1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem płyty DVD+R DL - XBOX360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sierra.san, Grudzień 23, 2012.

  1. sierra.san

    sierra.san Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Wiem, że już był wątek na ten temat i problem został rozwiązany, jednak mi to nie pomogło. Wrzucam zrzut ekranu z moim błędem oraz logiem z dziennika ImgBurn.

    [​IMG]

    Dziennik ImgBurn:
    Wypaliłem już 5 płyt esperanza DVD+R DL 8x 8.5GB. Wiem, że to niższa marka niż Verbatim, która jest zalecana na XBOX 360, ale uważam, że na esperanza też da się wypalić i grać. Pomóżcie, proszę. Z góry dzięki !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Prawdopodobnie z grą którą pobrałeś jest coś nie tak ostatnio też mi wyskoczyło cos takiego chyba przy far cry 3 i potem się okazało że ktoś wystawił uszkodzoną gre na torrentach, więc ściągnąłem z innej strony i po kłopocie
     
  4. jmik76

    jmik76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    problemem nie musza byc plyty, byc moze ze nagrywarka zaczyna padac.
     
  5. sierra.san

    sierra.san Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z każdą grą jaką pobiorę mam tak samo. Przed chwilą próbowałem przez Clone CD i również wyskakuje błąd.
     
  6. arekkobylo

    arekkobylo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    Czyli albo płyty albo nagrywarka. Spróbuj płyt Verbatim,wiem są droższe ale jakościowo zdecydowanie lepsze.
     
  7. sierra.san

    sierra.san Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak też zrobię. Chociaż myślę, że to kwestia nagrywarki, ale i tak spróbuję z płytką Verbatim.
     
  8. sierra.san

    sierra.san Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem płytkę Verbatim, ale nadal jest to samo. Wcześniej zaktualizowałem FW nagrywarki na RR09 i próbowałem nagrać na płytce Esperanza, błąd wyskoczył na początku nagrywania, a wcześniej pojawiał się w środku lub pod koniec. Teraz spróbowałem nagrać na płytce Verbatim DVD+R DL i również błąd pojawił się na początku wypalania. Wina pewnie leży po stronie nagrywarki, ale czy ktoś wie o co dokładnie chodzi? Moim zdaniem coś jest nie tak z FW.
     
  9. Lacky

    Lacky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Problem nie lezy w płytach tylko w nagrywarce, tym bardziej masz jakąś laptopową.

    Na pewno jak "przerobisz " nagrywarkę ihas 124B bądź jakąś z listy nagrasz płytę prawidłowo.

    Nagrywarka nie ma odpowiedniego firmwaru (i chyba nie ma takowego do Twojej nagrywarki) aby nagrać pełną grę, dlatego jest ucinana w ostatnich 5% bo według firmwaru nagrywarki płyta jest już w 100% zapełniona.

    Zresztą masz na początku informację o tym, że obraz jest większy od płyty i jaki system zapisu ma zrobić.
     
  10. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ściągnij SPTD i odinstaluj. Reboot i spróbuj nagrać.
     
  11. sierra.san

    sierra.san Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odinstalowałem i dalej jest błąd. Tym razem wróciłem do płytki Esperanza, może powinienem spróbować na Verbatim po odinstalowaniu SPTD.

    [​IMG]

     
  12. sierra.san

    sierra.san Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapomniałem jeszcze napisać, że nie dam rady zmienić booktype. Próbowałem na różne sposoby i nie da się.
     
  13. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  14. sierra.san

    sierra.san Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    IMAGE.dvd
     
Wczytywanie...

Poleć forum