1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier XDG3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Fritixdj1, Marzec 10, 2013.

  1. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Witam wszystkich. Pojawił się kolejny problem, więc zwracam się znowu z prośbą o pomoc do ludzi z forum :)
    Mam przeróbkę LT 2.0 i nagrywarkę Ihas 122 C.
    Nagrywam gry zgodnie z turtorialem z forum, bazując jeszcze na 10 innych artykułach... Ogólnie od tygodnia cały czas czytam o nagrywaniu gier grr...
    Problem jest w tym, że przy nagraniu gry XDG3 (konkretnie Wiedźmin 2) weryfikacja zatrzymuje się na 49% i lipa.. Gra działa ale tylko pierwsza misja no i później wyczyść płytę... Nagrywam na verbatimach używając Imgburna i Burnermax v0.15. Nośnik jest MK003 czyli zaznaczam OPC i nagrywa z prędkością 4x. Reszta ustawień jest jak w turtorialu.
    Znalazłem wiele takich problemów, lecz nie mam konkretnej odpowiedzi dlaczego.... Dodam, że w Imgburn'ie w opcji book type zaznaczam DVD+R Dl a nie eeprom DVD+R DL. Może mam spróbować z eeprom ? czy w czym innym leży problem?
    Proszę was o odpowiedź i ewentualnie szczegółowe wyjaśnienie co muszę zrobić, nie jestem specem podkreślam.
    Z góry dziekuję i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    spróbuj zmienić ustawienia EEPROM mi pomogło na nagrywarce ihas 124 D
     
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    dlatego ze tn program czasem nagra czasem nie lepiej miec 124B i problem z glowy
     
  5. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Czyli poprostu w book type zaznaczac EEPROM DVD+R DL ? Fajny link ale pod konkretną nagrwarkę 124 D. Ja mam nagrywarkę Ihas 122C , może ktoś wie co tu warto konkretnie pozmieniać? Szkoda mi już tych płytek..
     
  7. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    A co do kupna nagrywarki 124B , komputer kupiłem niedawno i nie wyobrażam po raz kolejny wymieniac w nim czesci... A nie trzeba wgrać jakiegoś oprogramowania do nagrywarki przypadkiem? Z tego co czytałem nagrywanie gier już nie jest ograniczone do ihasa 124 B, wiele modeli może nagrywać, więc myślę ze to problem konfiguracji....
     
  8. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    mozna innymi ale 124 b radzi sobie z grami w 100% i nic nie trzeba kombinowac a koszt 70 zl zwraca sie po paru grach
     
  9. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    No ale skoro jest alternatywa i mam sprzęt, którym mogę nagrywać gry to po co mam kupować nową nagrywarkę? Zreszta odpowiedzi typu kup nagrywarke nie odpowiadaja na moje pytania (nie pytam czy mam kupic nowy sprzet, tylko jak moge nagrywac tym co mam) odnosnie jak skonfigurowac programy/nagrywarke zeby mozna bylo nagrac gry. Takze ponawiam prosbe, moglby ktos pomoc mi , co zrobic aby weryfikacja gier nagrywanych przez Ihas 122 C konczyla sie sukcesem i gra dzialala?
    Dziekuje z gory wszystkim i prosze o odpowiedzi kogos kto sie na tym zna.
     
  10. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zrób tak jak ci podałęm w tym linku. nie ma znaczena czy masz B,C czy D czytałem o tym dużo bo też miałem z tym problem. A co do wafla23 to już mnie wkurza bo zamiast pomagać w tego typu tematach to tylko reklamuje i oferuje wszystkim ihas b i nic z tego nie wynika
     
  11. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Marlis dziekuje bardzo. Ide to ustawic , chodzi tu glownie o ustawienia eeprom w tej ksiazeczce obok book type tak? wlaczam 3 opcje i jedna wylaczam jak na zdjeciu. W book type gdy znajduje swoja nagrywarke to wybrac EEPROM DVD+R DL czy samo DVD+R DL, odznaczyc OPC i nagrywac z 2,4? kurcze nie moge pisac znakow polskich cos mi sie przestawilo w klawiaturze... Zaraz sproboje nagrac gre i napisze jak poszlo.
    Co do odpowiedzi wafla.. zgadzam sie i nie moglem sie powstrzymac od komentarza bo zaraz ktos by przyszedl i by powiedzial kupuj oryginalne gry i nie bedziesz mial problemu... odpowiedzi nic nie wnosily do tematu.
     
  12. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak o te ustawienia i zmień bufferr size na 512. Mają być te ustawienia od bankajosa. EEPROM DVD+r DL . tak opc ma byc odznaczone i tak 2,4
     
  13. Fritixdj1

    Fritixdj1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Dziekuje Marlis, wszystko dziala i sie nagralo ladnie. Stawiam duze piwo
     
Wczytywanie...

Poleć forum