1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem IMGBurn i CloneCD gier XGD3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez epidemicsad, Wrzesień 2, 2013.

  1. epidemicsad

    epidemicsad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sieradz
    Witam. Szukałem długo na forach, ale nie znalazłem nic co by odpowiadało mojemu problemowi, dlatego zwracam sie do was o pomoc.
    Mój problem wygląda tak, że próbując nagrać grę XGD3 programem imgburn + BurnerMax payload tool (nagrywarka TSST corp 223B (nie pamiętam dokładnej nazwy bo nagrywam u brata) według poradnika z tego forum płyta zostaje nagrana w 100%, ale podczas weryfikacji wyskakuje błąd podczas przechodzenia na drugą warstwę (chyba, bo błąd przy około 50%). Nagrałem lost planet 3 i wyskoczył błąd weryfikacji, po włożeniu płyty do konsoli (Lt 3.0) wyskoczył błąd ze ściereczką, spróbowałem jeszcze raz tym razem Naruto Shipuuden Ultimate Ninja Storm Generations (XGD3), znowu błąd przy weryfikacji, ale gra o dziwo działa, tylko na dysku nie chce sie zainstalować. Pomyślałem, że nagram Skyrima za pomocą programu CloneCD metodą nagrywania do konca medium, jednakże i tutaj próba odpalenia gry okazała się porażką. Nie wiem już sam co może być przyczyną. Płyty to Verbatimy 003, więc myślę, że nie tutaj leży problem. Nie mam kasy na Ihasa narazie, bo mam lapka i musiałbym dodatkowo przejsciówki kupować. Zmarnowałem już około 4 płyty Verbatim i 3 płyty Platinum, czy byłby ktoś w stanie jakoś pomóc? Z góry dzięki i jeśli gdzieś to już było, to przepraszam, ale nie znalazłem takiego tematu. Jeśli w złym dziale to również proszę o przeniesienie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Bez ihas prawdobnie nic nie nagrasz tą nagrywarką.
     
  4. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zbieraj na ihasa, to jedyne dobre rozwiązanie, nagrywarka zwraca się już po nagraniu jednej płyty.
     
  5. epidemicsad

    epidemicsad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sieradz
    Czyli dopóki nie kupię IHASA to nie pogram? ;/ A jak z grami XGD2? Da rade coś nagrać? Mam jeszcze jedną płytkę Platinum (słyszałem ze przy XGD2 nie ma znaczenia jaka płyta) i zastanawiam się, czy dam rade nagrać na nią gre XGD2 tą nagrywarką...

    Jest 100% pewności, że jak kupie IHASA to każda gra mi sie nagra i będzie działać (ofc z dobrymi ustawieniami)?
     
  6. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ihas po to jest:) .xgd2 nagrywasz normalnie, bez skanów abgx itd. i nagrywaj szybkością 2,4x
     
  7. epidemicsad

    epidemicsad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sieradz
    Problem w tym właśnie (i myśle, że to może być przyczyną, że płyty się zle nagrywają), że ta nagrywarka obsługuje minimum 4x speed nagrywania, więc nie wiem czy coś z tego wyjdzie...
     
  8. xbox360g

    xbox360g Banned

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kamionka
    Ja swoją pierwszą grę nagrałem z prędkością 4x choć wybrałem 2,4x i dobrze działa. Xgd2 wypalisz normalną nagrywarką tylko jak chcesz xgd3 nagrać to potrzebujesz ihas. Pewności nie masz że ci gra ihasem zadziała ale jeśli dobrze ustawisz to powinna zadziałać.
     
  9. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    XDG2 wypalasz czymkolwiek i jak chcesz, mi tam każda śmigała z płyt. XDG3 musisz iHAS'em po prostu po co się męczyć i wyrzucać płyty ?

    Jak już będziesz miał iHAs'a to łap sprawdzone ustawiania:


    Dla Verbatim MKM003 i MKM001
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON

    IMGBURN
    -OPC - OFF
    -Prędkość x2,4

    Dla Platinum MBIPG101-R10-65 i Ritek-S04-66
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - OFF
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON

    IMGBURN
    -OPC - ON
    -Prędkość x2,4
    -Bufor max

    Dla Platinum MBIPG101-R12-00

    -SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TINING ON

    IMG BURN
    -OPC off
    -prędkość 2.4x
    -Bufor max
     
    1 osoba to lubi.
  10. 8813qg

    8813qg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No to ja nie wiem jak to już jest. Każdy musi znaleźć swoje indywidualne ustawienia pod swój sprzęt, czy istnieje jakieś jedno optymalne dla wszystkich?
    Na twoich ustawieniach:
    popsułem kilka płyt MKM003.
    Jak dotąd najstabilniejsze dla mnie ustawienia, to:

    Verbatim MKM003
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - OFF

    IMGBURN
    -OPC - ON
    -Prędkość x4

    - nagrywarka ihas 122-18 b crossflash do 124 b dostosowana do płyt verbatim MKM003 zgodnie z tutorialem na forum
    - obraz przeskanowany xbgx'em zgodnie z tutorialem na forum
    - reszta ustawień imgburn zgodnie z tutorialem na forum
    - dodatkowo każdorazowo wymazuję historię OPC
    - wypalam w trybie awaryjnym z dostępem do sieci, aby zbytnio nie obciążać kompa.
     
  11. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. epidemicsad

    epidemicsad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sieradz
    Panowie/Panie, nagrałem grę XGD2, a dokładniej Dragon Ball Z Ultimate Tenkaichi i mam problem żeby to w ogóle odpalić... Ściągnąłem gre z neta, plik DVD już był, więc pomyślałem, że nie potrzeba robić kolejnego, po włożeniu płyty xbox traktuje grę jak film DVD, nie ma "Uruchom grę" tylko zamiast tego jest "Odtwórz płytę DVD". Nagrywane CloneCD, Ultimate ninja storm Generations nadal działa i szybko wczytuje, więc myślę, że napęd i laser jest ok. Nie ma zadnych scin, a biorąc pod uwage ze płyta zle nagrana to jest git. Przypomnę, że mam przeróbke LT 3.0. Po fakcie przeskanowałem ISO w abgx i to jest wave 13, jeśli ma to jakieś znaczenie. Jakieś pomysły?
     
  13. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A naruto i dbz są na grane na tej samemy rodzaju płyty (np verbatim)?
     
  14. epidemicsad

    epidemicsad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sieradz
    Naruto nagrałem na verbatimie MKM 003 bo to XGD3 w imgburnie z BurnerMax payload tool (błąd podczas weryfikacji ale działa), a dbz nagrałem na Platinum bo tylko taką miałem w domu programem CloneCD. Słyszałem, że XGD2 można nagrywać na byle jakich płytach, więc nagrałem na tej.
     
  15. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Z tym się nie zgodze ,że xgd2 można na byłe jakiej płycie. Może twoja wypala nie umie wypalić nie poprawnie poza verbatimami. I wina ,że tak się nagrywa nie innaczej będzie wina twoja nagrywarka.
     
  16. epidemicsad

    epidemicsad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sieradz
    Hmm... Wychodzi na to, że dopóki nie kupię Ihasa to sobie nie pogram :/
     
  17. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nagrać może ci się uda ale szkoda płyt wyrzucać. Bo więcej ci będzie padać.
     
  18. epidemicsad

    epidemicsad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sieradz
    Mam jeszcze jedno pytanie, a nie chciałem zakładać już nowego tematu. Mianowicie, czy płyty z grami nagrane na Lt 2.0 będą działać na lt 3.0? ewentualnie jakieś triki z activate.iso czy coś by pomogły? Pytam, bo mam w rodzinie jeszcze jednego osobnika, który posiada xboxa i będę miał gry od niego, tylko nie wiem niestety jaką przeróbke on ma u siebie.

    Edit. Kurde, właśnie wyczytałem w poradniku o nagrywaniu pod LT 2.0 że obraz nie może być na pendrive, a ja cały czas nagrywam z pendrive XGD3 też, czy to może być problemem że moje gry nie działają? Raz próbowałem nagrać z HDD, ale wyskoczył mi błąd odczytu (CRC) i zrezygnowałem, bo na pendrive nie wyskakiwał żaden.
     
Wczytywanie...

Poleć forum