1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fcrekin, Wrzesień 18, 2011.

  1. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, otóż mam problem z nagrywaniem gier, podczas nagrywania w Imgburn wyskakuje mi błąd "no additionial sense information" czy coś takiego, a w clonecd bez żadnych informacji piszę na końcu "zapis nie powiódł się", wszystkie gry przetestowałem w agbx360 i nie ma błędów, używam nagrywarki TSSTcorp CDDVDW SH-S223F, oraz płyt esperanza. Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Spróbuj na verbatimie. U mnie np. nagrywka jest w stanie nagrać tylko na verbatimach, reszta się psuje
     
  4. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    polecam zmienić płyty esperanzy nie są za dobre i nagrywarki laptopowe mają problemy z nagrywaniem takich płyt
     
  5. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to jest nagrywarka w stacjonarnym, ale to tylko to ? Bo parę dni temu chciałem nagrać na verbatimach i to samo było.
     
  6. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nagrywarka nie za dobra dlatego, nawet o takiej firmie nie słyszałem
     
  7. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jest nagrywarka firmy samsung.
     
  8. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodam także, że parę lat temu tą samą nagrywarką nagrywałem gry na xbox1, i szło wszystko bez problemu.
     
  9. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie wiem co mój poprzednik pisze, bo nie widzę na szczęście jego postów, więc zadam pytanie, które już może padło. Masz ustawiony ręcznie Layerbreak w imgburn?
     
  10. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, nic nie ustawiałem.
     
  11. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    ano widzisz
    tools-settings-zakładka write - i z prawej strony Layer Break ustaw na user specified i w okienku sector in lo wpisz 1913760

    I chciałem jeszcze dodać, że dobrze ci tak, bo jak się nie jest czegoś pewnym, to się wchodzi na forum i szuka. A nie przylatuje się potem z płaczem, bo się nie wie co się stalo : ) To taka rada na przyszłość
     
  12. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zapomniałem dodać, że jak włączam imgburn, to w logu pokazuje coś takiego

    W 09:44:05 Drive D:\ (FAT32) does not support single files > 4 GB in size.
    W 09:44:05 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.

    jest to zaznaczone żółtym wykrzyknikiem.
     
  13. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co do Twojej wypowiedzi o szukaniu Chris von D, to myślisz, że nie szukałem ? pół neta przeszukałem i nic.
     
  14. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    . problem twój może być w tym ,że masz fat32 i z tego co tam pisze ,że fat32 nie zaleca plików więcej niż 4gb. z doświadczenia wiem ,że lubią się uszkadzać i dlatego może nie chcieć się to nie nagrać
    edit zmienio z powodu ,że jestem mądrzejszy do pewnej osoby
     
  15. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc co mam zrobić ?
     
  16. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    moge się mylić ale zamienić partycje z fat 32 na ntfs.z tego logu wynika ,że fat32 obniża wydajność nagrywania.
     
  17. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I to rozwiąże problem ?
     
  18. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    powino w windowsie jest program do tego. nawet nie sądziłem ,że ktos używa fat32 kolega miał też problemy z iso powyżej 8gb przy takim systemi plików nie wiem czy to rozwiaże powino i od czegoś trzeba zacząć czyli błedów z img burn:) .ja odrazu zmieniłem bo iso się uszkadza wiele lat temu .zrób to narazie póżniej się pomylismy co dalej
     
  19. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Pierwszy komunikat dotyczy sytemu plików. W fat32 nie obsłużysz plików powyżej 4 gb. Musisz mieć system w ntfs.
    Drugi komunikat, to jak się domyślam, masz pewnie jakiś emulowany napęd SPTD z alkohola lub Deamon tools. To akurat nie przeszkadza. Trzeci powód to wcześniej wspomniane przeze mnie ustawienie w imgburn.
    Co do szukania, to tutaj na forum jest poradnik jak nagrywać.
    Czyli jeżeli chcesz nagrywać to musisz sformatować dysk na system plików ntfs. A to się wiąże z ponownym stawianiem systemu
     
  20. fcrekin

    fcrekin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie koniecznie :) Poczytaj o konwersji ;)
     
  21. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    no to próbuj : )
     
Wczytywanie...

Poleć forum