1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier!! POMOCY

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DaveDy, Marzec 23, 2015.

  1. DaveDy

    DaveDy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemanko!
    Posiadam xboxa 360(FAT), ihasa 524-T32 B oraz płytki platinum.
    Mój problem jest taki, ze po nagraniu gry i wsadzeniu płytki do xboxa wyskakuje
    błąd o kodzie 03-80-00!
    Cały proces nagrywania przebiega pomyślnie, 0 jakichkolwiek będów, a jednak gra nie działa...
    Proces weryfikacji w agbx równiez przechodzi bez błędów (wszystko na zielono).

    Ustawienia w imgburn:
    - Smart Burn - ON
    - Force Hyper Tuning - OFF
    - Over Speed Writing - OFF
    - Online Hyper Tuning - ON
    - Clear OPC History - N/A
    - prędkość - x2.4
    - verify - OFF
    Z takimi ustawieniami próbowałem juz nagrać fife 15 oraz NFS hot pursuit i płyty do kosza.....
    Mozliwe ze jest to problem z:
    1. Płytami?
    2. Ustawieniami?
    3. Nagrywarką?
    4. Laserem w XBOX?
    5. A może dlatego, ze jak ustawiam prędkość zapisu w IMGBURN na 2,4x to i tak nagrywa mi z prędkością 4x? ;)

    Proszę o pomoc!
    POZDRAWIAM!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Jakie lt masz w konsoli?
     
  4. DaveDy

    DaveDy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Pierw spróbuj wyczyścić pamięć podręczna w konsoli.
     
  6. DaveDy

    DaveDy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem, nie pomogło.... :/
     
  7. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Sprawdź jakie masz Disc ID tych platinumek Platinum [MBIPG101-R12-000] czy Platinum [RITEK-S04-066] przy tych pierwszych też miałem takie same problemy niby wszystko ok a gra nie działała.
    Spróbuj ustawien
    Ustawienia w imgburn:
    - Smart Burn - ON
    - Force Hyper Tuning - ON
    - Over Speed Writing - OFF
    - Online Hyper Tuning - ON
    - Perform OPC Before write- zaznaczone
    - prędkość - x2.4
    - verify - Off
     
    Ostatnia edycja: Marzec 23, 2015
  8. DaveDy

    DaveDy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyty mam RITEK, ale zaraz zobaczymy z Twoimi ustawieniami.
    A to normalne, że jak zaznaczam 2,4x a i tak nagrywa mi z 4x? ;>
     
  9. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dla Platinum MBIPG101-R10-65 i Ritek-S04-66
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - OFF
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - ON
    -Prędkość x2,4
    -Bufor max

    Wszystko działa 100 % , żadna płyta nie została skopana z tymi ustawieniami , wszystko ustawiasz w EEPROM. Przed każdym spawaniem czyść historię OPC
     
  10. DaveDy

    DaveDy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Istnieje taka możliwość, że nie mam lt 3.0 tylko lt 2.0? Czy ten błąd może na to wskazywać? I ponawiam pytanie: dlaczego jak w img ustawiam prędkość 2.4 to i tak nagrywa mi z 4x?
    Dodam, że sam nie przerabiałem konsoli i nie mam żadnej gierki xgd3 (nie nagrywanej przeze mnie) zeby sprawdzić czy jest ok.
     
  11. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie możliwe że samo zmienia , po 2 dowiedz się dokładniej jaką masz przeróbkę
     
  12. DaveDy

    DaveDy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jednak, ustawiam prędkość 2.4 a jak już gra sie nagrywa pokazuje prędkość zapisu 4x...
     
  13. DaveDy

    DaveDy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gra xgd2 przeszła pomyślnie nagrywanie, weryfikację również I DZIAŁA!!!
    Tym razem zrobiłem zmiakę w Book Type(wczesniej tego nie robiłem).
    Kolego bld o co chodzi z:
    "IMGBURN
    -OPC - ON
    -Prędkość x2,4
    -Bufor max" bo jakoś nie łapie :(
     
  14. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    W imgburn zakładka tols>settings>write>Perform OPC Before write, musisz mieć to naznaczone.Jeśli chodzi o bufor to najlepiej żebyś nic nie robił na kompie podczas nagrywania
     
  15. DaveDy

    DaveDy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki chłopaki, z Wasza pomocą gry nagrywają sie bez żadnych błędów i co najważniejsze działają!
     
  16. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    I O to chodziło ;-)
     
  17. LineOfHealth

    LineOfHealth Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cały proces nagrywania przebiega pomyślnie, 0 jakichkolwiek będów, a jednak gra nie działa...
    Proces weryfikacji w agbx równiez przechodzi bez błędów (wszystko na zielono).
    Mam ten sam problem z tym nagrywałem Verbatimami i płyty do kosza
     
Wczytywanie...

Poleć forum