1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagraniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sewek, Lipiec 29, 2012.

  1. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Dzisiaj chciałem nagrać sobie grę Mass Effect 3. Niestety podczas nagrywania wyskakuje mi błąd "Power Calibration area error" czym jest on spowodowany?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Sprawdziłes obraz w abgx? Jakiej nagrywarki używasz?
     
  4. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Tak sprawdzalem obraz w abgx
    2. PIONEER DVR-215D
     
  5. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
  7. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miałem ten sam komunikat przed rozpoczęciem nagrywania DVD+DL w laptopowej nagrywarce. Przeczytałem na jakimś forum żeby przeczyścić laser nagrywarki, tak zrobiłem i problem znikł. Co nie oznacza że u Ciebie będzie to samo, ale warto spróbować.
     
  8. nttn

    nttn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Może to nie problem z płytą/nagrywarką tylko po prostu pobrana gra jest uszkodzona?

    Z jaką prędkością nagrywasz?
     
  9. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywam na płytach Verbatim , z prędkościa 2.4. Inne gry nagrały mi się normalnie tylko z tą mam problem i Devil May Cry HD Collection
     
  10. mapet44443

    mapet44443 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Podaj id płyty i jaki dajesz bufor

    Wysyłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam , co mam podać?
     
  12. nttn

    nttn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Spróbuj z prędkością 1,4

    Ja każdy obraz nagrywam z tą prędkością i jeszcze nie miałem żadnych problemów
     
  13. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam do wyboru jeszcze 2 i 1
     
  14. mapet44443

    mapet44443 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    włóż płytę do napędu odpal imgburn i sprawdź co ci pisze przy MID:
    bufor masz w ustawieniach zakładka I/0 rozmiar bufora
     
  15. nttn

    nttn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    To spróbuj 2 (Jak się nagrywa ze zbyt dużą prędkością to program może nie uciągnąć.. najlepiej wybierać prędkość pomiedzy 1 a 2, nie wyżej)
     
  16. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. mapet44443

    mapet44443 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Używam tych płyt daje prędkość 4x bo taka ma ponoć być daje bufor 241 mb i ani razu nie było problemu 1x i 2x nie dawaj bo automatycznie zmieni na 2.4x i to samo będzie
     
  18. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak nastawiłem na 2 i o dziwo działa ! Pisze teraz, że jest prędkość 2.4 jednak nagrywa się, oby do końca
    Dziękuje wszystkim za pomoc.
     
  19. sewek

    sewek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało mi się nagrać pierwszą płytę ME 3 jednak , gdy chce nagrać drugą wyskakuje znowu ten sam błąd
     
Wczytywanie...

Poleć forum