1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem BenQ

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez slashg, Lipiec 12, 2014.

  1. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Otóż, rozebrałem napęd w celu wyczyszczenia, bo kurz aż chodził i chciał się wydostać na zewnątrz. Rozebrany napęd podłączyłem do konosli, pech chciał że się ześlizgnął i metalowy koszyk dotknął elektroniki i benc, konsola złapała 3 czerwone. Tak więc wyłączyłem ją, konsola się oczywiście włączyła normalnie ale napęd już nie chce :(. Nie reaguje na nic, komputer go nie widzi. Sądzę że coś w nim poszło, ale nie widać śladów jak by coś z nim było ani nic. W czym może być wina?

    To już wiem, że się popsuł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz klucz? Jesli nie to trzeba rgh robić. Jedyne co mozesz sprawdzic to rezystory 0 czy maja wybite 0
     
  4. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gdybym miał klucz nie zakładałbym tematu. Eh, RGH2 na zephyrze, porażka nad porażkami. Chyba tylko klucz zostanie zgrany i konsola nadal będzie bez rgh.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gdybyś wcześniej był taki mądry to bys tego tak nie sp.......ł. Po co zakladasz w takim razie temat skoro wszystko wiesz heh. Chyba tylko żeby mozna bylo sie pośmiać.
     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nawet bym się nie brał za zephyra, chyba że załatwisz sobie zestaw do r-jtag'a na wyciągnięcie klucza, bo kupno... raczej sie nie kalkuluje :)
     
  8. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    co wy odrazu go tak dołujecie a wyciąganie klucza z kości napędu ktoś robił ? jest szansa mi się udało z napedem liteona 74xxx spalony pcb aż czarny przez odwrotne podłączenie zasilania napędu wciśnięta na hama wtyczka(był to serwis nabierający doświadczenia z x360 składali po reballingu:)) objaw napędu jak twój Dead zero reakcji (laser także uległ spaleniu) potrzebujesz coś do rozlutowania tej kości i ponownie wlutować kość (hot air zalecany , hot gun- tylko ostrożnie z wyczuciem też sie da) do innego sprawnego pcb z którego też trzeba usunać tymczasowo tą kosć i wtedy próba odczytania keya dvd musisz bardzo precyzyjnie wykonać operację luty przejrzeć pod lupą , ewentualnie naprawić pcb bo zwarcie poszło jakieś smd poszło , o zgrozo jak kość jest padnięta , inny sposób to zewnętrzny programator i odczytanie klucza z tej kości , miałeś kiedykolkwiek wgrane LT do tego napedu jakiekolwiek albo ktoś kto to robił może posiada dump, próbuj masz pomoc http://www.youtube.com/watch?v=kTPXKA66baQ
     
  9. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I jest teraz inny problem, konsola nie chce bootować.. Próbowałem różnych sposobów, ale zbootować nie chce. RGH2 na zephyrze, czy w ogóle odpali?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz 50%
     
  11. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    na to że zestarzejesz się szybciej niż powinieneś przy próbie rgh na takiej konsoli :)

    Dał bym sobie na luz z takim sprzętem szkoda czasu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum