1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem płyt- 4/10 spalone :/

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Timo, Wrzesień 16, 2009.

  1. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Siemka mam problem z nagrywaniem płyt...
    Gdy je nagrywam wszystko jest ok.
    Wkładam do xboxa włączą się napisy; ja już
    się podniecam że będę miał dirta/undercovera/saints row
    A tu nic... po ładnych reklamach:
    1.Saints wiecha
    2.Dirt robi profil i... domyśl się... wiecha ;/
    3.Undercover odpala się jest filmik pokazowy o dziwo NAWET jadę wozem pierwsza misja i kochany komunikat: przeczyść płytkę miękką ściereczką...
    nagrywam lgkiem z 07/08 roku na hawkach manty prawdopodobnie to wina płyt ale mój kolega dał mi cake 10 płyt bo jemu nigdy się nie spaliły płyty
    tak więc to wina:
    1.kompa
    2.nagrywarki
    3.płyt
    ???
    z góry dzięki za odp :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Są jak dla mnie 2 możliwe wytłumaczenia:

    1. albo siada Ci nagrywarka w kompie (nagraj u kogoś innego te gry i sprawdź)

    2. albo siada Ci laser (jeżeli nagrasz u kogoś innego i dalej lipa)

    No i jakich płytek używasz?
     
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Zacznij uzwac płyt wtedy sprawa sie wyjasni.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    manta hawk?? to chyba najwiejksze gowno jakie mozna kupic. wcale sie nie dziwie
     
  6. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jaką prękością nagrywasz?
    Pożycz od kumpla nagrywarkę której używa i nagraj 1 płyte.
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    ja zuywam hawkow i nie mam problemow zadnych,verby mi sie juz 4 czy 5 zle wypalilo a hawk/omega ani 1 i wsie dzialaja,mozna zainstalowac gry etc


    @TOp
    nadgryzarka zla,zle nagrywasz,nie uzywaj PC podczas nagrywania bo bufor ci skoczy!
     
  8. CwK Bialy

    CwK Bialy Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    266
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    To pewnie wina nagrywarki. To bardzo ważna sprawa, jak nie najważniejsza! Ważne jest też, żeby np. Buffer przy nagrywaniu był na wysokim poziomie, a może spadać w wyniku wytężonej pracy przy kompie podczas nagrywania (do tego najlepiej mieć ze 2GB ram), teoretycznie jeśli nagrywasz IMGBurnem, to on ma automatyczne zatrzymywanie nagrywania w momencie spadania buffera, ale...
    Jeśli chodzi o płyty... kłócenie się, że to może ich wina a może nie nie prowadzi do niczego, bo ważny jest pierwszy czynnik czyli nagrywarka. Ja nagrałem sporo płyt Verbatima (ok 80) i 1 spaliłem przez zawieche kompa... tylko 1. Nagrałem też ze 25 płyt marki Omega i każda działa jak do tej pory.
    Ja nie mówie, że Hawki i Minty czy inne shity są dobre... bo nawet najlepsza nagrywarka (mam nowego pionieera polecanego przez wszstkich tutaj) może nie nagrać na nich, ale wiele czynników może na to nagranie wpłynąć.

    Zrób tak jak koledzy radzili. Włóż płytę nagraną (tę która u Ciebie nie działa) do innego xboxa jeśli będzie to samo, to będziesz wiedział, że to nie konsola. Nagraj wtedy płytę u kogoś innego... np. twoją nagrywarką (dowiesz się czy to komp), albo po prostu poproś kogoś o nagranie płyty na jego sprzęcie :)
    PS. Kupuj Verbatimy!!
     
  9. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    ja mam też proglem a mianowicie z nagrywarką, bo emtec zawsze nagyrwa nigdy nie przerwie czy cos natomiast verbatimy zawsze 1 płyte spali więc musze nagrywać masowo żeby nie stracić kolejnych gier ;/
    u ciebie może być problem z tym bufforem wsadź gre do napędu od PC i prześlij przez mulertera lub abx jeżeli normalnie sie uruchomi i sprawdzi to znaczy że coś masz z napędem w konsoli
     
  10. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Po 1. Pc nie używam bo do neta kupiłem sobie laptopa i pc sobie tam pali w spokoju po 2 nagrywarka jest dobra do wszystko poprzednie mi śmiga a te 3 gówna nie i po 3 dobrze nagrywam bo wiem jak to robić

    Poza tym od dłuższego czasu nie używam verify bo tylko 2 razy dłużej idzie poza tym to nic nie daje no chyba że ktoś mi o tym powie ;P
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ja ci odpowiem
    sa 4 mozliwosci
    1. kiepskie płyty
    2. kiepska nagrywarka
    3. cos z systemem, sprzetem (no walniety kabelek)
    4. siada ci naped w konsoli

    wyklucz po kolei kazda to sie w koncu dowiedz. gotowej odpowiedzi ci nikt nie da wrozkami nie jestesmy
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    jakby byl walniety kabelek to by wogle nie nagral :)
    jak dla mnie system/nagrywarka.tyle w tym temacie,moderatorze zamknij ten temat bo to juz chyba xxx temat w tym tyg dotyczacy spalonych plytek;]
     
  13. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    prawdopodobnie coś jest z systemem bo nawet z netem się nie chce połączyć...
    od dłuższego czasu matka z niego korzysta i wchodzi na różne ciekawe strony...
    (nie mówię tu o pornolach tylko o badziewiach z virami...)
     
  14. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Problem rozwiązany ;P po prostu przekręciłem konsolkę na leżenie i wszystko śmiga :D poza tym na verify wszystko było ok ;P
     
  15. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    według mnie nie powinno być różnicy czy konsola stoi czy leży
     
  16. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    mała poprawka: teraz w saints robie kolesia daje start game i wiecha :D
    dirt to samo a undera nawet nie patrzyłem... do tego teraz mi nawet gta 4 i assasin nie działają :D choć cod 5 i burnoucik chodzą jak należy :D (burnek oryg.)
     
  17. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kolego a może powiedz ile masz już konsole i od jakiego czasu grasz na kopiach
     
  18. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    1-2 miesięcy od 1 na pirach
     
  19. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hmm to troche szybko jak na to aby laser miał padać
     
  20. Timo

    Timo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    taaa płytki są gówniane i komp był cały rozwalony pod wzg sys
     
  21. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale to też dziwne bo ja nagrywałem już na różnych płytach nawet najtańszych i nigdy problemów nie miałem
     
Wczytywanie...

Poleć forum