:59 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    wie ktoś o co z tym chodzi ??
     
  5. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. darkheart2712

    darkheart2712 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, nie chcą mnie się włączyć nowo wypalone gry: Fifa 11 oraz Tekken 6. Kupiłem przerobioną konsolkę około 2 lat temu, wypaliłem wtedy kilka gier-wszystkie działają do dzisiaj oprócz tych nowo wypalonych. Ma ktoś jakiś pomysł ?
     
  7. pusio1996

    pusio1996 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema,

    Nagrałem sobie dziś grę: Naruto Ultimate Ninja Storm 2 (PAL)
    na płytkę: Giga Master Multispeed (8.5GB DVD+R DL)
    Nagrywarka: Samsunga obsługuje DL (nowa kupiona tydzień temu)
    Przed tym sprawdziłem plik iso. programem abx360 wynik - http://i53.tinypic.com/25f12y1.jpg
    Gre nagrałem programem ImgBurn (używałem poradnika)
    Po nagraniu w którym nie wyskoczył żaden błąd włożyłem płytke do mojego przerobionego x360 czekam chwilę i wyskakuje "odtwórz DVD"
    Pliki które są na płytce widoczne jak włożyłem do DVD w kompie = http://i56.tinypic.com/ohnzlz.jpg

    Wcześniej nagrałem też na inną płyte grę: Halo Wars (PAL) i działa dobrze tylko mam problem z tą jedną.

    Bardzo proszę o szybką odpowiedź!
     
  8. Uped

    Uped Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    258
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Up@ Musisz grę spatchować do odpowiedniego wave jaki twoje firmware w napędzie obsługuje. Jeżeli nie wiesz to musisz próbować nagrać płyty z wave od 2 do 4 i która pójdzie to będzie to gra z wave obsługującym twoje FW. Jeżeli nagrasz z wave 2 i pójdzie to masz 1.4 - 1.5, jeżeli pójdzie z wave 3 to masz 1.51 lub 1.6 zaś jeśli pójdzie z wave 4 to masz 1.61.

    darkheart2712@
    Przydało by się trochę więcej szczegółów: np. jaki Ci się komunikat pojawia w konsoli po włożeniu płyty? Jeżeli "odtwórz dvd" to musisz gry spatchować do odpowiedniego wave.
     
  9. pusio1996

    pusio1996 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Narazie zrobiłem na wave 2 i za 1h będe miał płyty może verbatima i spróbuje,

    Halo Wars którego nagrywałem był na wave 2(i działa) a to naruto na wave 4 (nie działa)

    Dzięki za odpowiedź! dziękuję.
     
  10. Uped

    Uped Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    258
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I jeszcze jedno: jeżeli nie będzie działać to masz 1.6 lub 1.61 (nie obsługują gry patchowanej na niższy wave niż ich najwyższe możliwe wave (Halo działa bo nie jest patchowany i ma oryginalny wave 2)) - To tak jakby... ;D i powodzenia.
     
  11. pusio1996

    pusio1996 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz coś rozczytałem
    "(4th wave) - requires iXtreme v1.51 [Hitachi only],")

    Na jakiejś wstawce pisało że gra jest stealth patchowana do wave 6.

    No nic za 30 minut zobacze czy pójdzie na wave 2 na Verbatimce.

    @edit

    Z tąd pobrałem gre: http://nie będę kradł.org/*******/5...ja.Storm.2.PAL.XBOX360-STRANGE-[tracker.BTARE

    @EDIT 2

    Podczas nagrywania na 1 płyte w 50% wy***** sie błąd płyta z******,

    @edit 3

    Wziąłem kolejną płytke i teraz ***** przy nagrywaniu w ImgBurnie stanęło na 41% i stoi już 5 minut -.-

    nie próbuje dalej *******ić to.
     
  12. Uped

    Uped Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    258
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    pewnie coś z nagrywarką... No, ale jeśli chcesz pograć w tę grę musisz próbować niestety z tymi płytami jeśli nie wiesz jaki masz fw. Kupuj i próbuj płyty bo może to był tylko jedno razowy błąd.
     
  13. pusio1996

    pusio1996 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz wziąłem płytke na 1 przy 50% jakiś błąd

    a teraz na 2 zacięło się na 41% i nie idzie -.-

    Dam sobie spokuj z tym już wole kupić tą gre oryginalną bo okaże sie że wydam 120 zł na płyty....
     
  14. RaksonPDZ

    RaksonPDZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Przedbórz, Bełchatów
    Mam problem z nagraniem gry.A mianowicie.Nagrywam obraz plyty programem IMG BURN. Nagralem git jest az do czasu kiedy pakuje ja do x'a.nie czyta jej.
    mozecie mi napisac jak krok po kroku nagrac gre?:) pozdro;p
     
  15. Uped

    Uped Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    258
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przecież są na forum poradniki krok po kroku, wystarczy poszukać... a jaki komunikat wyskakuje w xbox'ie?
     
  16. RaksonPDZ

    RaksonPDZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Przedbórz, Bełchatów
  17. RaksonPDZ

    RaksonPDZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Przedbórz, Bełchatów
    mozesz mi podeslac ten poradnik krok po kroku?;]
     
  18. Uped

    Uped Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    258
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wystarczyło poszukać: http://xboxforum.pl/iso-f31/nagrywanie-obrazow-iso-windows-4.html a po za tym ten twój błąd to jest spowodowany tym, że nagrałeś grę ze złym wave czyli: "Musisz grę spatchować do odpowiedniego wave jaki twoje firmware w napędzie obsługuje. Jeżeli nie wiesz to musisz próbować nagrać płyty z wave od 2 do 4 i która pójdzie to będzie to gra z wave obsługującym twoje FW. Jeżeli nagrasz z wave 2 i pójdzie to masz 1.4 - 1.5, jeżeli pójdzie z wave 3 to masz 1.51 lub 1.6 zaś jeśli pójdzie z wave 4 to masz 1.61."
     
  19. pusio1996

    pusio1996 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A zapomniałem napisać te gry mi działają:
    halo wars - wave 2
    gears of war 2 - wave 2
    Wanted Weapons of Fate - wave 3
    Ace Combat 6 - wave 2



    Wavy gier sprawdziłem przy pomocy XwavesPatchera.
    Gra na wave 4 nie działała.

    @EDIT
    Zobacze zrobie gre na wave 2 i zobacze czy zadziała.
     
  20. Uped

    Uped Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    258
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Masz ixtreme 1.6 czyli wave 3
     
  21. michalsc

    michalsc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześc nagrałem sobie cod bo na kompie, nagrało się bez problemu, ale gdy wkładam płyte do napędu w konsoli pisze odczytywanie , po czym jest czarny ekran, płyta chodzi ale nic sie nie da zrobic bo konsola sie zwiesza, co jest nie tak ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum