1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napedem DG-16D2S 74850C

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dfpbld, Wrzesień 6, 2010.

  1. dfpbld

    dfpbld Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam problem z napedem DG-16D2S 74850C. Flashowalem naped na LT 1.1 i wszystko poszlo ok. kluczyk zgrany, wpasowany w image i wgrany do napedu. natomiast teraz kiedy odpale konsole, tacka napedu ciagle sie wysuwa, nawet gdy zamkne ja przyciskiem. na konsoli miga zielona dioda. Kros moze wie o co chodzi?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wersja optymistyczna - cos czujnik tacki szwankuje. Wersja pesymistyczna - uszkodzony southbridge. Trzeba by bylo sprawdzic z innym napedem.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wygląda na to ze nie wszystko poszło ok
    a nie podłączyłeś przypadkiem odwrotnie zasilania ? nie było dymu ? :)
    sprawdź czy naped jest normalnie wykrywany przez PC ,jezeli tak to
    spróbuj wgrać starego flasha do napedu i sprawdź czy działa ?
    jeżeli nie to albo elektronika napedu poszła albo na pł. głównej jest zonk
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    nie miałeś czasem wczesniej wymienianego napedu ?
     
  6. dfpbld

    dfpbld Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    naped nie byl wymieniany. teraz jak wsadzilem inny z dzialajacego xboxa, dzieje sie to samo. wiec pewnie southbridge = serwis jak sadze:/ . dzieki za podpowiedzi.
     
  7. dfpbld

    dfpbld Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Otoz uporalem sie z problemem wiec napisze co i jak aby ulatwic innym zycie:)

    Tak wiec xbox poszedl na serwis i faktycznie okazalo sie ze poszedl poludniowy mostek. wycena opiewala na ~500zl wiec zupelnie nie oplacalna. Postanowilem wiec poszperac troche i znalazlem rozwiazanie. Pod Samsung keeps ejecting tym linkiem jest opis jak w prosty sposob ominac problem. Temat dotyczy napedu samsunga, ale dziala ze wszystkimi innymi. Wystarczy 5 minut zabawy z lutownica i wszystko dziala. Jedyna wada tego rozwiazania to taka, ze jak wylaczymy konsole z otwartym napedem , to sie on automatycznie nie zamknie. Reszta dziala bez zarzutu.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bardzo dobre rozwiązanie
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Lecz działa, temat czytałem,;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum