1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem płyt (Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We\Wy.)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bobekw33, Lipiec 20, 2015.

  1. bobekw33

    bobekw33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Posiadam nagrywarkę TSSTCorp SH-223F, płyty Verbatim DVD+R DL oraz przeróbkę LT 2.0, aczkolwiek nie ma to znaczenia cd. mojego błędu. Nagrałem sobie na płytę grę Skate 3 - nagranie przeszło bezproblemowo, gierka działa, jest pięknie. Wczoraj chciałem nagrać Fifę 15 (zmarnowałem 2 płyty, po czym dowiedziałem się, że i tak nie nagram bo nie mam iHAS'a) - przy pierwszym nagrywaniu skorzystałem z opcji ImgBurn'a dot. overloadu, przy 2 skorzystałem z burnermaxa. W obydwu przypadkach był ten sam błąd:
    Kod:
    W 13:21:02 Failed to Write Sectors 160 - 191 - Reason: Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy.
    W 13:21:02 Retrying (1 of 20)...
    W 13:21:02 Retry Failed - Reason: Urządzenie nie jest podłączone.
    W 13:21:02 Retrying (2 of 20)...
    W 13:21:06 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    Próbowałem również nagrać Crash of the Titans - błąd ten sam. Zmarnowane już 4 płytki. Próbowałem zwiększać rozmiar bufora, nagrywać tylko z włączonym ImgBurnem, restartować, przełączać przewody SATA - czy macie jakiś pomysł, co może być nie tak?
    W załączniku umieszczam pełny log z ImgBurn'a (w którym widać 1 nagranie OK, reszta już nie). W ustawieniach mam wszystko tak, jak w poradniku dot. nagrywania gier.
    Pozdrawiam i liczę na pomoc :)
     

    Załączniki:

    • ImgBurn.txt
      Wielkość pliku:
      45,6 KB
      Wyświetleń:
      1
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nemezis30

    Nemezis30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    258
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Taka nagrywarką tylko zostaje ci nagrywanie w clonecd. Paytools ci nie zadziała napewno.
     
  4. bobekw33

    bobekw33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywanie w CloneCD rozumiem po prostu wybieram obraz i nagrywam, czy trzeba ustawić opcje w ustawieniach? W ImgBurn pierwszą grę nagrało mi bezproblemowo, to skąd to nagłe przeinaczenie nagrywarki?
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    100 % satysfakcji da ci ihas niema sensu pajacować z nagrywarkami i kombinowaniem
     
  6. bobekw33

    bobekw33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @bld@bld, aktualnie nie mam iHASa i nie planuję zakupić - gdybym miał iHASa tego tematu by tutaj nie było, chcę wiedzieć po prostu skąd ten błąd i jak się go pozbyć (pierwsza nagrana gra chodzi wręcz idealnie)
     
  7. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    A jak masz poustawiane wszystko , masz możliwosć ustawienia eeprom`u ??
     
  8. bobekw33

    bobekw33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @bld@bld ustawienia są identyczne jak te w poradniku dot. nagrywania na LT 2.0 + zwiększyłem bufor przed ostatnią próbą nagrywania, w razie potrzeb mogę wysłać screeny - ustawiać eepromu nie próbowałem, nie ruszałem tego ze wzgl. na fakt, że w poradniku było napisane tylko o iHASie i EEPROMie
     
  9. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    ABGX`em obraz skanowałeś ?
     
  10. bobekw33

    bobekw33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiście, żadnych problemów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum