1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem Lite-on w X-360....

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kosmo3104, Kwiecień 18, 2010.

  1. kosmo3104

    kosmo3104 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Piszę z pewnym problemem.

    Konsola przerobiona. Grymasi względem płyt. Z tego co wnioskuje najlepsza jest wymiana napędu. Tyle że nie mam keya do niego sad.gif

    I tu nasuwa się pytanie:
    Czy można zrobić tak: kupić drugi nowy IDENTYCZNY MODEL napędu, rozkręcić i przełożyć do starego laser [albo do nowego ze starego wszystko oprócz lasera]?
    Zadziała to? Czy lepiej nie ryzykować?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    A może wystarczy wyczyszczenie obecnego napędu?

    Osobiście uważam, że bardzo głupim pomysłem jest kupowanie nowego napędu po to, żeby przekładać z niego części.

    Skoro nie masz klucza zczytaj go i zrób flash nowego napędu. Jeżeli nie potrafisz zrobić tego sam oddaj napędy do kogoś kto się zna.
     
  4. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jaki to dokladnie naped? i jak to grymasi?
     
  5. kosmo3104

    kosmo3104 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd to Lite-ON dg-16d2s.

    Napęd został przerobiony przez poprzedniego właściciela jednak nie mam backupa oryginalnego klucza :(

    Napęd przeczyszczałem. Była tez podkręcana jego moc.

    Problem ciągle ten sam:
    Oryginalne płyty czyta bez problemu. grymasi przy kopiach zapasowych. Męczy się przez kilka sekund z płytą po czym wyświetla komunikat "Otwórz napęd", albo pojawi się "uruchom grę" po czym wyświetli komunikat "szmatki".
    Dopiero za którymś razem [za piątym albo ósmym] wczytuje grę tak jak powinien.
     
  6. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Może to po prostu wina słabych jakościowo kopii? Płyty są na pewno dobrze nagrane?
     
  7. kosmo3104

    kosmo3104 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiście. Verbatim prędkością 2,4x.

    Na innym x360 u kolegi działają bez najmniejszego problemu.
     
  8. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Uderz do kolesia który przerabiał czy zapisał klucz kumpel zapisuje klucze wszystkich osób które przerabiał im napęd min mnie i prosiłem na pena żeby mi dał klucz po wgraniu LT jak by nie miał to uderzasz do niego z nowym napędem i starym i chcesz zczytać klucz ze starego i wgrać do nowego firmware aby Ci hulał nowy napęd możesz od razu przerobić na LT ;)
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    1) najpierw przeczyść laser płytką do tego przystosowaną a jeżeli to nie pomoże to robierasz napęd i delikatnie czyścisz laser szmatką nawilżoną spirytusem
    2) jeżeli nie pomoże to przeprowadz regulacje mocy lasera. Bez problemu znajdziesz informacje jak to zrobić.
    3) jeżeli nie pomoże wymieniasz laser (kupujesz na allegro i sam wymieniasz, ale będziesz musiał wyregulować). U mnie wymienisz laser na nowy z regulacją za 80 zł+koszt przesyłki
    4) nie chcesz sie bawić w poprzednie punkty to kupujesz nowy napęd, odczytujesz klucz i wymieniasz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum