1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier (LT 3.0 + iHAS 124D + Verbatim)

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez tymek7, Wrzesień 23, 2015.

  1. tymek7

    tymek7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Mam problem z nagrywaniem gier, mianowicie już 2. lub 3. raz pod rząd nagrywam grę xdg3 i przy weryfikacji wyrzuca błąd. Ma to miejsce przy 49%, więc wydaję mi się, że chodzi o przejście między warstwami. Żeby tego było mało to jest jeszcze kolejna dziwna sytuacja, a raczej komunikat, który wyskoczył mi dziś przed nagrywaniem (też 2. lub 3. raz):

    Experience tells me your drive isn't currently configured for optimal 'overburning' performance.
    Online HyperTuning should be Disabled.
    Would you like me to make the necessary changes for you?

    Do wyboru yes/no. Kliknąłem "no" i efekt już podałem wyżej.

    Wcześniej, kiedy wszystko było jeszcze okej miałem starsza wersję imgburna - 2.5.6.0, obecnie jest to 2.5.8.0. Wtedy jeśli mnie pamięć nie myli zawsze dobrze nagrywały się gry i nie było tego dziwnego komunikatu.

    Załączam link do poradnika, aby znawcy mogli się z nim zapoznać i ewentualnie wskazać co należy zmienić podczas nagrywania.
    Kod:
    http://www11.zippyshare.com/v/RZT4Il7f/file.html
    Dorzucam też log z imgburna z dzisiejszej nieudanej próby nagrania Fifa 16. Na końcu 1. logu złudne próby zignorowania błędu. Z kolei logi niżej to zmiany ustawień, lecz wklejam na wszelki wypadek:
    Kod:
    http://wklej.org/hash/615b84497e6/
    Dodam jeszcze, że nagrywałem Fife 16 (wersja Complex, region free), używałem verbatima, a ustawienia miałem identyczne jak w poradniku. Moja nagrywarka to iHAS 124 rew. D - niezbyt popularna, dlatego nie jestem w stanie poradzić sobie z tym na podstawie informacji znalezionych w internecie.

    Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję każdemu, kto poświęci mojemu problemowi kilka chwil. Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. woytekg

    woytekg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj pobrać starszą wersję ImgBurna, ewentualnie wypal na innej nagrywarce.
     
    horzymawesome i tymek7 lubią to.
  4. tymek7

    tymek7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie dysponuję niestety inna nagrywarka. Wątpię, że to wina nagrywarki, bo wcześniej dobrze nagrywała. Będę próbował na starszej wersji imgburna. Mam tylko wątpliwości, czy wszystkie ustawienia są dobrze skonfigurowane przed nagraniem. No i skąd się wziął ten dziwny komunikat...
    Pomóżcie :c
     
  5. BaXik

    BaXik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zrób OPC clear history - zakładka 'options' w Eprom utility z pakietu iXtreme_Burner_Max_1.0_Firmware i zrestartuj kompa. Mam ten sam problem, na obu IHAS-ah które mam. W 9/10 przypadkach u mnie pomaga te opcja, co ciekawsze druga nagrywarka jest używana sporadycznie, a problem ma taki sam.
     
  6. horzymawesome

    horzymawesome Banned Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2015
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Orzechowo, Poznań, Poland
    Tak często pomaga taka opcja, pobaw się też z I/O zwiększ dostępną pamięć
     
  7. ministerpl

    ministerpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czesc poczytałem sporo poradnikówk obejzalem filmy instruktazowe na U-tube i postanowilem ze jestem gotów wypalic swoją pierwsza koie gry. Gra GTA 5 posiadam orginal ale płytka z do grania niestety ma malutką ryskę po stronie obrazka i niestety co jakis czas potrafi mnie wywalic z gry. Pobrałem obraz interesującej mnie gry i przepuscilem go przez abgx360 abgx360.jpg

    następnie uruchomilem pay load i payload.jpg
    odpalilem imgburn imgburn.jpg

    NAGRYWALEM NA VERBATIM DVD+R DL Z Prędkoscią 2.4
    co mogłem zle ustawic bo gra mi niestety nie działa mimo ze konsola jest przerobiona lt 3.0
     
  8. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    723
    Polubienia:
    761
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Topologie dogralo??
     
  9. ministerpl

    ministerpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak to sprawdzić? Do czego to jest
     
  10. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
  11. ministerpl

    ministerpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    posiadam nagrywarkę w laptopie HP AD-7586H, którą obsluguje BURNER MAX PAYLOAD. Płyty dvd+R DL Verbatim made in UAE - (ukraina?) - nagrywałem prędkością x2.4 może powinienem x4 ?. Po nagraniu weryfikacja zatrzymała się na 49%. Czy oprócz ustawień w imgburn Preform OPC powinienem jeszcze coś zmieniać?
     
  12. ministerpl

    ministerpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  13. Fiutex

    Fiutex Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2015
    Posty:
    213
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    SlimtypeDVD A DS8A5SH XS21 nadaje sie do nagrywania gier na xbox 360 za pomocą imgburn ?
     
  14. ministerpl

    ministerpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawdz payload'em jak będziesz miał sucess i zmieni ci wielkosc bajtów nosnika - to znaczy ze sie da.

    Ok sciągnąłem gdzies indziej ten fix. Zrobilem dograło mi topologie oraz włączylem prędkość x4wszystkie ustwaienia wedlug poradnika na tym forum. i jazda. Przy weryfikacji na 49% błąd i płytki nie widzi xbox360
     
  15. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    ministerpl lubi to.
  16. ministerpl

    ministerpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakis poradnik o nagrywaniu turncate - proszę
     
  17. koontiz

    koontiz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema
    Mam problem z fifa 16,wszystko niby dobrze nagrywa 100% nagrania,nagrywam ihasem 624b,ale za kazdym razem jak wkladam plyte do x to prosi o scierke,albo nieobslugiwany format plikow...moze mam zle ustawienia ??


    I 13:10:28 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
    I 13:10:28 Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (6.1, Build 7601)
    I 13:10:28 Total Physical Memory: 3 144 184 KB - Available: 926 568 KB
    I 13:10:28 Initialising SPTI...
    I 13:10:28 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 13:10:28 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (J:) (Virtual)
    I 13:10:31 -> Drive 2 - Info: ATAPI iHAS624 B GL29 (E:) (ATA)
    I 13:10:31 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-ROM!
    I 13:28:12 Operation Started!
    I 13:28:12 Source File: C:\Users\Bartul\Desktop\srt-fifa16pl.dvd
    I 13:28:12 Source File Sectors: 4 267 015 (MODE1/2048)
    I 13:28:12 Source File Size: 8 738 846 720 bytes
    I 13:28:12 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 13:28:13 Source File Volume Set Identifier: d0474000MS UDFBridge
    I 13:28:13 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 13:28:13 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 13:28:13 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 13:28:13 Destination Device: [1:0:0] ATAPI iHAS624 B GL29 (E:) (ATA)
    I 13:28:13 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00)
    I 13:28:13 Destination Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 13:28:13 Destination Media Sectors: 4 267 040
    I 13:28:13 Write Mode: DVD
    I 13:28:13 Write Type: DAO
    I 13:28:13 Write Speed: 2,4x
    I 13:28:13 DVD+R DL Reserve Track: No
    I 13:28:13 Link Size: Auto
    I 13:28:13 Lock Volume: Yes
    I 13:28:13 Test Mode: No
    I 13:28:13 OPC: No
    I 13:28:13 BURN-Proof: Enabled
    I 13:28:13 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3 324 KB/s (2,4x)
    I 13:28:13 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 13:28:13 Advanced Settings - Force HT: Yes, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 13:28:13 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2 133 520
    I 13:28:13 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 13:28:13 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 13:28:15 Filling Buffer... (241 MB)
    I 13:28:18 Writing LeadIn...
    I 13:28:54 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 13:28:54 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 13:28:54 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    I 13:50:47 Writing Layer 1... (LBA: 2133520 - 4267014)
    I 14:12:42 Synchronising Cache...
    I 14:12:46 Closing Track...
    I 14:12:47 Finalising Disc...
    I 14:13:39 Exporting Graph Data...
    I 14:13:39 Graph Data File: C:\Users\Bartul\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_iHAS624_B_GL29_31-PAŹDZIERNIK-2015_13-28_MKM-003-00_2,4x.ibg
    I 14:13:39 Export Successfully Completed!
    I 14:13:39 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:45:26
    I 14:13:39 Average Write Rate: 3 248 KB/s (2.3x) - Maximum Write Rate: 3 394 KB/s (2.5x)
     
  18. ministerpl

    ministerpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  19. Fiutex

    Fiutex Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2015
    Posty:
    213
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co oznacza ten błąd?
    [​IMG]
     
  20. majsterxx

    majsterxx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2015
    Posty:
    200
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    tez mam taka sama nagrywarke jak ty, laptop Acer normalnie mi nagrywa, Windows Vista x64 gdy wsadzam płytę do xboxa odrazu ją czyta kumpel tez ma taki problem z nagrywarka iHAS624 B windows 7 x64 Ultimate wiec mysle ze to nie wina nagrywarki
     
    Ostatnia edycja: Listopad 2, 2015
  21. Fiutex

    Fiutex Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2015
    Posty:
    213
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    a windows vista musze zainstalować czy co ?

    Przy kolejnym nagrywaniu na windows 7 Enterprise x64 nagrywa mi do 49% i nagle blad sie pojawia nie pamietam jaki ale tak jest
     
Wczytywanie...

Poleć forum