1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem na verbatimach. Prosze o sugestie?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez linonr1, Marzec 22, 2010.

  1. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WItam. Mam problem z nagrywaniem plyt. Do tej pory z 8 płyt verbatim nagrało mi sie 2 gry. Trzecia nagrala sie ale zawsze po uruchomieniu rozgrywki pojawia sie komunikat o przeczyszczeniu plytki szmatka, czyli tez mozna ja uznac za zle nagrana. DOdam ze nagrywam na nagrywarce asus . przy 6 p[lytach ustawialem predkosc 2,4, przy jednej 4 i przy kolejnej 1, ale za kazdym razem clone cd ustawia mi predkosc nagrywania na 4. Nie robie nic na komputerze podczas nagrywania. No i chyba tez nie mozna zwalic problemu na pliki iso bo to bylo praktycznie 6 róznych tytulów wiec byl by to zbyt duzy zbieg okolicznosci, gdyz podobno wiekszosc linkow z oficjalnych forów jest dobrych. Czekam na rozsadne sugesite i z gory dziekuje za ewentualna pomoc. p[ozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jesters

    Jesters Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spróbuj nagrywać programem ImgBurn.
     
  4. MireX

    MireX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Ja używałem ImgBurn. Sprawdź innym programem. Możliwe, że już laser w Xklocku odmawia posłuszeństwa.
     
  5. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    prawdopodobnie problemy z nagrywarką , co to jest za dokładny model ASUS-a
     
  6. JaroMast

    JaroMast Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Sprawdz juz nagrana plytke programem-ABGX360.
    Mozesz jeszcze podac jaki masz naped i FW?
    Czy miales wczesniej juz takie problemy?
     
  7. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm naperwo jakas drw ale teraz jestem w pracy wiec bede mogl sprawdzic dopiero w domu popoludniu. Ma niecale 2 lata i bardzo malo z niej korzystalem do tej pory. Czyli w pierwszej kolejnosci sugerujecie problem z nagrywarka lub laserem?
     
  8. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak widac jestem swiezakiem wiec zapytam co to jest fw??:p
     
  9. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co do tego programu abgx360 mam chyba stara wersje. Trzeba go jakos aktualizowac? jesli tak czy ma ktos dobry link do tego?
     
  10. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
  11. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki. sciagne popoludniu.
     
  12. JaroMast

    JaroMast Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    FW to Firmware, powiedzmy, ze to jest wersja przerobki. Ten blad moze byc spowodowany tez przez FW ale tylko jesli masz iXtreme LT i naped Liteon
     
  13. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To chodzi mam flashowany naped miesiac temu. wiec to chyba 1.6 albo 1.61. Dzis sie dowiem. A co do napedu to mam benq .
     
  14. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy procedura sprawdzania nagranej plyty programem abgx360 jest taka sama jak sprawdzanie iso? bo nigdy tego nie robilem>
     
  15. livingfear

    livingfear Guest

    tak,wybierasz miejsce w abgx,czyli napęd i sprawdzasz.
     
  16. hydro

    hydro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wasilków
    tez mam problem w xboxie pojawia sie komunikat ze trzeba plyte przeczyscic,problem dotyczy gry final fantasy XIII i tylko jej mam liteona i LT czy to wina LT ? ( bo teraz wyszla ta aktualizacja jakas LT ktora naprawia blad z nie odczytaniem cd )
     
  17. Fennixs

    Fennixs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2009
    Posty:
    289
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
    Ja miałem tak samo u kuzyna też miał nagrywarkę ASUSA i spier..... wszystkie płytki nawet verbatimy i oba programami.Teraz kupiłem sobie dysk i nagrywam u siebie
     
  18. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    jaka łatka?
     
  19. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Mialem tak samo dopoki nie wyczyscilem klasera ale kilka plyt (z ku**ami na ustach) wyrzucilem do kosza. potem okazalo sie, ze te plyty jednak dzialaly ale niestety ostala mi sie jedna ku mej uciesze (Assassin's Creed2 PL):)
    wiec zanim wywalisz plyty najpierw sprawdz czystosc lasera :D
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Moim zdaniem to nagrywarka szwankuje . Miałem taki sam problem z moją stara nagrywarką , zaczęło się nagrywania płyt z błędami i prawie każda płyta po włożeniu do konsoli i np. próbie instalacji na HDD wywalał napis "przeczyść szmatką" wymieniłem nagrywarkę i wszystko działa . Na twoim miejscu nagrałbym grę na innej nagrywarce ( lub dwóch ) dla pewności .
     
  21. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki za sugesite: Jakie nagrywarki polecacie w dobrych pieniadzach. ? Bo nie chce mi sie inwestowac grubychy stow:p
     
Wczytywanie...

Poleć forum