1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pigula4121, Maj 2, 2012.

  1. pigula4121

    pigula4121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Posiadam nagrywarkę IHAS 124b(wgrałem oprogramowanie MAX Burner według tutoriala), próbowałem nagrać grę Prototype 2, zmarnowałem 5 płyt, gra nagrywa się bez błędów do 100%, lesz przy veryfikacji przy 17 % zaczynają się błędy, na konsoli wyskakuje "wyczyść płytę miękką...". Przepuściłem gre przez abx, wszystko było na zielono i nie mam pojęcia dlaczego gra nie działa. Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wine mogą być złe ustawienia lub ich brak w imgburn,zły soft w nagrywarce do płyt na których nagrywasz
     
  4. pigula4121

    pigula4121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Soft jest napewno dobry, ponieważ wgrywałem drugi raz oprogramowanie i robiłem update dla napędu, ale co do ustawien płyt nie mam pewności bo nie wiem gdzie to się ustawia
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. LauraR

    LauraR Dziewczyna Dziewczyna

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Pszczyna
    Ja mam trochę inny problem - po nagraniu Prototype 2 za pierwszym razem gra zainstalowała się na dysku a nstępnie uruchomiła się bez problemów, pograłam chwilę w pierwsza misję bez żadnych błędów. Jakiś czas później usunęłam P2 z dysku, bo kupiłam Wiedźmina 2 i musiałam zrobić miejsce żeby go zainstalować. No i teraz gdy włożę płytę z Prototype 2 gra wchodzi do menu, gdzie po chwili wywala mi błąd jak u kolegi założyciela tematu (wyczyść płytę ścierką), zainstalować też się nie da, dochodzi do pewnego poziomo i wywala ten sam błąd. Podobny problem mam z MW3 - gra odpala intro, wchodzi do menu po czym wyskakuje ten sam błąd, i z black ops, tyle że tutaj w ogóle się nie włączę, widać jedynie obrazek z gry i napis 'zagraj w cod: black ops' w menu.

    Posiadam lt 2.o z dashem 13599, konsola nigdy nie podłączana do internetu.
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Słaba nagrywarka/płyta/laser w konsoli.
     
  8. LauraR

    LauraR Dziewczyna Dziewczyna

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Pszczyna
    Dla próby nagrałam drugi raz, używając tej samej nagrywarki i płyty. Teraz jest ok i gra działa normalnie także za drugim i trzecim razem, widocznie coś się nagrało nie tak, chyba że za którymś kolejnym razem błąd wystąpi znowu. W każdym razie dzięki :)
     
  9. Camilo

    Camilo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Witam serdecznie.

    Mam ten sam problem co autor tego tematu.

    Posiadam nagrywarkę IHAS 624-B z Burner Max.
    Na swojej nagrywarce nagrałem już wiele gier, pod XGD3(ok 20)

    Wczoraj pobrałem z torrentów Prototype 2 z polskimi napisami.
    Jest to ta wstawka: Prototype 2 [L.T+3.0] Napisy PL - TnT ******* - Polski katalog torrentów

    Grę nagrałem normalnie, tak jak zwykle te same ustawienia do poprzednich gier.
    Bardzo ładnie ją nagrało, przeszła również verify.

    Po rozpoczęciu instalacji na konsoli xbox gra staje na 17/18 %.

    Nie mam pojęcia co to za błąd, nigdy wcześniej tego nie miałem.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Próbowałeś na Verbatimach z Singapuru?
     
  11. Camilo

    Camilo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Oh, nie dopisałem. Nagrywam tylko na Verbatimach z Singapuru.

    Spróbuję nagrać grę ponownie, może akurat jakaś wadliwa płyta w stacku mi się trafiła.
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli nie zadziała, to próbuj na innych płytach - odpowiednie ustawienia EEprom'u są w tym temacie.
     
  13. Camilo

    Camilo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Nagrałem nową płytę i działa ok, stara rzecz jasna do śmieci. Nie wiem z jakiej paki tamta nie działała.

    Dodam jeszcze: to samo stało mi się z Max Payne 3, z 2 płytą. Również taki sam problem przy instalacji tylko przy 86%

    Nie mam pojęcia cóż to za ustrojstwo. Jestem ciekaw no ale cóż, ważne że działa.
    Dziękuję za pomoc.
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Spróbuj nagrać tę grę inną nagrywarką ClonemCD --> zainstaluj na dysku --> wykonaj trick z muzyką.
     
Wczytywanie...

Poleć forum