1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier 2 warstwy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mich_groch, Lipiec 24, 2010.

  1. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Na wstepie chcailbym prosic o nie usuwanie tego tematu poniewaz przeszukalem juz cale forum lecz nic sie nie dowiedzialem poniewaz mam nieco inny problem.

    Otóz mam problem z nagrywaniem gier na x360.
    Wlacza imgburna i chce normalnie nagrywac, wszystko wybieram tak jak zawsze, i wtedy wszystko zaczyna sie psuć.
    Kiedy img burn odczytuje to LeadIN trwa to kilka minut, postep stoi na 0 %, i nic sie nie dzieje

    I 21:16:35 ImgBurn Version 2.5.1.0 started!
    I 21:16:35 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 3)
    I 21:16:35 Total Physical Memory: 3 144 108 KB - Available: 2 391 080 KB
    W 21:16:35 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    I 21:16:35 Initialising SPTI...
    I 21:16:35 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 21:16:35 -> Drive 1 - Info: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N 1.05 (D:) (ATA)
    I 21:16:35 -> Drive 2 - Info: ZUF 9EZ81I78 1.03 (E:) (SCSI)
    I 21:16:35 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM!
    I 21:31:22 Operation Started!
    I 21:31:22 Source File: F:\Lost.Planet.2.XBOX360-GLoBAL\lostplanet2x360.dvd
    I 21:31:22 Source File Sectors: 3 827 488 (MODE1/2048)
    I 21:31:22 Source File Size: 7 838 695 424 bytes
    I 21:31:22 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 21:31:22 Source File Volume Set Identifier: ec67c000MS UDFBridge
    I 21:31:22 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 21:31:22 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 21:31:22 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 21:31:22 Destination Device: [0:0:0] HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N 1.05 (D:) (ATA)
    I 21:31:22 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RICOHJPN-D01-67) (Speeds: 4x; 6x; 8x)
    I 21:31:22 Destination Media Sectors: 4 173 824
    I 21:31:22 Write Mode: DVD
    I 21:31:22 Write Type: DAO
    I 21:31:22 Write Speed: 4x
    I 21:31:22 Link Size: Auto
    I 21:31:22 Lock Volume: Yes
    I 21:31:22 Test Mode: No
    I 21:31:22 OPC: No
    I 21:31:22 BURN-Proof: Enabled
    I 21:31:22 Write Speed Successfully Set! - Effective: 5 540 KB/s (4x)
    I 21:31:22 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 21:31:22 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1 913 760
    I 21:31:22 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 21:31:22 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 21:31:30 Filling Buffer... (40 MB)
    I 21:31:30 Writing LeadIn...
    I 21:32:20 Abort Request Acknowledged
    E 21:36:02 Failed to Write Sectors 0 - 31 - Reason: Unknown (Write Error) (ASC: 0x0C, ASCQ: 0x80)
    I 21:36:02 Synchronising Cache...
    W 21:36:10 User opted to skip the 'Close Track/Session/Disc' functions.
    E 21:36:10 Failed to Write Image!
    E 21:36:10 Operation Aborted! - Duration: 00:04:47
    I 21:36:10 Average Write Rate: N/A - Maximum Write Rate: N/A


    Warto dodać iż uaktualniałem firmware napedu LG H55N do najnowszego jaki mogę, oraz probowalem na płytach verbatima oraz emteca.
    Sprawdzalem także to czy to wina angrywarki nagrywajac zwyklad plyte DVD z filammi poprzez nero ale wszystko działa.
    Gre na x360 probowalem nagrac imgburnem, clone cd, i alcoholem 120 %
    Może któs pomoc i czy to mozliwe ze nagrywarka zepsula sie tak ,ze nie nagrywa tylko płyt DL ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak probowales na roznych plytach to nagrywarka do wymiany nic tu juz nie wymyslisz
     
  4. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale gdy nagrywam filmy na plyte DVD dziala wszystko i sie angrywa natomiast gdy nagrywam gre na DVD DL to juz nie mogę
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nagrywanie na 2 warstwach wymaga nagrywarki z dobrym laser (musi wypalić 2 wartwe) zwykle DVD wypalisz wszystkim z DL kami juz nie jest tak różowo. Niektóre słabsze nagrywarki nawet nowe sobie z tym nie radzą
     
  6. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Spróbuj może od nowa zainstalować IMGBurn'a lub ściągnąć najnowszą wersje... Jeśli to nic nie pomoże to nie wiem sam
     
  7. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kris mam nagrywarkę LG H55N
    jaką polecasz lub sam używasz ?
     
  8. psycho666

    psycho666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A próbowałeś nagrywać innym programem ??? U mnie były problemy na nowej nagrywarce i zmieniłem program na clonecd. Pomogło od razu.
     
  9. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czytaj uważnie ;)
    Probowalem imgburnem, clone CD, oraz alcoholem 120 %

    Zatrzymuje mi sie każdy na odczycie LeadIn..
    Wogole co to jest LeadIn ?
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    samsungi sa nawet ok. wczesniej mialem sh 182 na ATA bodajze, palila bezblednienie z pol roku az sie skonczyla i przestala nagrywac cokolwiek
    teraz mam sh-s203d na SATA i tez zero spalonych płyt (oczywiscie tylko verby)
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  12. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a co sadzisz o LG albo o Pioneer bo slyszalem ze sa calkeim dobre.. ?!
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    byle nie liteon albo jakis inny wynalazek
     
  14. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co to za nagrywarka sh ?
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  16. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no cóż to chyba muszę sie zaopatrzyć w nową nagrywarkę ..zapewne jakis samsung ;)
     
  17. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  18. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tu masz biosy >>> LG GSA-H55N - nagrywarka: dane techniczne i biosy - CDRinfo.pl
    sprawdź czy wgrałes najnowszy ?
    book type masz dobrze ustawione ,ale wywala ci bład zapisu
    zwieksz bufor programu z 40 do np. 100MB
    i odłącz na czas nagrywania ,to urzadzenie na scsi które masz
    bo moze sie gryźć z nagrywarką
    sprawdź czy dysk i nagrywarka są najlepiej na master
    nagraj na verbatimie i ustaw x2,4 predkość - sama ci się przełaczy na x4 i tak nagra
    powyłaczaj na PC wszystko co masz w tle GG,******** itp. bajery -najlepiej odłacz sie od neta i
    wyłacz antywirusa bo może włacza ci sie skanowanie podczas nagrywania i problem gotowy
    nie baw sie kompem przy nagrywaniu - powodzenia
     
  19. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak mam sprawdzic czy sa na amster i co to jest scsi ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum