1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier xgd3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TosekTosek, Maj 20, 2012.

  1. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem, otóż nie mogę nagrać gry max payne 3 na xboxa, nagrywam imgburnem, pisze że wszystko ok i działa ale jak wkładam płytę do napędu to nie widać ikony max payne 3 tylko mogę kliknąć zagrać w grę po czym wyskakuje błąd że nierozpoznana płyta. ktoś wie jak to zrobić? wszystkie gry wcześniej mi działały, mam taki problem z max payne 3 i wiedźmin 2, mam najnowszego dasha, przeróbkę lt 2.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Oddsoul

    Oddsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może ściągnąłeś wadliwy obraz płyty? Spróbuj pobrać jeszcze raz z innego źródła.
     
  4. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
  5. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obraz płyty dobry na 100%. Może coś źle nagrywam. ale robię tak: dogrywam topologię backup creatorem, potem nagrywam imgburnem, może jeszcze coś trzeba zrobić?
    Robiłem wszystko to co w poradniku na xboxforum
     
  6. Oddsoul

    Oddsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skoro robiłeś wszystko dobrze, krok po kroku z poradnikiem, to widocznie sedno problemu jest w obrazie płyty, jak nie chce działać, tak mi się wydaje.
     
  7. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdzę jutro nagram u kolegi może to wina starej nagrywarki
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płyta?

    Nagrywarka?

    Napęd w konsoli?

    DashBoard?

    Napęd po spoof'ie?

    Czyściłeś cache/wgrałeś TU?

    Włóż płytę do napędu, przepuść przez abgx'a (w "Input" wybierasz "Burned DVD") i sprawdź, czy "Topologia" została cofnięta.
     
  9. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    płyta platinum, nagrywarka to jakiś stary lg ale zawsze działała dobrze, w konsoli samsung, dash 2.0.14719.0, napęd nie po spoofie, czyściłem cache, wgrywałem tilte update
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płyta DVD+R DL? Sprawdzałeś obraz?
     
  11. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    jak ISO masz dobre to pewnie nagrywarka nie daje rady (na pewno pod 2,0 nagrywane?)
     
  12. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    płyta platinum, nagrywarka lg, napęd samsung, bez spoofa, dash 2.0.14719.0, cache czyszczone, TU wgrane, topologia została cofnięta
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak?
     
  14. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    płyta oczywiście że +R, nagrywane pod 2.0
    Sądzę że to przez nagrywarke...
    EDIT: A może spróbować nagrać bez wgrywania topologi czyli taką wersję jakby przygotowaną pod lt 3.0?
    I co to jest to XPG?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Grupa ripująca.

    Wgraj LT 2.01.
     
  16. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    żeby wgrać lt 2.01 też musze iśc do gościa żeby mi przerobił ?
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie musisz, masz poradnik w dziale LT.
     
  18. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki Adam :), zaraz sprawdzę i napiszę jak tam postępy.
    Edit: możesz wysłać link z tym poradnikiem?

    Ale namieszałem, mam napęd benq i teraz nie wiem czy do benq też się grywa lt 2.01?
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    LT 3.0 - poradnik w dziale LT --> Artykuły
     
  20. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic nie pomaga, już nie wiem co zrobić, trudno, kiedyś jeszcze spróbuje
     
  21. TosekTosek

    TosekTosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dałem tą płytę z maxem co mi nie działa i u kolegi normalnie działa, czy to wina laseru czy napędu? mamy takie same przeróbki
     
Wczytywanie...

Poleć forum