1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem Liteon iHas 124B na LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez owlacz1, Lipiec 5, 2012.

  1. owlacz1

    owlacz1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Witam,

    Mam problem ponieważ oddałem konsolę do naprawy i została mi wymieniona płyta główna na Jaspera i wgrany nowy dashboard 2.0.14719.0, napęd to Liteon BenQ Samsung


    …oraz wgrane LT 3.0 (wczesniej miałem LT 2.0).Serwisant uprzedził mnie że abym był w stanie grać płyty muszą być wypalane nowym sposobem i najlepiej nagrywarką Liteon iHAS 124 B. (taką też zakupiłem) oraz wgralem takzwany ‘LT MAX’ wedle tutoriala z tego forum.

    Nagrywałem za pomocą tego tutoriala:

    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    Czyli wszystkie ustawienia w ‘img burn’ oraz ‘abgx360’ wedle polecenia na płytach Verbatim (MKM001, MKM003) z prędkoscią x2.4.

    Niestety do tej pory udalo mi się zagrac tylko w ‘NBA 2k12’.
    Podczas instalacji innych gier wyskakuje komunikat o zabrudzonej plycie..
    Wiekszosc gier się odpala ale po chwili tez wyskakuje ten sam komunikat że płyta jest zabrudzona itp. :/

    Np. Fifa Street zacina się już przed samą grą po wszystkich ustawieniach podobnie jak PES12
    Niektóre moje stare gry nagrywane pod LT 2.0 działają (MMA, Mortal Kombat, Fight Night 4, Gothic 4, Fifa 11… reszta, a jest ich sporo np. Red Dead Redemption, Fight Night Champion, NBA 2k11… niestety NIE)

    Bedę bardzo wdzięczny za każdą pomoc I wszelkie sugestie ponieważ wypaliłem już ponad 10 płyt i nadają się one do wyżucenia.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    Przeczytałeś dokładnie wszystkie posty. Z wsześniejszej lektury pamiętam,że ludziom na różnych kombinacjach działało. Tzn ustawienia epromu itd. Nie mam iHasa także mogę wspomóc tylko wiedzą czysto teoretyczną. :)
     
  4. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    W abgx iso zrobione przed nagraniem ?

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  5. owlacz1

    owlacz1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Tak w abgx360 zrobilem, wedle screenow z tego samego tutoriala do ktorego link podalem w pierwszym poscie. ( nie wiem tylko czy opcja 'disable writes' ma być zaznaczona czy nie bo na screenach nie jest a w opisie jest ze ma '+opcja disable writes'.

    To co robie to:

    - wypakowuje gre az powstaja 2 pliki (.dvd i .iso)
    - odpalam je w programie 'abgx360' (zaznaczam opcje jak w tutorialu)
    - jak wszystko jest ok odpalam 'imgburn' (zaznaczam opcje jak w tutorialu) poza tym ze jak verbatim mkm001 to bez opcji OPC i predkość x2.4, a jak verbatim mkm003 to zaznaczam opcje OPC i wypalam przy predkosci x4. Reszta opcji jak w tutorialu przypominam.

    Wydaje mi sie ze wszystko powinno byc ok. Dzisiaj wypalilem Red Dead Redemption i śmiga, nawet ualo sie zainstalowac na dysk, a z kolei Fight Night Champion albo NBA 2k12 wczoraj sie odpalily z plytki i w nie gralem a dzisiaj juz wyskakiwal blad ze jest plyta brudna bla bla....

    Sam juz nie wiem o co codzi, czy moze to byc wina przerobki albo wady napędu ??

    Pozdrawiam,
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    może napęd kończy swoją żywotność, jak masz możliwość sprawdź na innej konsoli.
     
  7. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Tak jak wyżej na innej konsoli sprawdź jak mówisz że wszystko oki robisz
    Jak na innej pójdą to laser zmien
    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  8. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a możesz mi powiedzieć czy przypadkiem podczas nagrywania na krótką chwile nie spada ci Buffor i Device Buffor np z 99% do 70% i czy co jakiś czas nie spada prędkość nagrywania z 2.4x na 2.0x
    A no i oczywiście sprawdź czy płyty są made in singapore
     
  9. owlacz1

    owlacz1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Bufor faktycznie wczesniej zauważyłem spada do ok. 70% a płyty są made in Singapore. Niestety nie bardzo bedę miał gdzie sprawdzić na innej konsoli z tym samym dashem i LT 3.0.

    i co w zwiazku z tym ze bufor spada ? to moze byc przyczyna ?

    odświerzam temat. Bardzo proszę o pomoc !!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum