1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywarką i obrazem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Weegee, Czerwiec 30, 2010.

  1. Weegee

    Weegee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam dwa pytania.
    Pierwsze dotyczy mojej nagrywarki dvd :

    - Zawsze , gdy próbuję nagrać płytę 8,5 GB pojawia mi się błąd nagrywania . Próbowałem już wszystkich programów (np. clone , imgburn itp ).
    Obecnie gdy nagrywam clone-em płyty 4,7 gb smaży je idealnie ale gdy przychodzi kolej na 8,5 GB pokazuje błąd " Zapis do [nazwa nagrywarki] nie powiódł się" Mam nagrywarkę ASUS , która jest kompatybilna z DL , nagrywam na dobrych płytkach i prędkością 2,4x . O co chodzi ?

    Druga sprawa to obraz.

    - Gram na MONITORZE. Gdy chcę zmienić rozdzielczość na większą to tak jakby mam rozmazany/podwójny obraz. Tylko na najmniejszej rozdziałce działa poprawnie. Co z tym zrobić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zaktualizuj bios swojej nagrywarki

    np.stąd >>>Nowe biosy (firmware) dla nagrywarek CD, DVD, Blu-ray, HD DVD - CDRinfo.pl

    i nagraj na verbatimie ,w tym czasie nie baw sie komputerem i powyłączaj inne programy
    nawet ruszanie myszką podczas nagrywania potrafi opróżnić bufor nagrywarki i kiszka...

    co do monitora to prawdopodobnie masz problem z kablem i jego jakością
     
  4. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja tylko dodam, że jak jest wszystko O.K. z nagrywarką to możesz ruszać myszką do woli. A i programów nie trzeba żadnych wyłączać.
     
  5. Crespo

    Crespo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Co do monitora to komputer sam powinnien dostosowac sie do zalecanej rozdzielczosci. Bo jak piszesz to takie rozmazania wystepuja najczesciej gdy rozdzielczosc jest np przystosowana do monitorow panoramicznych, a Ty posiadasz zwykly. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Wiec sprobuj ustawic zalecana lub pobrac nowsze sterowniki do grafiki albo tak jak pisal kolega wyzej problem lezy w kablu.
     
  6. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    1. zaktualizuj BIOS, zmień nagrywarke. I qazimodo dobrze radzi - staraj sie jak najmniej korzystać z PC podczas wypalania.
    2. Jakość kabla. Mam to samo.
     
  7. Weegee

    Weegee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, dzięki :) Zaktualizuję bios napędu ale co do kabla to u znajomego śmiga idealnie :/
     
  8. Weegee

    Weegee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżam !!

    Zakupiłem nowy kabel i nadal to samo , na rozdzielczości maksymalnej dla mojego monitora pojawiają się rozmycia...kabel orginalny , FOR xbox360.

    O co chodzi ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum