1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nagrywarka LG

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Zwierzu, Styczeń 27, 2009.

  1. Zwierzu

    Zwierzu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam taki problem nagrywarka LG GH22NP20 wróciła dzis z serwisu ale w testach nic nie wynikło a problem cały czas jest podłączyłem nagrywarke jak zawsze płyty odczytuje normalnie ale jak chciałem cos nagrac to predkosc 6KB/s i niewiem co z tym juz zrobic sciagłem jakis inny firware ale widac nic nie pomógł
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Domanos

    Domanos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tez miałem problem z dwiema nagrywarkami LG, rozwiązałem go wymieniając ją na Pioneera 215
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Podłącz napęd pod inne gniazdo IDE i wymień taśmę. A DMA włączone, bo problem jest chyba tu pogrzebany :].
     
  5. krystiantbg

    krystiantbg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie tak jak pisze offtopic pewnie nie masz włączonego DMA. Możesz sprawdzić to wchodząc w Panel sterowania->Wydajność i konserwacja->Narzędzia administracyjne->Zarządzanie komputerem->Menadżer urządzeń->Kontrolery IDE\ATA->Podstawowy kanał pomocniczy i w tym masz zakładkę ustawienia zaawansowane. Jeśli nie masz aktywnego trybu DMA tylko PIO to zmień na DMA, a jak nie pomoże to wgraj nowy bios do nagrywarki. Jeśli to nie pomoże w co wątpię to możesz porostu usunąć kanał podstawowy i zresetować komputer. Jeśli pomogłem kliknij dziękuje.
    PS: Mój pierwszy post :D.
     
  6. Zwierzu

    Zwierzu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ZAmiast podstawowego kanału pomocniczego mam Nvidia MCP25 i w tym mam na primary channel mam nagrywarke ustawiona na Multi-word DMA2 tak nawet było ze bios ustawia a na secondary channel mam dysktez na taki sam channel a nowy firmware wgrywałem i nadal.


    EDIT:
    Ok nagrywanie działa z normalna predkoscia ustawiła na DMA ULTRA 66 ale jak chciałem nagrac Tomb raidera to wszystko poszło normalnie plik dvd itp tu LOG
    I 12:42:34 ImgBurn Version 2.4.2.0 started!
    I 12:42:34 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 3)
    I 12:42:34 Total Physical Memory: 523 760 KB - Available: 139 568 KB
    I 12:42:34 Initialising SPTI...
    I 12:42:34 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 12:42:34 Found 1 DVD±RW/RAM!
    I 12:44:10 Operation Started!
    I 12:44:10 Source File: D:\Tomb.Raider.Underworld.X360-Allstars\all-tru.dvd
    I 12:44:10 Source File Sectors: 3 825 924 (MODE1/2048)
    I 12:44:10 Source File Size: 7 835 492 352 bytes
    I 12:44:10 Source File Volume Identifier: XGD2DVD_NTSC
    I 12:44:10 Source File Volume Set Identifier: 34672923
    I 12:44:10 Source File Implementation Identifier: Sonic Scenarist 3.1
    I 12:44:10 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.02)
    I 12:44:10 Destination Device: [0:0:0] HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 1.02 (F:) (ATA)
    I 12:44:10 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RITEK-S04-66) (Speeds: 4x; 6x; 8x)
    I 12:44:10 Destination Media Sectors: 4 173 824
    I 12:44:10 Write Mode: DVD
    I 12:44:10 Write Type: DAO
    I 12:44:10 Write Speed: 2,4x
    I 12:44:10 Link Size: Auto
    I 12:44:10 Test Mode: No
    I 12:44:10 OPC: No
    I 12:44:10 BURN-Proof: Enabled
    I 12:44:10 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 12:44:10 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1 913 760
    I 12:44:10 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 12:44:23 Filling Buffer... (20 MB)
    I 12:44:24 Writing LeadIn...
    I 12:44:56 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3825923)
    I 12:44:56 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3825923)
    I 12:44:56 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    I 12:57:19 Writing Layer 1... (LBA: 1913760 - 3825923)
    I 13:09:15 Synchronising Cache...
    I 13:09:37 Closing Track...
    I 13:10:02 Finalising Disc...
    I 13:10:14 Exporting Graph Data...
    I 13:10:15 Graph Data File: C:\Documents and Settings\Zwierzu\Dane aplikacji\ImgBurn\Graph Data Files\HL-DT-ST_DVD-RAM_GH22NP20_1.02_28-STYCZEŃ-2009_12-44_RITEK-S04-66_2,4x.ibg
    I 13:10:15 Export Successfully Completed!

    ale jak wkładam płyte to nie moze jej odczytac
    Aha tak żeby niebyło nagrywarka na samym poczatku dobrze nagrywała ale czy to moze byc wina firmware które wgrywałem nowe esli tak to jak sie dowiedziec na jakim bedzie dobrze nagrywac na X'a
     
Wczytywanie...

Poleć forum