1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PROBLEM z nagrywaniem.. ;/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Labuda, Luty 5, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Labuda

    Labuda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem już drugą płyte programem image burn i wyświetla ją w xboxie 360 jako film.. Są narzędzia odtwórz itd i logo xboxa.. .
    Już mnie ku****a bierze. Wiecie może jak temu zaradzić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ziko

    ziko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubań
    raczej jest to blad pliku. ale nie jestem pewien. co wypalasz?
     
  4. Labuda

    Labuda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MMA 2010.. w komentarzach pisało że wszystkim działa.. to moja pierwsza nagrywana gra xbox używany, ale napęd LT+ .. Ogołem na kompie wykrywa jako film..
     
  5. michal158

    michal158 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem czy to pomoże ale:
    1. Nagrywasz nie ISO tylko .dvd
    2. Prędkość 2,4 (jak jest nowsza nagrywarka i płyta x8 to podobno z większą prędkością lepiej wypala)
    3. Spróbuj Przeczyścić płytę.
     
  6. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Podaj dokładna nazwę releasu tego mma, wczoraj jeden ściągnąłem i miał błedy crc i też się nie uruchamiał...Pobrałem inną wersję, przepuściłem przez ABGX i wypaliłem IMGBURN i śmiga ok...
     
  7. macmac

    macmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Obecnie w kraju żabojadów .....
    Jeśli sprawdziłeś grę przed nagraniem w abgx360 i wszystko było OK to nie wina gry tylko być może nagrywarka już szwankuje lub kiepska płyta albo nie masz przeróbki LT+ . Spróbuj nagrać programem clonecd . Pamiętając że do nagrania wybierasz plik z rozszerzeniem DVD a nie ISO !
     
  8. Labuda

    Labuda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    EA Sports MMA [ENG] [RF] [XBOX360-CCCLX]

    Nagrywałem 2,4 i plik dvd.. Płytki czyste, nie przepuszczałem przez abgx bo czytałem że działa i sprawdzone ;P. Być może nie mam tego LT+ i jakiś wałek piepszneli .. Najwyżej następnym razem przelece wave patcherem na wave 3.
     
  9. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ZAWSZE PRZEPUSZCZASZ PRZEZ ABGX! Niezależnie od tego czy piszą że działa, czy nie. Włóż płytkę do napędu w kompie, włącz abgx360 i wybierz Input: Burned DVD, wybierz napęd w którym jest płytka i kliknij launch. Jak będziesz mieć czerwone to znaczy że to zły obraz jest.
     
  10. Labuda

    Labuda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie było czerwonego.. płytki do kosza ?

    Mam ogółem płytke z kluczem napędu nie ma to związku z grą?
     
  11. slayergt

    slayergt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja mam inny problem wypalam grę i niby wszystko się nagra dobrze a nie działa.Model nagrywarki mam LG hl-dt-st dvdram gsa-h42n dodam że do tej pory nie nagrywałem nic w DL.Płyt używam Platinum + dlatego iż dostałem parę przy zakupie.Robię wszystko według tutka,w imburn wpisuję ten ciąg cyfr,wybieram prędkość 2.4 i plik .dvd i konsola nie czyta.Jakieś porady?
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wy oboje może wogóle nie macie flash'nietych napędów..........albo jakas stara przeróbka....
     
  13. slayergt

    slayergt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a moja nagrywarka się nadaje? bo niewiem ja mam flashnięty napęd i gry mi chodzą wszystkie bo mam tą płytkę activate iso także fable 3 itp chodzą ;)
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no to działają ci czy nie?? bo najpierw piszesz że nagrywasz i **** a teraz że dajesz activate.iso i grasz???..........i tak musisz flashnąc niedługo na lt+......
     
  15. slayergt

    slayergt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    źle mnie zrozumiałeś kupiłem konsolę z grami i one działają a te co ja nagram to nie,dlatego pytam czy wogóle ta moja nagrywarka się nadaje
     
  16. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Pewne rzeczy nie powinny być dla wszystkich! Sarkazm...

    Na kompie gra na Xboxa będzie Ci działała jako film, a na tym filmie zobaczysz że tą płytę należy wsadzić do xboxa i grać =).
     
  17. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Skontaktuj się ze sprzedawcą i zapytaj jaką masz przeróbkę, lub z jakim wave'm są gry, które dostałeś z konsolą... ^^


    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  18. slayergt

    slayergt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie pytałem on mówi że nie wie...bo jemu to robił ktoś tam ale ma z 70 tytułów i wszystkie chodzą tylko pierw wkładam tą płytkę a później grę.Nigdy nie nagrywałem DL i myślę że gdzieś ja robię błąd przy nagrywaniu jednak tutek jest dość łatwy to tam niema co bardzo popsuć.Dlatego pytam o tą nagrywarkę czy ten model jest dobry?Aha on mi parę tytułów ściągnoł na życzenie i nagrał jak go wypytywałem to mówił że on robił tak: jak gra miała plik .dvd to odpalał imburn wybierał owy plik .dvd wybierał prędkość 2,4 i nagrywał.Żadnego wpisywania tych ciągu cyfr nie wpisywał co jest w poradniku...a ja wpisywałem...
     
  19. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Spróbuj usunąć ten wpis z poradnika...
    Mam starego, szitowatego lapa z Acera z jakąś nagrywarką NoName i normalnie mi nagrywa bez tego wpisu.
    Coś czuję, że trochę Ci płytek pójdzie zanim dojdziesz do tego, co robisz nie tak...


    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  20. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Twoja przeróbka to Ixtreme 1.6 lub 1.61 gdyz zgodnie z opisem uzywasz płytki do odpalenia tzw. active iso.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum