1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem DG-16D4S

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez FNW, Styczeń 3, 2013.

  1. FNW

    FNW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Informacje podstawowe: Slim, 2.0.15574, napęd DG-16D4S FW Ver.: 0401 uwalony przez zbyt głęboki drill (cały czas otwórz napęd). Na Alledrogo kupiłem napęd odblokowany DG-16D4S FW Ver.: 9504, po wgraniu klucza z LT 3.0 Lizardem dalej wyświetla otwórz napęd - w czym leży problem? Zastanawiam się czy nie zaktualizować za pomocą pendrive przy podłączonym nowym napędzie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Problem z napędem DG-16D4S

    Masz full dump?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wgrywasz sam klucz czy masz chociaż wyciągniety POPRAWNIE dump lub najlepiej fulldump z tej 0401 ?
    Samo wgranie klucza do firmwaru LT niewiele pomoże (przynajmniej na tą chwilę).
     
  5. FNW

    FNW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Do odblokowania używałem Lizarda - przed drillem zgrałem klucz a po odblokowaniu zrobiłem fulldump - do nowego napędu wgrywałem i bezpośrednio z lizarda i za pośrednictwem programu - na odblokowanym napędzie po wgraniu oryginalnego firmwaru i na oryginalnych płytach wyświetla odtwórz płytę DVD. Nurtuje mnie czy czasem napęd nie jest uszkodzony - niby w opisie nowy - ale kilka plomb starych i pozrywanych - domyślam się, że to są jakieś napędy po-serwisowe.
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    A orginaly testowales? I ofw . Moze laser uwalony. Slychac jak chce plyte czytac? Rozpedza?
     
  7. FNW

    FNW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na nagrywanych właśnie jak by wcale nie czytał napęd a na oryginalnych (OFW) napęd coś tam walczy ale wyskakuje odtwórz DVD - chyba będę musiał odesłać - bo wyczerpałem pomysły - to nie pierwsza slimka którą robiłem - Lizard nigdy mnie nie zawiódł przy z czytywaniu klucza - tym bardziej, że na wszelki wypadek dwa razy zgrałem.
     
  8. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    przezuc PCB z tego kupionego napedu do tego ktory masz uwalony jesli jestes pewien ze masz dobry OFW i sprawdz czy na starym ruszy
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    skoro wyskakuje odtwórz dvd co moze ten twój full dump jest skopany...lub przerzuć faktycznie pcb ...
     
  10. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Raczej skoro robił to Lizardem to FW musi być dobry (no ale też głową bym nie ręczył).
    Mozliwe że w tym napędzie masz skopany laser lub silnik nie kręci stąd nic nie odczytuje (zaobserwuj czy wogóle kręci plytą), a jak nie to zrób jak mówią koledzy i przeżuć PCB)

    FNW - daj znaka co było ?
    Ciekawi mnie czy był to błąd w wyciągniętym OFW Lizardem czy wada w napędzie (laser lub silniczek)...
     
  11. fudzi

    fudzi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żory
    Ja w czwartek przerobilem - czytal plyty, wczoraj (sobota) juz plyt nawet oryginalnych nie czytal. Zadzwonilem do kolesia zebym go przyniosl , powiedzial mi ze zapomnial mi powiedziec ze jezeli tak sie stanie to mam wylaczyc autoodtwarzanie, konsola off, zalaczyc autoodtwarzanie, konsola off i powinno dzialac - jak twierdzi tak zrobil i konsola dziala
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Sprawdź czy ci odtwarza filmy DVD i CD Audio...
     
Wczytywanie...

Poleć forum