1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagranym PES 14, xbox wyskakuje z błędem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marcin18osw, Wrzesień 19, 2013.

  1. marcin18osw

    marcin18osw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam zakupiłem wczoraj nagrywarkę z tej aukcji internetowej:
    LITEON iHAS124B + Ixtreme Burner Max Sklep/Kraków (3539979805) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    " Nagrywarka DVD-RW LITE-ON iHAS124 B SATA OEM
    + WGRANY SOFT Ixtreme BURNER MAX VERBATIM & PLATINUM"

    Postanowiłem wypróbować nowy sprzęt i padło na nagranie PES 14.
    Przed nagrywaniem przepuściłem grę przez ABGX. Później wszystko ustawiłem tak jak w poradniku:
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-134486/
    Jak dałem nagrywanie to wyskoczyło mi okienko ale za bardzo nie wiedziałem o co chodzi. Było coś w każdym bądź razie związane z prędkością x4. Dałem tak.
    Płyta nagrała się poprawnie bez żadnych błędów. Weryfikacja też przebiegła poprawnie. Płyta Verbatim ale nie wiem jaka seria(nie wiem gdzie to się sprawdza).
    No i tutaj pojawiają się schody ponieważ po włożeniu płyty do xboxa, klocek wyskakuję z błędem o mokrej ściereczce.
    Gdzie leży pies pogrzebany ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Jezeli masz blad ze szmatka to jest blednie wypalona plyta sprawdź ustawienia imgburn ustaw od nowa wlacz opcje OPC wypal z predkoscia x2.4 i zobacz czy dziala

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  4. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz
    I pal na verbatimach. Na platinium miałem też takie problemy.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  5. marcin18osw

    marcin18osw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wstawiam screeny z abgx i imgburn.
    ABGX. Wersja ściągnięta z wątku o nagrywaniu gier XGD3 na LT + 3.0. Ustawiony program według poradnika na tej samej stronie.
    abgx1.jpg | | Fotki, Zdj?cia, Obrazki Fotosik.pl
    PES14
    Teraz wysyłam ustawienia mojego ImgBurn
    dada1.jpg | | Fotki, Zdj?cia, Obrazki Fotosik.pl ( zakładka Write)
    I Booktype( proszę nie patrzeć na ustawioną na zdjęciu nagrywarkę, posiadam Ihas tak jak pisałem wyżej)
    dada2.jpg | | Fotki, Zdj?cia, Obrazki Fotosik.pl
    Booktype ustawiam tak jak na zdjęciu i daję DVD w New Settings.

    Teraz sprawdziłem płytę na jakiej wczoraj nagrałem i była to płyta : Verbatim MKM-003-00.
    Możliwe, że gra się źle nagrała ponieważ na jednym z poradników pisze, żeby płyty MKM-003-00 nagrywać prędkością x4, a ja nagrałem x2,4.
    "Remember the Max iXtreme Burner will only successfully write at a Maximum speed of 4x on MKM003 (with OPC) and 2.4x on MKM001 (without OPC) DVD+R DL"
     
  6. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Moje ustawienia :
    [​IMG]
    Zaznacz "Verify Aganist Image File".
    Na MKM003 - nagrywam 4x z opc i nie mam żadnych problemów.
     
  7. marcin18osw

    marcin18osw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gra nagrana prędkością x4. Ustawienia jak podał kolega i wszystko śmiga. Szkoda zmarnowanej płyty. Dziękuję za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum