1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywaniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez radi2321, Czerwiec 23, 2012.

  1. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam,
    Mam duży problem z wypalaniem gier. Posiadam nagrywarkę ihas 124 B z wgranym lt max pod verbatimy. Co druga płyta "idzie do kosza".Wygląda to tak nagrywałem Forze motosport 4 dvd 1(wg poradnika na tej stronie) to się powiodło nagrałem cod mw3 też chodził, zacząłem nagrywać Fife to nawet nie zaczeło sie nagrywać i już wyświetlił się błąd potem nagrywałem GOW3 to wszystko ok, a z kolei nagrywająć NBA 2k12 wszystko zaczeło się okej a na około 1% Device Buffer spadł do -10980% i płyta zaczęła zwalniać nagrywanie i po chwili komunikat z błędem, jeszcze raz nagrywając Nba2k12 pokazał się błąd przy weryfikowaniu. Wszystkie obrazy były sprawne co wykazał Abgx 360, a ustawienia ImgBurna takie jak w poradniku. Nagrywarkę kupiłem tydzień temu i nie instalowałem żadnych sterowników (nie umiałem znaleźć). Aha jeszcze jedno z początku były problemy z podłączeniem 2 nagrywarek jedna działa druga nie czasem się włączał bluescreen itp. ale teraz wszystko pod kontrolą. Mam bardzo słaby komputer więc nawet nie robiąc nic w tle zamula więc myślałem także o kupieniu Adaptera Sata Usb i podłączeniu jej do znacznie lepszego laptopa. Co mi poradzicie przerzucić się na inne płyty ? Czy może coś innego?
    Z góry dziękuje za odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale bajezel kolego konkret?masz słabego kompa i podłaczyłeś ihas?napisz powoli i po ludzu
     
  4. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Posiadam X360 z lt 3.0, gry nagrywam ihasem z lt max na płytach verbatim
    Nagrywałem Forze Motosport,GOW3,COD MW3 i to się powiodło. Potem nagrywając Fife 12 błąd wyskoczył na samym początku nagrywania,NBA2k12 nagrywałem dwa razy, raz device Buffor spadł do -10980% i przestało nagrywać na jednym procencie, a za drugim razem NBA2k12 nie przeszło weryfikacji.
    Gry nagrywam poradnikiem z tego forum.
    Moje pytanie brzmi w czym tkwi problem ?
    Czy jest to wina słabego komputera (mogę podłączyć do laptopa przez adapter który jest sprzętowo o wiele wiele wydajnieszy)
    Płyty kupowałem na sztuki więc nie wiem czy made in singapure
    Nie posiadam sterowników do ihasa (nie potrafię znaleźć)
    Co mi poradzicie
     
  5. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miałem podobny problem ale na forum ktoś pisał aby nagrywać na Verbatimach z Singapuru. W moim przypadku pomogło.


    Wysłane z New iPad za pomocą Tapatalk HD

    To powiedz, że to Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!
     
  6. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    I teraz wszystko się okej wypala ?
     
  7. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak. Kupiłem dla testu paczkę z 10sztuk bo jakoś nie miałem przekonania że to pomoże a jednak płyty z Singapuru się sprawdziły. Wszystko nagrywa się jak wcześniej bez problemów. A wcześniej zniszczyłem mnóstwo płyt.


    Wysłane z New iPad za pomocą Tapatalk HD

    To powiedz, że to Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!
     
  8. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Okej, Spróbuje i napisze co i jak
     
  9. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Raz kupiłem cake verbatimów na allegro po okazyjnej cenie. Okazało się, że co druga płyta poszła do kosza. Myślałem że może coś nie tak jest z nagrywarką. Kupiłem w sprawdzonym sklepie następne i 100% wypalonych. Do tego te tańsze były chyba słabszej jakości. Pamiętam, że łatwo dawały się złamać.
     
  10. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kupiłem w sprawdzonym sklepie cake 10 sztuk made in singapur no i NBAk12 wywalił błąd w 42 % a w Batman Arkham City błąd wywalił w połowie weryfikacji, lecz zauważyłem że przy wszystkich grach w czasie nagrywania na krótki czas spada buffor i device buffor do około 70 % i przez to prędkość do 2.0x ale potem wszystko wraca do normy.
    Stąd moje pytania:
    czy to wina bardzo słabego komputera (Dysk twardy szwankuje i sam komputer ma już swój wiek)
    czy kupić adapter sata--usb i nagrywać przez o wiele lepszego laptopa (jaki polecacie adapter?)
    czy jeśli LT MAX wgrywałem na stacjonarnym to musze to zrobić na laptopie jeszcze raz ?
     
  11. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ciężko teraz powiedzieć czy tego wina komputera u mnie zmiana płyt pomogła. Najlepiej jakbyś podłączył nagrywarke pod inny pc.

    Wysłane z Galaxy SIII za pomocą Tapatalk 2

    To powiedz, że to Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!
     
  12. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ekspertem nie jestem ale jak masz problemy z dyskiem to mogą być problemy z nagrywaniem czegokolwiek. Proponowałbym przez adapter na laptopie nagrywać ale konkretnego adaptera nie polecę.
     
  13. radi2321

    radi2321 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    spróbuje nagrać byle co na zwykłą płytę Dvd i zobaczymy
    Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to prosiłbym o radę
    i chciałem przypomnieć pytanie jeśli wgrywałem lt max na stacjonarnym to podłączając do laptopa mam rozumieć nie muszę jeszcze raz wgrywać lt max?
     
  14. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie musisz już firmware wgrywać do napędu więc obojętnie jest czy będziesz nagrywał na innym pc czy laptopie.


    Wysłane z New iPad za pomocą Tapatalk HD

    To powiedz, że to Twoja sprawa kiedy i po co chodzisz do piwnicy! Masz już przecież 14 lat! I pełne prawo chodzenia do piwnicy kiedy Ci się to podoba! Bądź mężczyzną!
     
Wczytywanie...

Poleć forum