1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem oraz odczytem gier.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nowak100, Luty 29, 2012.

  1. nowak100

    nowak100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    (przepraszam za brak polskich znakow ale mam angielski soft na telefonie)
    Jak widac jestem nowy na forum totez z gory przepraszam za wszelkie noobowskie pytania. Otoz moj problem wyglada nastepujaco. Posiadam xboxa slim 4gb z kinectem od roku i niedawno zdecydowalem sie na flash napedu (lt +3.0) . Xbox jest przerobiony od 3 dni a jak na razie wiecej z tego klopotow niz korzysci. Kierujac sie poradnikiem z internetu juz pierwszego dnia po przerobieniu wypalilem imgburnem gre Kinect sports season 2 . Caly proces przeszedl wlasciwie bezproblemowo , jedyna rzecza o ktora sie martwilem to predkosc zapisu mojej nagrywarki w laptopie (tsst corp) . Mianowice zgodnie z poradnikiem chcialem wypalic plytke TDK z predkoscia 2.4x ale w logu dostawalem blad o niezgodnosci predkosci (writing speed miscompare czy jakos tak) . Ogolnie chodzilo o to ze formalnie mojannagrywarka nie chciala nagrywac w takiej predkosci , wiec przestawilem predkosc na 2x . Plyta wypalila sie bez problemu a podczas nagrywania, jesli dobrze pamietam, prdkosc zapisu i tak prawie caly czas wynosila 2.4x-2.5x. Nie czekajac dluzej umiescilem plytke w xboxie. Na poczatku wszystko wskazywalo na to ze jest tak jsknbyc powinno. Problem pojawil sie gdy chcialem zagrac w baseball . Otrzymalem wtedy komunikat o tym aby wyczyscic plytke sciereczka . Przetarlem plyte i wlozylem ja spowrotem do napedu. Przy probie jej wlaczenia caly czas otrzymywalem komunikat o sciereczce . Zrestartowalem konsole i wszystko sie wlaczylo poprawnie. Wiec ponowilem probe wlaczenia baseballu . Niestety otrzymalem ten sam komunikat o sciereczce. Znowu restart konsoli. Z ciekawosci sprawdzilem reszte sportow i okazalo sie ze dzialaja tylko trzy z szesciu dostepnych. Trzy nie dzialajace dyscypliny wyrzucaly komunikat o sciereczce podczas ladowania. Uznalembze sprawa kinect sports 2 zajme sie pozniej . Nagralem TES V : Skyrim ale pod koniec nagrywaniab byl problem z finalizacja dysku . Jakims cudem chyba udalo mi sie manualnie sfinalizowac dysk. Przy uruchamaniu od razu otrzymalem komunikat o sciereczce. Jak sie pozniej okazalo nagrywalem stara metoda a teraz dziala tylko ta z nagrywarkami ihas . Wypalilem trzecia gre tym razem dance central 2 (xgd2) metoda dla xgd2 wiec wszystko powinno pojsc dobrze ale zaraz po wlozeniu plyty otrzymalem komunikat o sciereczce. Restart konsoli. Konsolon widzi plyte jako dvd z filmem . Restart. Komunikat o sciereczce. I teraz moje pytanie : czy jest to problem z moja nagrywarka w laptopie czy z napedem w xboxie ? Czy gosc od flasha cos spapral ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W dziale iso, artykuły masz poradnik jak nagrywać, sprawdź czy na pewno postępujesz zgodnie z instrukcjami. Zapewne wszystkiemu winna jest nagrywarka lub płyty. Masz kiepską nagrywarkę w laptopie plus kiepskie płytki i takie są właśnie efekty. Na początek zmień tdk na verbatimy i zobacz jaki będzie efekt.
     
  4. nowak100

    nowak100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie : czy ma jakies znaczezenie to ze nie przepuscilem gier przez abgx ?
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28146
    Polubienia:
    3220
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Musisz przepuszczać obrazy gier przez ABGX bo on dodaje topologie na LT 3.0
     
  6. nowak100

    nowak100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aaa thx. To wszytko wyjaśnia :p Dzięki , muszę sobie kupić ihas 124 b. Czy znacie jakiś sposób aby podłączyć nagrywarkę wewnętrzną (taką od pc ) do laptopa ?
     
  7. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak nie interesuje Cię granie na Live i instalacji gier na dysku to nagrywarka ihas nie bedzie potrzebna. (ale to nie jest duży wydatek a ułatwia wszystko) Tylko nie zapomnij obraz przepuścić przez Abgx 1.0.6.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  8. nowak100

    nowak100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak czy siak muszę zmienić nagrywarkę . A ponieważ mój komputer stacjonarny jest zepsuty , a nagrywarka ihas wszystko by ułatwiła to zastanawiam się jak bym ją podłączy do laptopa jako zewnętrzną
     
  9. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wszystko masz na forum.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Kup adapter Sata pod USB.
     
  11. nowak100

    nowak100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok , dzięki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum