1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z nagrywarką

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez macie5kk, Czerwiec 1, 2013.

  1. macie5kk

    macie5kk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    73
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.
    Mam problem z nagrywarką.
    Wymieniałem części w komputerze wszystko,oprócz napędu.
    I ten napęd jest na tzw. "taśme" i w płycie głównej nie ma miejsca żeby ją podpiąć.
    Kupiłem nawet przejśćiówke : PRZEJŚCIÓWKA IDE SATA - ATA33/66/100/133 Najtaniej (3224126360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Napęd otwiera się,ale gdy włoże płytę nie czyta jej.
    z góry dzięki..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Taśma o której mówisz to złącze IDE , na pewno na płycie nie masz takiego wejścia ?? Jaką masz tą płytę w kompie ?? podaj model.
    Skoro nie czyta płyty to może po prostu padł ten napęd ? Na innym kompie sprawdź, gdzie płyta ma wejście IDE.
     
  4. macie5kk

    macie5kk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    73
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    płyta nie ma wejścia IDE,a model to msi b75ma-e33.
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No nie ta płyta ma IDE.. dziwne, że z tą przejściówką nie działa, jak masz gdzie to sprawdź na innym kopie na taśmi IDE ten napęd, oraz z tą przejściówką IDE>SATA,
    gdzieś musi być pies pogrzebany :)
     
  6. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Sprawdz nagrywarke na innym cpu, jak dziala to wina tego wynalazku lub przelacz na inne gniazdo w plycie. Wykrywa nagrywarke windows? I jaki masz?
     
Wczytywanie...

Poleć forum