1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem Liteon po flashu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez arison, Październik 3, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. arison

    arison Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Dzisiaj postanowiłem wgrać nowy flash dla napędu liteon lt 2.0. Zaznaczę na początku, że wcześniej sam odczytałem klucz napędu wgrałem lt+, niedawno lt 1.91.
    Dzisiaj przy okazji wgrywania nowej wersji poprzez jungleflasher przy próbie wejścia w Vendor Mode, gdy wyjmowałem wtyczkę zasilania niestety wypięła się również wtyczka od strony płyty głównej.
    Oczywiście nie zdążyłem wejść w ów tryb więc dałem polecenie outro, aby z niego wyjść (w tamtej chwili wydało mi się to logiczne, możliwe że tu był błąd) i spróbować ponownie w niego wejść za chwilę po podłączeniu kabelka z zasilaniem do płyty głównej (sprawdzałem w Internecie wcześniej na schematach, żeby nie podłączyć odwrotnie bo wiem czym to grozi).
    Niestety po tym kroku napęd całkowicie przestał reagować. Windows zawiesza się po podłączeniu napędu i nie jestem w stanie go uruchomić z podłączonym napędem. Próbowałem również dosflash'em jednak napęd nie jest wykrywany. Po podłączeniu konsoli do TV pojawia się błąd E64. Pytanie co zrobić w tej sytuacji. Napęd nie daje "oznak życia" niestety. Czy mógł się uszkodzić? A może kabelek zasilania się uszkodził i trzeba wymienić? Niestety nie posiadam miernika, żeby sprawdzić go.
    Proszę o jakieś rady.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    skasowałes fw. musisz na ślepo go wprowadzic w vendor mode.
    u mnie tak jest praktycznie co drugi raz:)
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Rozłącz wszystko, uruchom ponownie kompa na czystko bez żadnych napędów. Wyłącz -> podłącz napęd od xboxa i włącza zasilanie mu -> włącz kompa -> w JF na ślepo jak kolega wyżej wprowadz w vendor. ustaw port taki jak był poprzenio jak pamiętasz
     
  5. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W logu JF poszukaj numeru portu. Skoro Windows się zawiesza, to musisz zrobić to w dosflashu
     
  6. arison

    arison Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało się poprzez DosFlash. Nigdzie nie natknąłem się na możliwość wystąpienia takiej sytuacji.
    Dzięki bardzo za pomoc. Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum