1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem ihasem

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez memphisbleek, Sierpień 19, 2012.

  1. memphisbleek

    memphisbleek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam! Kilkakrotnie zakładałem podobne tematy ale nikt nie był w stanie pomóc, więc postaram się opisać mój problem najdokładniej jak sie da.

    Nie dawno zakupiłem ten napęd:
    LITEON x24 iHAS124-19 B BURNER MAX XBOX360 XGD3 !! (2528713031) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .
    Jak widać ma wgrany soft. Również dostałem kartke z ustawieniami imgburna:
    http://iv.pl/images/96288366761029465907.png
    Ściągnąłem 3 gry: Darksiders 2, Wiedźmin 2 i Prototype 2.

    Na początek w każdej zmieniłem topology na LT. 2.0 :
    http://www.iv.pl/images/74016379729257535039.png

    Pózniej na wszelki wypadek sprawdzałem abgx'em czy dobrze topology się dograło, oczywiście zaznaczyłem opcję "Disable Writes"
    http://www.iv.pl/images/48056057084421337604.png

    Za pierwszym razem nie odznaczyłem weryfikacji i stanęła na 50% po czym wywalało błąd.
    Kolejny raz kiedy nagrywałem co innego, odznaczałem verify i wszystko sie dobrze nagrywało jednak gdy wkładam gry do napędu pisze, że płyta nierozpoznana i żebym przeczyścił płytę ... Wogóle napęd bardzo długo czyta te płyty nagrywane ihasem.

    Następnie nagrywałem według tego poradnika zamieszczonego na forum:
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/
    Jednak gdy zaznacze opcję OPC której wcześniej nie miałem nic nie pomaga. Próbowałem również clonemCD lecz też bez skutków. Wyszyściłem pamięć podreczną, ale też nic to nie dało.

    Wcześniej też miałem spore problemy z nagrywarką LG GSA-H55N ale jakoś mi się udało poprawnie nagrywać.

    Dodam, że nagrywam z prędkością 2,4x na płytach verbatim i Posiadam LT 2.0 z dash'em 14719.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Spróbuj wgrać jeszcze raz FW i zaznacz smart burn i force hyper tunning.
    Poza tym verby mkm-003 nagrywamy z OPC prędkością x4
     
  4. memphisbleek

    memphisbleek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak w mediaID wskazuje dla Verbatima mkm-003, bo tam w tym programie MediaCodeSpeedEdit jest (MKM-0a3-000) klikam 2x na to i wybieram (ISSM D001-001), to dobrze?
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak nagrywasz tylko na verbach to wrzucaj oficjalny soft i nic nie grzeb.
     
  6. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Ja nagrywam na verbatimach z OPC i predkosc 2.4. Ustawienia jak w poradniku do nagrywania.
     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A w poradniku jak byk jest OPC i x4....






    @down:
    Nie wiem czy źle, ale na pewno nie jak w poradniku, a tak właśnie napisałeś ;]
     
  8. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Shibby - jesli mam iHAS i nagrywam na VERBATIM'ach pod LT3.0 i jadę na OPC i 2.4x to źle ?
     
  9. mateo360

    mateo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    przesledzilem temat nagrywania wydaje mi sie ze dosyc dokladnie szukajac odp na pytanie- blad weryfikacji 50 %,ihas124,img burn,verbatim z singapuru,wszystko wedlog poradnikow i co jeszcze nie tak??? i nie pomagalo... od pewnego czasu jak zmarnuje mi sie plyta wgrywam fw na nowo do ihasa wedlog poradnika i poki co weryfikuje na 100% na lt 3.0 nagrywam 4x i opc a na 2.0 od brata tak samo.....
     
  10. Pan Sowa

    Pan Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kozy, Poland
    ja mam podobny problem tylko ze nie nagrywam na verbatim'ach tez wyswietla mi ze mam przetrzec plyte szmatka albo uruchomic konsole ponownie, mam napewno wgrany dobry FW do napedu specjalnie szukalem pasujacego pod Media ID moich plyt po nagraniu sprawdzalem jeszcze plyte abgx i przed nagraniem na obrazie zielono i po nagraniu na plycie zielonomozliwe ze to przez to ze laser wymienialem w napedzie konsoli albo przez plyty dzisiaj kupie inne to podziele sie wrazeniami :D
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Od początku odradzałem kombinowanie z tanimi płytami, jak widać z Verbami też są problemy, a tańsza zamienniki wcale nie ułatwiają życia.
     
  12. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Nie wgrywaj fw na nowo , wystarczy odłączenie napędu i podłączenie go na nowo , lub restart komputera po pierwszym nagraniu. Też męcze sie z ihasem :
    oto poradnik z zagranicznego forum:


    Reboot PC
    Disable Antivirus
    Clear OPC History EEPROM
    Write Speed 4x
    Media Verbatim MKM-003
    OPC OFF
    Turn On Force HyperTuning
    Turn Off Online HyperTuning
    Turn On Smart Burn
    Turn Off OverSpeed
     
  13. memphisbleek

    memphisbleek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niedługo dam odp co do tego czy się nagrało czy nie, jak narazie nie mam czasu na nagranie jakiejś gierki.
     
  14. mantis1983

    mantis1983 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem co wy, Ihas 524B, Lt3.0. Po nagraniu sleeping dogs, dark siders 2 nie da się ich nagrać na dysk. Co prawda nie nagrywałem na Verbatimach tylko na TDK i Emtec..., ale jak widać na lepszych płytach też nie chodzi...
     
  15. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    czyli widze ze z ta gra cos nie tak tez polknelo mi 5 platinum dopiero przy innym id nagralo ale i tak weryfikacji nie przeslo ale grac moge z plyty :) nigdy nie bylo problemu z platinum na ihasie aż ta gra mnie zaskoczyla zobaczymy jak wyjda nowe tytuly
     
  16. Pan Sowa

    Pan Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kozy, Poland
    ja sobie poradzilem z problemem kupujac verbatimy ale wlasnie ciekawi mnie czy jak bym nagral na platinum albo na emtec czy by szlo ;) ale raczej zostane przy verbatimach
     
  17. tresser

    tresser Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Burdel
    podobny problem

    elo
    Ja mam podobny problem, już spaliłem 8 płyt . kilka razy fw zmieniałem w nagrywarce, ale teraz wgrałem napewno dobry z tego poradnika :X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl i nagrywam na verbatim, więc jest ok. Kupiłem na allegro na tej aukcji :Nagrywarka DVD-RW LITE-ON IHAS124 rew.B XBOX 360 (2563183577) - Allegro.pl - Wi . tam jest napisane, że współpracuje z Ixtreme Burning max, tylko zastanawiam się co to jest LT MAX, proszę o jakieś wyjaśnienie, co mam zrobić. Bo już powoli wychodze z siebie bo nie może sie nagrać :(

    Dzięki z góry .
     
  18. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Iextreme a lt= to samo

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  19. tresser

    tresser Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Burdel
    Czyli co mam zrobić, na xboxie nawet mi nie czyta jaka gra jest nagrana, co ja mam robić, ale ta nagrywarka jest dobra dobrą upiłem, bo już sam nie wiem.
    Powiedzcie co mam zmienic ;/
     
  20. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    to jest pliczek zktory sciagasz i w nim masz fw dla kazdej nagrywarki 124 wzwyż tu masz co i jak X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl i skoro kupiles 124 to wgrywasz najpierw aktualizacje sterownikow wszystko jak w opisie :) nic prostszego
     
  21. tresser

    tresser Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Burdel
    i w tym właśnie problem bo robie wszystko to sa o co w tym opisie pod ta nagrywarke co mam wszystko na tip top, nawet ze 3 razy sprawdzalem i kicha. Nagrywam wszystko jest ok z nagraniem, wkładam do x-a a tam płyta nieobsługiwalna lub prosze przetrzeć ściereczką. Więc nie kumam, czy może być możliwość awarii napędu? jeśli tak to czy można napęd jakos zrestartować do momentu kiedy go kupiłem i wtedy od nowa wgrać softa?
     
Wczytywanie...

Poleć forum