1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z napedem 0225

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez mazaki1, Grudzień 1, 2013.

  1. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    konsola rgh naped 0225 (16d4s)
    klucz napedu ten sam ktory pokazuje jrunner po zaladowaniu nandu
    [​IMG]
    nie rozpoznaje gry , wybieram zeby uruchomilo gre ekran przygasa na 10 sek i wraca tu znow


    [​IMG]

    po wlozeniu gry ori otworz dvd
    probowalem z 2 innymi pcb i napedem i to samo
    co moze byc przyczyna wyglada na zly klucz ale juz nawet sprawdzalem xexbulid czy cos tam i jes ten sam


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. userek1

    userek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podepnę się jak odbudować flash mając sam klucz napęd slim dg16d4s 0225
     
  4. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Poczytaj o keyarea.
     
  5. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie zrobisz a nawet jak niby zrobisz nie będzie działać bo nie masz full dumpa.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  7. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    no wyskakuje nie opcja wstrzykniecia klucza nie dziala z napedami liteona


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    a jak moge to zrobic bo w sumie to mam tylko klucz i nand z tej konsoli


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj

     
  8. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Płytkę pcb od tx lub matrix freedom.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Właśnie keyarea odbudowuje się jak nie masz full dumpa. Inaczej nie miało by to sensu.

    Możesz spróbować stworzyć od nowa nand i zaznaczyć opcję nofcrt.
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    A działa takie odbudowanie ?? Nie bo każdy keyarea jest indywidualny. Przy rgh możesz tak zrobić z nofctr.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ltu może zrobić na płytce zamiennej. Lub rgh no fcrt

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A no działa. Pod warunkiem, że masz w konsoli fabryczny napęd (ważne są te wszystkie nr. z napędu, pcb, itp.).
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    W napędach z FW 9504 i 0272 zrobisz to na miękko, bo keyarena jest zbudowany tylko z klucza napędu. W 0225, 0401 i 1071 keyarena jest kombinacją dvd key + dvd serial. Można próbować wstrzyknąć w czysty flash HEX editorem, ale w większości wypadków taki flash nie przejdzie weryfikacji FCRT. (Niektórym się to jednak udawało).

    Najlepszą opcją była by podmianka pcb..

     
  14. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Akir a mógłbyś podesłać mi link do pobrania FV LTU dla DG-16D4S, bo ja nie mogę nigdzie go znaleźć (z tego co widzę jest tylko do D5S)...
     
  15. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    w moim 0225 probowalem 3 roznych pcb za kazdym razem to samo


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  16. pudzix86

    pudzix86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie dokładnie na napędzie/płytce znajduje się ten nr pcb, ja nie mogę go znaleźć, wszystko mam brakuje mi tylko tego do przeprogramowania
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    O czym ty piszesz? Po co ci i na co, chyba sam nie wiesz czego potrzebujesz

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  18. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    O jaki nr ci chodzi bo jeżeli o wersję napendu to masz na nalepce na obudowie przykład (0272,0225, 0401 i 1071)
     
  19. pudzix86

    pudzix86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Potrzebuje ponieważ mam uszkodzony naped liteon 16d4s pliku bin nie wyciągnę, klucz mam po rgh , jungle flasher nie przeniesie mi klucza do lt30 lub orginalnego ponieważ nie zgadza sie w drive serial nr cover,pcb,hw ver, laser wszystko mam brakuje mi tylko nr pcb, bez tego nie da razy wstawic klucza napedu, zrobic spoof'a
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Brakuje to ci keyareny. Sa niby sposoby na nej odbudowanie, lecz robilem kilka prób zawsze bylo playdvd. Kup płytke do ltu wgrasz klucz z plikow rgh

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  21. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Na pcb masz białą nalepkę z nr.
     
Wczytywanie...

Poleć forum