1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier/ płyta nie jest obslugiwana

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez swiru69, Styczeń 3, 2014.

  1. swiru69

    swiru69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    jestem świeżakiem w świecie XBOXa więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem xboxa bez dysku z LT 3.0
    Nie mam żadnej gry wiec postanowiłem samodzielnie je ponagrywać. Pierwsza próba odbyła się na F1. Po skanie abgx wszystko było ok. Nagrałem wg poradnika i włożyłem do napędu. Xbox wyrzuca mi komunikat albo o wyczyszczeniu płyty albo o tym, że płyta nie jest obsługiwana. Nie wiem jak upewnić się o tym czy moja konsola ma LT 3.0. Nie wiem też czy sam czegoś źle nie robię przy nagrywaniu. Dasha mam powyżej 2.0 Nagrywarka najzwyklejsza a płyty z Platinium.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby4510

    gruby4510 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Kup sobie Verbratimy i jakim programem nagrywasz?
     
  4. swiru69

    swiru69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli chodzi o płyty to nie jednemu wszystko działa na Omegach wiec nie wydaje mi się żeby miały być bezpośrednim problemem. Nagrywam oczywiście IMGBurn'em.

    EDIT: IMGBurn wyrzuca mi ostrzeżenia mówiące o tym że max pojemność sektora to 2086912 a wymaga niby 213. Może rzeczywiście to wina płytek.

    EDIT2: Napęd X'a to Philips Liteon DG-16D2S. Jest jakaś prosta opcja sprawdzić czy napęd był flashowany i na pewno ma wgrane LT 3.0?
     
  5. swiru69

    swiru69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem Tomb Raider, które ma ponizej 8 gb czyli jak rozumiem jest w xgd2 i śmiga - dodam ze nagrywałem clonecd bez żadnych śmiesznych ustawień i to na Platinum z prędkością 4x. Próba nagrania jakiejkolwiek gry z XGD3 przy prędkości 2,4x również kończy sie powodzeniem. Niestety konsola odmawia odpalenia tych gier. Czy jest to spowodowane nagrywarką? - nie potrafi dobrze wykonać Truncate w wyniku czego obraz jest źle nagrany.
     
Wczytywanie...

Poleć forum