1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagraniem plyty

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez knopers, Kwiecień 12, 2012.

  1. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupilem nagrywarke ihas... Przerobilem wg opisow, ustawilem (mam nadzieje, ze dobrze) imgburn'a i juz na poczatku nagrywania mila niespodzianka, bo nie wyskoczyl zaden blad, ani komunikat o rodzaju nadpalania. Plyta wypalona w 100% bez bledow, weryfikacja prawie ok... No i wlasnie niestety tylko prawie. Przy 85-86% zaczely wyskakiwac komunikaty o bledach, ktorych nie bylo konca. Anulowalem nagrywanie i co chyba dziwne gra po odpaleniu na Xie dziala jak najbardziej poprawnie (pogralem nawet chwile dla pewnosci). Wsadzilem plyte ponownie do kompa, odpalilem abgx no i wszystko idealnie na zielono, oczywiscie poza weryfikacja na koncu... 85% i koniec ERROR: Unrecoverable read error while checking the Game CRC! Error occurred while checking the Game CRC. Verification failed. Oczywiscie gra jest z XGD3. Po obejrzeniu plyty nawet widac, ze jest wypalona do konca, a nie, ze zostaje pasek jak na mojej wczesniejszej nagrywarce. Czy ktos moze zna przyczyne takiego problemu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    moim zdaniem to standardowy błąd nagrywarki, nie raz tak jest że nagram nawet płytę z danymi na DVD-R i potem wyskoczy błąd danych CRC przy kopiowaniu na dysk. Nagraj ponownie i powinno być ok a jak nie to coś z nagrywarką nie tak
     
  4. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak mialem jeszcze stara nagrywarke to przy nagrywaniu jednej plyty wyskoczyl mi blad weryfikacji przy 51%, ale wtedy plyta juz nie odpalila. Wlasnie z tego powodu kupilem nowa nagrywarke, no i wydawalo sie, ze wszystko ok, a tu znow blad tego samego typu. Tyle, ze tym razem gra dziala

    Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia, czy nagrywarka jest wlasciwie przerobiona na max burn?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zaktualizowałeś sterowniki nagrywarki?
     
  6. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O ile chodzi o to wgranie sterownikow dla ihas 524 B to tak
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie chodzi mi o LT MAX, tylko o zwyczajne sterowniki.
     
  8. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To mozliwe, ze nie, aczkolwiek nie wydaje mi sie, zeby poradnik z ktorego kozystalem zawieral taka informacje :(

    Ok, znalazlem informacje o aktualizacji, a;e wyskakuje komunikat: "Your drive's Firmware is already the most updated !" Czy kontynuowac mimo to i czy cos to zmieni?
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zaktualizuj, powinno pomóc, bo nie ma innej możliwości, skoro wgrałeś LT MAX i FW pod odpowiednie płyty.
     
  10. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zaktualizowalem. Teraz jeszcze pytanie, czy po aktualizacji musze kolejny raz prezrabiac nagrywarke? W roli scislosci, bo moze ja cos pomylilem plik z przerobka to ten "..... final.bin"? Czy imgburn wymaga odzdzielnych ustawien dla konkretnego rodzaju plyt? Mam Verbatimy, moze to w imgburnie lezy problem? Mozesz podac jak ustawic IMG'a pod ten konkretny rodzaj plyt lub odeslac mnie do odpowiedniego tematu?
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  12. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ImageBurn ustawialem akurat dokladnie wedlug tego pradnika :) A gdzies po drodze nadzialem sie na artykul, w ktorym bylo napisane, ze do kazdego modelu plyty trzeba cos przestawiac przy nagrywaniu... Jest to prawda? Nie pamietam kompletnie o co to chodzilo, ale bylo o zmianie jakichs numerow
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przy Verbatim'ach nie musisz nic zmieniać.
     
  14. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, to odpalam nagrywanie ;) Ta sama gra, podejscie 2 :p

    Wyskoczyla informacja o nadpalaniu. Moze przerobka sie usunela?

    Przerobilem nagrywarke po raz kolejny i nagrywanie ruszylo bez zadnych komunikatow i bledow. Czekam na efekt...

    Płyta nagrana i zweryfikowana 100% poprawnie :) Dzieki wielkie za pomoc i poswiecony czas :) Mam nadzieje, ze kolejne nagrania beda juz bezproblemowe :)
     
  15. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i jestem zmuszony niestety do odswiezenia tematu :( Pobralem gre Prototype 2, przepuscilem przez abgx, topology data is currently verified, wsadzilem czysta plyte oczywiscie verbatim, odpalilem nagrywanie, zero bledow przy nagrywaniu i zero bledow przy weryfikacji. Pogralem okolo godziny, moze maksymalnie dwie i pod koniec jednej z misji wyskakuje mi komunikat, ze plyta nie jest obslugiwana i konsola sie restartuje... Po ponownym uruchomieniu gry ta sama misja znow sie odpala, ale pod koniec w tym samym momencie znow ten sam komunikat... Czy pomimo tego, ze plyta jest teoretycznie dobrze nagrana, moze cos z nia byc nie tak ?
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a instaluje sie na dysku??
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wyczyść pamięć podręczną konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  18. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyta nie instaluje sie na dysku, ale wyczyszczenie pamieci pomoglo w kontynuowaniu rozgrywki. Ponownie bardzo dziekuje za pomoc :)
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Włóż płytę do napędu, przepuść przez abgx'a i sprawdź, czy obraz nie jest ucięty.
     
  20. knopers

    knopers Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Plyta przeszla przez abgx i wszystkie komunikaty na zielono, weryfikacja rowniez 100% ok
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możesz skopiować swój profil i zapisy gier na pendrive'a i sformatować dysk.
     
Wczytywanie...

Poleć forum