1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez reddragon510, Marzec 16, 2013.

  1. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem . Iż chciałem nagrać grę na xboxa i skorzystałem z tego poradnika http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-134486/ robiłem wszystko po kolei i gdy chce kliknąć start nagrywania to mói mi że płyta może nie mieć wystarczająco miejsca i czy zapisac do konca obrazu czy płyty( używam płyt DVD+R DL Verbatim 8,5gb) i gdy dojdzie 97% wyskakuje mi błąd I/O Error ! ... . Gry nowe typu fifa 13 mają rozmiar 8,13gb a gdy włączam płytę verbatim 8,5 to na kompie pokazuje mi że ma ona rozmiar płyta 7,9gb . Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nagraj Turncate.
    Co do Fify to tylko ihas, inaczej sobie nie pograsz.
     
  4. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale chodzi mi też o płyte mam 8,5gb a tu mi pokazuje na kompie że ma ona zaledwie 7,9gb a gry mają 8,13gb . A i jak sprawdzić werjse nagrywarki ?? .Weszłem w Menadrzer urządzeń>Stacja dysków cd/dvd+KDWRKDW IZO1670XEV SCSI CdROM Device i jest TssTcorp CDDVDWSH-S202N ATA Device
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak jak poprzednik pisal nagrywasz opcja truncate i tyle jak bedzie ihas z wgranym softem to wtedy nagrasz kopie 1:1 i tej informacji nie zobaczysz jedynie gry xgd2 mozesz nagrac cale xgd3 zawsze pojawi ci sie to info
     
  6. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie rozumiem :) A tak po polsku ?/ i o co chodzi z tym turncate ??
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak klikasz nagraj w imageburnie wyskakuje info albo overburn albo truncate skoro ihasa nie masz
     
  8. hacienda

    hacienda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak jak kiedyś na płyte cd 650 mb szło nagrać 700 mb
     
  9. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    Ale to jet tak ze wszytskim nośnikami, np oryginalny dysk 120 gb do xa, nie ma 120 gb, tylko 107...to samo z płytą.
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No na 650mb płytę 700 nie szło nagrać, max 30-35mb z opcją overburning

    Tutaj kolego mylisz pojęcia : to nie to samo co overburn z płytami

    Sam napisałeś że dysk 120GB ma 107GB - jest tak dlatego że 1kb = 1024b , więc nigdy na dysku 120GB nie będzie równe 120GB

    Dla przykładu, ja mam w kompie dysk 1TB ,a miejsca na nim jest 931GB .
     
  11. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wyskauje że płyta ma nie wystarczająco miejsca i pyta czy nagrac do konca obrazu czy do konca płyty i ja daje do konca obrazu i dochodzi 97% i wyskakuje blad I/O Error !
     
  12. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To w takim razie co ja mam zrobić jeżeli mam płytę 8,5gb a pokazuje mi że ma zaledwo 8gb a gra ma 8,13gb ???
     
  13. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dobrze nagrywasz jak wskoczy ci błąd to dajesz ,nie pamiętam dokładnie ale albo kontynułuj albo anuluj i później masz 2 okienko z zapytaniem czy zamknąć ścieżkę czy sesję na płycie koniecznie dajesz tak . Ale to w przypadku jak ci staje nagrywanie na 97 %
     
  14. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie rozumiem gdy chce kliknąć start to wyskakuje mi zapytanie że dysk moze mieć za moło miejsca i mam do zaznaczenia albo zapisac do konca obrazu gry albo zapisac do konca płyty i ja daje do konca obrazu gry i przy 97% wyskakuje mi błąd I/) Error ! ... i albo moge kliknąc ponów próbe albo anuluj płyte mam 8,5gb Verbatim a gra ma 8,13gb np Naruto shipudeen ultimat ninja storm 3
     
  15. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc o co chodzi ?? jak chcecie to mozecie pisac na gg 8526511
     
  16. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Za 5 minut bede na gg patrz sygnaturka
     
  17. Czery

    Czery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Słuchajcie, mam bardzo podobny problem a nie chce zakładać specjalnie nowego tematu.
    A więc tak, mam przeróbkę LT3+ i zwykłą nagrywarkę (czyt. nie iHAS) wypaliłem wczoraj nowego Naruto poprzez opcje zapełnienia płyty mimo informacji że płyta jest za mała (XGD3). Gra działa ale zastanawiam się czy jeżeli nagram w ten sposób borderlands 2 to czy np. nie utnie mi fabuły pod koniec czy coś takiego. Jest ktoś w stanie odpowiedzieć?
     
  18. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak zainstaluje się na dysk to będzie działać i mi się jeszcze nie trafiła taka co by nie działała ale tej jeszcze nie nagrywałem
     
  19. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Naruto Shipuuden Ultimate ninja storm 3 ??? i ma rozmiar 8,13 a na płycie pokazuje ze ma za mało miejsca ??
     
  20. pokamoka1

    pokamoka1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem z NSUNS3
     
  21. reddragon510

    reddragon510 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jak masz imgburn i klikasz start nagrywania i wyskoczy info że jest mało miesjca na dysku to zaznacz by nagrał do końca dysku i jak się nagra to zainstaluj gre na dysku w xboxie by sę szybciej ładował , bo jak nie zainstalujesz to walki będą długo się wczytywały
     
Wczytywanie...

Poleć forum