1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem once again

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez koleS, Luty 25, 2011.

  1. koleS

    koleS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Log z ImgBurn'a


    Optiarc DVD RW AD-7580S F806 (SATA)
    Current Profile: DVD+R DL

    Disc Information:
    Status: Empty
    State of Last Session: Empty
    Erasable: No
    Free Sectors: 4*173*824
    Free Space: 8*547*991*552 bytes
    Free Time: 927:32:74 (MM:SS:FF)
    Next Writable Address: 0
    Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x

    DVD±R DL Boundary Information:
    L0 Data Zone Capacity: 2*086*912
    Changeable: Yes

    Physical Format Information (ADIP - L0):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (ADIP - L1):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (Last Recorded - L0):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (Last Recorded - L1):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Performance (Write Speed):
    Descriptor 1...
    -> B0: 0x00; B1: 0x00; B2: 0x00; B3: 0x00
    -> EL: 4173823 (0x003FAFFF)
    -> RS: 8*310 KB/s (6x) - WS: 3*324 KB/s (2,4x)
    Descriptor 2...
    -> B0: 0x00; B1: 0x00; B2: 0x00; B3: 0x00
    -> EL: 4173823 (0x003FAFFF)
    -> RS: 8*310 KB/s (6x) - WS: 5*540 KB/s (4x)
    Descriptor 3...
    -> B0: 0x00; B1: 0x00; B2: 0x00; B3: 0x00
    -> EL: 4173823 (0x003FAFFF)
    -> RS: 8*310 KB/s (6x) - WS: 8*310 KB/s (6x)


    To moja nagrywarka : Optiarc DVD RW AD-7580S F806 (SATA) [ Laptop lenovo Y530 ]

    Po odpaleniu abgx'a :
    nie wiem jak wkleic ten wynik w html z abgx, to wklejam fragment tylko z cmd :

    http://img814.imageshack.us/i/abgxresult22.png/


    InfoTool dla mojej nagrywarki :
    http://img27.imageshack.us/i/grrrk.png/

    W środku verbatim DVD +R DL 2,4 / 4 / 6 speedy ( według imgBurna ), na płycie pisze x8

    I moje pytanie czy to się nagra przy speedzie 2,4 ?? Czy moja nagrywarka jest w porządku ? Czy ktoś widzi tu coś podejrzanego ?

    Poprzednio zmarnowałem 2 płyty przy wypalaniu tego, raz przy x8, później chyba x2/x4 - czyli powinno pójść, za każdym razem coś było nie tak z płytą ( na bank nie z xbox'em ! ), plik AUDIO_TS był pusty wtf?

    W iksie od 2 dni mam najnowszy LT+ i najnowszy dashboard. Stare gry chodzą, teraz pora na coś nowszego, ale mam problemy z nagraniem. Any help please???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nagrywasz na laptopie??? i tu jest problem
     
  4. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niestety takie nagrywarki nie nadają się zbytnio do wypalania płytek DL - zakup coś lepszego do lapka (Pioneer;Nec) abo kup sobie taką KLIK przejściówkę i podepnij do lapka jakikolwiek napęd od dużego PC (Pioneer,Nec,LG) a każda płytka nagra się bezbłędnie.
     
  5. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    masz do pupy nagrywarke
     
  6. koleS

    koleS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam już pionieera zakupionego, bo wcześniej nagrywałem na stacji i śmigało.. problem tylko jak ją podłączyć do lapka ktoś wie?
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    devil12 podal ci przejsciowke zeby podlaczyc naped wew jako zew.
     
  8. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja tez mam optiraca w lenovo i tez jest lipa przy nagrywaniu. Ja naped podlaczam do laptopa czyms takim Link bardzo dobrze sobie radzi :)
     
  9. koleS

    koleS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podziękował.
    Przy pomocy tego adaptera nagrywarkę podlącza się przez USB do lapka tak? I system widzi ją jak kolejny napęd?
     
  10. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak normalnie widzi jako kolejny napęd :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum