1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawlak57, Grudzień 27, 2010.

  1. Pawlak57

    Pawlak57 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam xboxa 360 elite z 2008 roku. Kupiłem go na allegro, ale jak się później dowiedziałem poprzedni właściciel nie wiedział jaki jest iXtreme wgrany. Dodał jedynie grę Fifa Street 3 z wave 2. Zanim nagrałem na niego jakąś grę minęło trochę czasu, straciłem dużo płyt. Jedyną dobrze nagraną przeze mnie grą jest Batman: Arkham Asylum z wave 3 oryginalnym. Wcześniej patchowałem go na wave 2, 360wave patcherem (sądziłem, że jak Fifa chodziła na wave 2 to i Batman pójdzie) ale niestety gra nie chodziła, pojawiało się Odtwórz DVD, w przypadku wielu wcześniejszych przeze mnie nagrywanych gier pojawiało się dokładnie to samo. Dziś chciałem nagrać Mafię II - przepuściłem ją przez abgx360. Wygląda na to że gra jest ok, wszystko na zielono, abgx pokazywał wave 4-7. Przepatchowałem grę tym 360 wave patcherem na wave 3 nagrałem i to samo - odtwórz dvd! Witki mi już opadają. Czemu te gry się nie nagrywają? Batman na oryginalnym 3 wavie pięknie śmiga, a gry przepatchowane nie chcą w ogóle iść. Jakiś błąd z programem? Czytałem masę przeróżnych postów ale nic na taki temat nie znalazłem. Do tego jeszcze nie wiem jakiego mam ixtreme'a. Czy na podstawie tego co napisałem możecie przynajmniej stwierdzić jaka to przeróbka? Bo też czytałem jaki wave na jakiej przeróbce chodzi, ale tam każdy co innego piszę.

    Dopiszę jeszcze jak nagrywam gry: przepuszczam przez abgx360, w razie czego pat****e (na wave 2 albo 3) 360 wave patcherem, nagrywam na płytach Verbatim +R DL programem IMGBurn prędkością x6.

    Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś napisał mi co robię nie tak, albo gdzie leży błąd w tym wszystkim. A przynajmniej, jak jest to możliwe, jaką posiadam przeróbkę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Ja myślę, że jest 1.6 i musisz odpalać z activate.iso. Gry wypalaj z prędkością 2,4x, koniecznie.
     
  4. Pawlak57

    Pawlak57 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmm. Może i tak, ale czemu w takim razie te dwie gry chodzą normalnie? Co do wave'u oryginalnego Fify to nie wiem, ale Batman ma oryginalny wave 3. Activate.iso w 1.6 pomaga odpalać gry tylko spatchowane, a z oryginalnymi waveami będą chodzić bez tego, na to wychodzi, tak?
     
  5. Pawlak57

    Pawlak57 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha zapomniałem dodać, że napęd w xboxie to lite on
     
Wczytywanie...

Poleć forum