1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem płyt

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez szymekdaniel, Wrzesień 8, 2013.

  1. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem z nagraniem płyt na dysk próbowałem wszystkich chyba metod , img burn , clonecd z poradników . Mam nagrywarke ihas 12 . Stare płytki fifa 12 i orginały nagrywają się normalnie ... wyskakuje błąd wytrzeć płyte szmatką ale tylko przy instalowaniu na dysk gre można normalnie odpalić z płyty ..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Opisz dokładnie swoja procedurę z nagrywaniem.
     
  4. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. wrzucam gre do abgx360
    options zaznaczone chceck dvd file , check strealth ,
    verify if stealth passes , check video padding , use colors ,
    check for any DVD style ..... , check for uptades , check game partition CRC .... Program output CLI window maximize it ,use terminal ....
    Autofix level 3
    wszystko mam zaznaczone i more than 3 degrees
    klikam launch wiadomo .
    potem próbowałem img burn przy prędkości 4x z włączonym opc nie działa , przy 2,4 x z wyłączonym nie działa , potem tą starą wersją clonecd jak w tutorialu na forum to samo nie instaluje się , niszcze płytki verbatim i platinum .
     
  5. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nagrywarkę kupiłeś nie dawano, czy tak po prostu przestało nagrywać ? Jak to nowa nagrywarka to trzeba jeszcze odpowiednio ustawić EPROM pod daną płytę.
     
  6. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To tylko zrobiłeś flash napędu a jeszcze trzeba go ustawić pod dany model płyt.

    Verbatim
    -I/O sterownik windows
    -bufory na 512MB
    -calculate optimal
    -4x z OPC
    -online ht - OFF
    -w book type "dvd-rom"
    -wyczyść historię OPC

    Wszystko robisz w imgburn najlepiej w trybie awaryjnym lub na czystym systemie.
     
  8. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam Cię ale jestem za stary chyba i ciężko mi się ogarnąć z tym wszystkim . Te opcje ustawić w img burn tak ?
     
  9. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak, ale ja tego tobie nie pokaże ponieważ jestem w robocie, nie mam programów które mogę zainstalować ale nagrywarki i ustawień nie pokaże bez niej.
     
  10. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam , w I/O zaznaczyć SPTI Microsoft i device interface ?
     
  11. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak nie masz zaznacz podobno pomaga.Szkoda ,że nie masz loga z imgburn
     
  12. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem wszystko wgrałem firmware i dalej jest na początku nie rozpoznawalny dysk potem wysuwam wsuwam dysk z płyty odpale ale na dysk sie nie zgra ustawilem bufory na maxa , pozmieniałem reszte i dalej nic nie pomogło
     
  13. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale że co, nagrywarka nie widzi płyty ?
     
  14. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie nagrywarka okey nagrywa sie , ale xbox nie widzi gry czasami problem ustępuje gdy wsune i wysune gierke z napędu gierka odpali normalnie . Kiedy chce zainstalować na dysku wywala błąd ze szmatką
     
  15. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. szymekdaniel

    szymekdaniel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kurcze panowie proszę żebyś ktoś napisał jak ma wszystko ustawione pod płytke platinum albo w czym może być problem bo 25 sztuk cake pójdze z dymem
     
Wczytywanie...

Poleć forum