1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z NAND XBOX360 slim [RGH]

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawidos145, Styczeń 20, 2016.

  1. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam !

    Poszukuję rozwiązania dla mojej konsoli, którą kupiłem już przerobioną z RGH. Niestety po czasie konsola potrafi się wyłączyć, poza tym włącza się bardzo długo i opornie.. czasami za 3-4 razem odpali.

    Błedy jakie pokazuje to bład E72, oraz 1020... wszystko związane z pamięcią NAND.

    Wydaje mi się, że całe rgh zostało wykonane dość niepoprawnie.. sądząc również po tym jak konsola została otworzona. (nie zaglądałem do środka..mam zamiar ale czekam na rozwiązania z waszej strony). konsola również czasami włącza się z maksymalnymi obrotami wiatraka..czasami normalnie..czasami wolno..


    Jak mogę wgrać oryginalny NAND.. albo poprawić by to działało. Wgrałem najnowszego dashluncha , oraz FSD sądząc , że to wina tego. Niestety nie pomogło.. Jedynie po takiej akutalizacji, gry takie jak np Forza2, FarCry 4 zaczęły się uruchamiać.
    Wszystko umieszczone jest na wewnętrznym dysku WD 500 gb.

    Przed aktualizacją skopiowałem pamięć NAND CPU KEY i DVD KEY, nie wiem jednak czy pomoże coś już zmodyfikowany nand.

    Model płyty Trinity , Xbox Slim z 2011 roku.

    Proszę o odpowiedź, może ktoś również spotkał się z takim problemem.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 20, 2016
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    A masz oryginalny nand czy nie ??? Jeśli masz wystarczy wgrać przez usb i wyjąć chip i będziesz miał konsole bez rgh jeśli dobrze rozumie ze taki masz zamiar.
     
  4. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam zamiar naprawić problem który opisałem. Nie chcę usuwać RGH.
    Szukam rozwiązania. Posiadam CPU key , DVD key który odczytalem przed aktualizacją do najnowszego dashboard, fsd.
    Problem pojawiał się odkąd kupiłem slima , był już przerobiony.

    Dlatego pytam gdzie szukać przyczyny.

    Xbox strasznie długo się włącza, czasami trzeba go włączać kilka razy i zaskoczy.
    Przy właczaniu wiatrak pracuje różnorodnie jak mu się podoba.. raz włączsz xboxa to pracuje wolno, za drugim razem wlaczasz raz na maksa i nagle pracuje stabilnie. więc losowo.
    Potrafi się wyłączyć w trakcie grania.
    Wyłączał się również kiedy wgrywałem przez LAN gry na dysk twardy.
     
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Może być problem z ulozeniem kabli i wsadem do chipa. Pokaz fotki jak masz kable pociągnięte i jaki chip
     
  6. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oto zdjęcia chip cool runner.
    Podczas rozbiórki zauważyłem że Xclamp nie był przykrecony do obudowy.. czy tak powinno byc ?

    Druga sprawa... płytka przy xclampie od cool runner widocznie nie styka w kilku punktach lutowniczych.
    zamieszczam zdjecia ponizej.
     

    Załączniki:

  7. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Powiem Szczerze że jak widzę to RGH a raczej jakość jego wykonania to płakać się chce jak dla mnie całe do poprawy bo ktoś zrobił to zaj... Na odp.....

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    strach ruszać . nie ingerujac w ten syf zmienił bym tylko punkt z 35 na 50. jeśli nie rusza to kupić izopropanol i czyścić cała płytę główną gdzie tonik i klej

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  9. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Nie, nie powinno. Przykręcenie xclamp zwiększa jego naprężenie i zapewnia lepszy docisk radiatora do układu. Brak tych śrub może powodować przegrzewanie (sprawdzane osobiście na jasperze). Zaś wyłączanie konsoli może być właśnie następstwem przegrzewania.

    Co do instalacji, to nie wygląda to za dobrze. Jeżeli masz doświadczenie z lutownicą i czujesz się na siłach (tzn. wiesz, że niczego nie popsujesz), to możesz oczyścić i poprawić te punkty lutownicze. Zła instalacja to ok 90% problemów z RGH.
     
  10. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    popieram wasze uwagi, to jest właśnie jak ktoś na siłę chce lutowac ..mniejsza o to.

    punkt 35na50 proszę o wyjaśnienie,
    spróbuję to zmienić.

    spróbuję poprawić to Ale potrzebuje waszych porad co ruszyć konkretnie. planuje poprawić te luty.

    może to wina we flashowaniu? ale narazie ruszymy hardware


    tak mam doświadczenie dlatego jak widzę tak przepalone luty to wam się nie dziwię
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    zapomniałem że masz problem z wyłączeniem konsoli. zmiana punktu z 35na 50 (spód xboxa masz tam płytkę z oznaczeniem) może poprawić tylko szybszy start konsoli. ja bym wywalil wszystko kupił nowy chip i zalutowal na nowo.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  12. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy da radę na tym zrobic od nowa rgh ? mówię o zaprogramowaniu itd ? i jak sie do tego zabrać.

    Przypomnę ze przed aktualizacją dashy i fsd zczytałem CPUKEY DVD key oraz zrobilem kopie nand.
    Jak postawić to od nowa, niestety nie mam oryginalnego wsadu. ale przed i po aktualce iks360 zachowuje sie tak samo
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 22, 2016
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wywal wszystko umyj wlutuj na nowo. jak nie działa zmien chip

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  14. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    najlepsze jest to , że ktoś już tutaj bawił się w szukanie punktów alternatywnych.. eh..

    POST_OUT pin C , czy można go dolutować do slim post do innego punktu ? , ktoś wlutował się po frontowej stronie na ścieżce..

    sprawa druga..

    punkt alternatywny dla opornika STB_CLK czy faktycznie istnieje taka metoda jak pod tym linkiem ?

    http://team-xecuter.com/forums/thre...BY_CLK-Fix-for-Slim-and-Phats-(Noob-Friendly)
     
  15. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Użyj post fixa jak do corony powinno rozwiązać problem
     
  16. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna

    Mówimy o fixie pod procesor ?

    Powiem tak... xbox przeszedł pierwszą operację, w pacjencie ratowałem ścieżkę do STB_CLK przez uszkodzony opornik .Został wstawiony opornik 33 ohm od tylnej strony płyty i prosto do chipu. Ścieżka post out została tak jak była przy procesorze.

    Pacjent żył i obudził się stabilnie. Jeden dzień granie 2x po ok 2 h wszystko stabilnie. Drugi dzień uruchomienie również stabilnie.. niestety po 1h grania obraz zawiesza się na klatce, pacjent dostaje szoku i wisi. Po odłączeniu zasilania wentylator kręci, lecz nic nie startuje. Trafił znowu na stół w celu diagnozy wzrokowej.. złożony i po naciśnięciu słychać tylko piknięcie i koniec. Zero wiatraków niczego.
    Umarł ? dalej wskrzeszać ? jakieś pomysły ? jakieś adaptery fixy.. by podlaczyc okablowanie..
    czy jednak pogrzeb.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 26, 2016
  17. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wyczytałem że glitcher X360RUN RGH, nie wymaga pinu przy układzie HANA Stb_clk co by mnie ratowało..
    Myslicie że użycie tego i ewentualnie post fixa do post_out(C) bedzie dobrym rozwiązaniem ?
    czy użyć innego chipu.
    Planuje ściągnąć cool runnera i sprawdzić czy xbox się uruchomi.
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    masz problem przy Hanna. zmierz przejście z rezystora do ścieżki, brak przejścia będzie tylko bip i zero reakcji

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum