1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kam-El, Luty 23, 2010.

  1. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, to mój pierwszy temat i post i prosze o wyrozumiałość ... przerobiłem sobie konsole w weekend i wczoraj chcialem nagrac swoja pierwszą gre ... padło na dante inferno ... i tu zaczeły sie cyrki ... nagrałem płytke w nero wszystko ladnie pieknie wkladam do konsoli a tam napis 'dysk z róznymi materiałami' zaczełem czytać na forum co moze być nie tak pozniej wpadlem na pomysł ze moze coś z wavami to zmienilem z wave4 na wave3 i znow nagrywanko i znow to samo 'dysk z roznymi materialami'

    mam iXtreme LT najnowszy i dostalem gre na próbe Batman Arkam asylum i dziala bez problemu skopiowalem plytke za pomoca nero i moja kopia tez dziala bez najmniejszego problemu ...

    Czy zna ktos cenne porady na moj problem ? bardzo prosiłbym o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam

    Kam-El.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    'dysk z róznymi materiałami' pierwsze slysze przy nagrywaniu gier. zwykle pokazywalo sie logo xboxa tylko. pewnie nagrales cos nie tak. lub obraz gry zjechany. lepiej napisz nam krok po kroku: skad sciagales gre, wypakowales (obys nie wypakowal obrazu iso) i jak nagrywasz
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A sprawdzałeś Dantego w abgx i tam było wszystko ok?
     
  5. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok krok po kroku ...

    1. sciagłem gre z *********org
    2. wypakowalem pierwszy plik ***.r00
    3. pokazaly mi sie dwa pliki s-dante.dvd i s-dante.iso
    4. kliklem 2 razy na iso i automatycznie uruchomił mi sie kreator nagrywania nero 8
    5. predkość 4x na Verbatimah DVD-DL (jesli ma byc DVD+Dl to batmana tez mam na DVD-DL i dziala)
    6. wkladam do konsoli i lipa ... 'dysk z różnymi materialami' na tym forum już ktos pisal o takim problemie ale niestety zakonczyl watek ze mu juz wszystko dziala i nie napisal w czym był problem

    teraz sprawdzam a abgx i tam jest wszystko na zielono z wyjątkiem
    Video CRC does not match!
    V0 CRCdoes not match!

    nie wiem co to jest i oco w tym chodzi jestem kompletnie zielony ...

    czy musze do iXtrema LT nagrywac tą płytke Active.iso??
     
  6. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    pewnie nie wie o co chodzi. czemu kazdy omija dzial FAQ szerokim lukiem?
     
  7. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak przez nero nagrywałeś to się nie dziw ;]
     
  8. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    nie uzywaj nero a ImgBurn. nagrywaj plik *dvd z predkoscia 2-4x. jaka masz nagrywarke?
     
  9. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Akira5 - czytam FAQ i szybko sie ucze i skorzystalem z abgx i domyslam sie co to jest ... nie kazdy swiezak to małolat który jak czefgos nie wie to odrazu chce zeby kto mu powiedzial .. staram sie zawsze najpierw samemu problem rozwiazac a dopiero pozniej korzystam z pomocy innych ... mam nagrywarke w lapku Mathisa (czy jakoś tak i nagrywam na Verbatimah ...

    Antenelles - Batmana przegrywalem tez w nero i leci bez zarzutu ale moze dlatego ze tylko przegrywalem z plyty na plyte no nie wiem ...
     
  10. castro

    castro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  11. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Najlatwiejszy [i najlepszy] program do nagrywania gier na Xboxa do Xbox Backup Creator. Wybierasz zakladke Write ustawiasz predkosc nagrywania i wybierasz plik .dvd. Aha! Nie sprawdzaj nim gierek, do tego uzywaj ABGXa :)
     
  12. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    przed nagraniem zawsze sprawdź gierke ABGX'em, jeśli wszystko ok nagraj plik dvd Imgburnem. Powinno wszystko wtedy byc ok
     
  13. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dobrze teraz wiem ze trza sprawdzac no to na dante inferno mam taki log:

    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    D:\Download\********\Dantes Inferno [RF] [X360] [www.PorTorrent.com]\s-dante\s-dante.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "D:\Download\********\Dantes Inferno [RF] [X360] [www.PorTorrent.com]\s-dante\s-dante.iso"
    Size: 7838695424 bytes (SplitVid 3rd or 4th wave)
    Files in ISO: 7, Folders in ISO: 1
    Total bytes used: 5902841177 (80.88%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: inferno_f_mt.exe
    Original PE Timestamp: 2009/12/14 23:24:59
    Game Name: Dante's Inferno(TM)
    Developer: Electronic Arts(TM)
    Publisher: Electronic Arts(TM)
    Genre: Action
    No Avatar Awards
    Achievements: 42 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = D17315C2
    XEX Media ID: 4EFEE975A58AF0A8EBCDC257-49028C6A

    Region Code: 0xFFFFFFFF
    Region Free!

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2009/12/22 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2010/01/15 06:15:12
    SS Version: 1
    SS CRC = 78D2C5C6 (RawSS = A17E3794)
    SS Media ID: 4EFEE975A58AF0A8EBCDC257-49028C6A (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2009/12/22 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = D8AB6039
    DMI Media ID: 4EFEE975A58AF0A8EBCDC257-49028C6A (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 05C6C409
    PFI matches known data (4th wave - requires iXtreme v1.51 [Hitachi only],
    v1.6 [using activation disc], v1.61 or later)

    Video partition found
    Video CRC = 1914211B (V0 = 29D07E66, V1 = EAE76B94)
    Video partition matches known data (4th wave - requires iXtreme v1.51 [Hitachi
    only], v1.6 [using activation disc], v1.61 or later)

    Stealth check passed!

    Starting Verification
    Looking for 78D2C5C6D17315C2.ini in the online verified database
    Server file 78D2C5C6D17315C2.ini no newer than local file - not retrieving

    Using 78D2C5C6D17315C2.ini (374 bytes)
    Video CRC does not match! <<---!!!!! na czerwono
    V0 CRC does not match! <<---!!!!! na czerwono
    V1 CRC matches
    PFI CRC matches
    DMI CRC matches
    SS CRC matches
    Xex CRC matches

    Verification failed

    Starting AutoFix
    Looking for Xex_D17315C2.ini in the online verified database
    Server file Xex_D17315C2.ini no newer than local file - not retrieving
    'Xex_D17315C2.ini' contains 2 SS CRCs, randomly picked #1
    Looking for 78D2C5C6D17315C2.ini in the online verified database
    Server file 78D2C5C6D17315C2.ini no newer than local file - not retrieving

    Using 78D2C5C6D17315C2.ini (374 bytes)
    Failed to find or open 'Video_E2FA3A26.iso' (No such file or directory)
    This is a very large video partition that isn't hosted on the database...
    You will have to find it elsewhere and put it in your StealthFiles folder
    AutoFix Failed, Stealth is still unverified



    na czerwono mam tylko dwa miejsca reszta na zielono ... wie ktoś jak to naprawić ?? i jescze raz ponawiam pytanie czy do iXtreme LT potrzeba robić activate.iso ??
     
  14. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nagrywałeś w Nero i dlatego masz nagrane dane.Co innego jak zrobiłeś Nero kopię płyty, to Nero nagrał poprawnie, bo to była jego kompilacja.Nagrywaj więc ImgBurn lub CloneCD , Nerem możesz kopiować jak chcesz z innej płyty.
     
  15. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jerro -> podsunełes mi kilka pomysłów :) ... w trakcie moich poszukiwan natknelem sie na te ss'y i ze niby gra z wave 3+ musi miec ssv2 a ta ma wave4 i ma ssv1 wiec to naprawilem teraz jak mi przejdzie w abgx'ie to wypale w imgburnie i zobaczymy ...

    i jeszcze raz moje pytanie czy jesli mam iXtreme LT a gra ma wave4 i wyzej to musze miec active.iso ?? bo nie wiem czy wypalic taki krazek czy iX Lt nie potrzebuje tego ??
     
  16. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    active.iso działa tylko na 1.6. Na LT nie nie pa****esz tylko grasz
     
  17. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Też mam dante's inferno więc się podepnę.

    Przeleciałem ( :D ) gierke abgx'em i mam następujące wyniki:

    [​IMG]


    Przy takich wynikach można od razu wypalać, czy trzeba się w coś bawić jak mam 1.61 z liteonem

    Z góry dzięki.
     
  18. Kam-El

    Kam-El Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem rozwiązany .... dla potomności:

    poprawilem pliki ssv1 na ssv2 przelecialem abgx i wszystko bylo oki i co najwazniejszse nagralem tym razem imgBurnem z 2,4speed i smiga jak ta lala ... moj główny problem chyba polegal na złym programie do nagrywania a jerro wyjanił to wzorowo za co serdecznie mu dziękuje :) pozdrawiam.

    Kam-El.
     
  19. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Siema nie chce zakładać nowego tematu ,więc chcę przerobić konsolę i
    mam napęd Lite-On gdzie najnowsza przeróbka to ixtreme LT , większość ludzi mówiła mi że ściągam grę wypalam i wkładam i gram... bez jakichkolwiek płyt aktywacyjnych...
    i by zagrać w "daną grę" która ma np. wawe 4 to muszę ją zmieniać na wawe 3 chociaż mam Lite-Ona? (nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem).
     
  20. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jak będziesz miał LT to nic nie zmieniasz tylko sprawdzasz abgx360 czy działa, wypalasz i grasz:p
     
  21. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    EE to gitara dzięki (zmyliło mnie to że kolo pisał że ma Lite-ona a musi zmieniać wawe :p)
     
Wczytywanie...

Poleć forum