1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier. POMOCY!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sorian123, Kwiecień 3, 2011.

  1. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Nagrywam w programie ImgBurn. Posiadam nagrywarkę Samsung Writemaster TssTcorp CD/DVDW SH-S182D i nie wiem jak nagrać tą nagrywarką gry. Na początku próbowałem nagrywać płytami EMTEC, ale przy Finalising disc wyskakiwał błąd. Potem kupiłem płytę na Verbatim 8x i próbowałem nagrać z prędkością 2.4x, ale nagrywało się z prędkością 4x. Wszystko się ładnie wypaliło, ale gdy włożyłem płytę do xbox'a normalnie pojawiło się logo gry i ją włączyłem. Cały czas było czarne tło i gdy próbowałem wrócić do menu to konsola dostała zawieszki. Gra w 100% się zainstalowała, ale dalej nie działała. Co mam zrobić , aby poprawnie nagrać gry? Kupić płyty Verbatim 2.4x? Bardzo PROSZĘ o filmik jak nagrać tą nagrywarką gry. Może mogłem na płycie 8x ustawić prędkość 8x, a nie 2.4x. Proszę o wasze rady. I jeszcze co mam dokładnie wybrać w zakładce co się wybiera nagrywarkę itp. Piszę drugi raz, ponieważ nie chcę nabić posta, ale nikt nie odpowiedział a naprawdę mi zależy na szybkiej odp. :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Verbatimy nagrywaj z prędkoscią 4 a inne płyty z prędkoscia 2. Jaką masz przeróbke?
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    masz czarny ekran więc możesz mieć lt+.....
    poza tym wszystkie gry nagrywaj z pedkością najnizszą.....
     
  5. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam LT+ v1.1
    Proszę o to co w temacie, bo narazie nikt mi nie pomógł :(
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmmm NFS HP, Naruto Storm 2
    ale w naruto storm 2 w pewnym momęcie, gdy się wejdzie w pewne miejsce to ścina,a gra sie w 100% też zainstalowała
    aha i o co chodzi z tym spachowaniem gry? odrazu po ściągnięciu wypaliłem. Muszę coś jeszcze zrobić?
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    czyli nfs pewnie żle spatchowany...przepuść nagrana plyte przez abgx i daj zrzut ekranu
     
  10. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może jakaś instrukcja jak się tym obsłużyć? proszę ;P
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  12. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie zabardzo mogę znaleść :/ Jak byś mógł linka podać albo co
    @EDIT
    Już mi sprawdza za chwile daje logi
     
  13. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. patrykUS

    patrykUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kętrzyn
    Na moje podbite oko to obraz nie jest spatchowany i ABGX nie może go satchować...
    Pisałeś, że posiadasz lt+ v1.1 - Ja też owy posiadam i nie mam problemów z nagrywaniem gier, Gry bez ap2.5 nagrywam obrazami które ściągnąłem razem z grą(nie puszczam nic przez abgx'a) może i ty spróbuj? płyta Verbatim
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    na moje też

    zgraj obraz na dysk z tej płyty co nagrałes i przepuśc obraz przez abgx
     
  16. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak spatchować obraz? Wychodzi, że nie mogę odtworzyć gier z ap2.5 ? Co mogę zrobić, aby działało? Nagrywam płytami Verbatim. I jestem dosyć nowy. Czy można byłoby to przetłumaczyć tak łatwiej troche :p? Obraz ten, co nagrałem posiadam na dysku. Czy mogę przepuścić przez ten co mam na dysku, a nie zgrywać z płyty (to ten sam obraz co na płycie)?
     
  17. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. Xavaris

    Xavaris Banned

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    DDZ
    w Abgx w zakladce Options ustaw Verbosity Level : High i zaznacz : Check for AnyDVD style game data corruption w zakładce Autofix Autofix Threshold zmień na Level 3 i pość powinno ci dobrze spatchowac jak nie to masz zły obraz iso.
     
  20. sorian123

    sorian123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    obraz z dysku - poprawny
     
Wczytywanie...

Poleć forum